Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/aubergine-pizza/

Aubergine pizza

Aubergine pizza med en bund af aubergine i stedet for traditionel pizzadej.

Vi kaldte det noget ala “aubergine hapsere med tomatsauce og grønt, forklædt som pizza” herhjemme, for ikke at skabe en forventning om en af yndlingsretterne med sprød lækker pizzabund. Johan synes, det var en ganske glimrende ret.

Julie mente derimod, at næste gang ville det være fint, hvis jeg bare holdt mig til den mere traditionelle pizza … ;)

PT60M

Aubergine pizza til 4 personer

Tid i alt60 min.
Arbejdstid20 min.
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 2 auberginer
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 tsk smør
  • flagesalt
  • sort peber, friskkværnet
  • 1 tsk timian, tørret
  • 125 g frisk mozzarella
  • Forslag til fyld
  • 150 g feta, evt gedefeta
  • 150 g cherrytomater
  • 150 g champignon
  • 150 g oliven
Udskriv opskrift 
Fremgangsmåde

Sauter løg og hvidløg i en gryde med smør, til løgene er blanke og gennemsigtige.

Kom hakket tomat i, timian og en smule salt.

Lad det simre i en halv times tid uden låg. Smag til med salt og peber.

Skær auberginerne i skiver og kom dem på en bageplade med bagepapir.

Kom fyld på som var det små pizzaer; tomatsauce, lidt mozzarella, lidt oliven og tomater.

Bag i en forvarmet ovn ved 175 grader i 25 minutter eller til osten er smeltet.