Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/bananmuffins-med-chokolade-og-nodder/

Bananmuffins med chokolade og nødder

I fredags sad børnene og jeg og slappede af i sofaen en halv times tid, mens vi så “Rosa i Rouladegade”. Det er en dejlig afslappende måde at starte weekenden på.  Mens vi så på at Rosa bagte en fodboldkage, talte vi om, at vi også ville bage  i weekenden. Johan og Julie skulle være med til at bage bananmuffins og at vi også skulle pynte cupcakes med farver og krymmel – den var de begge helt med på. Lørdag var vi i svømmehal og fik aldrig bagt. Men søndag eftermiddag passede perfekt til en kagebagedag.

Vi havde 2 overmodne bananer som ikke var blevet brugt til en smoothie søndag morgen, en plade mørk chokolade og lidt blandede nødder = bananmuffins – eller cupcakes, om du hellere vil kalde dem det :)

Og så blev der pyntes bananmuffins med stor koncentration – det er serious business, kan jeg godt love jer ;)

PT30M

Bananmuffins med chokolade og nødder

Tid i alt30 min.
Arbejdstid15 min.
Antal12 stk.
Holdbarhed3 dage
Kan frysesJa
Ingredienser
  • 125 g smør
  • 125 g sukker
  • 3 æg
  • 2 bananer, modne
  • 80 g mørk chokolade, hakket
  • 75 g nødder, hakkede - mandler, hasselnødder evt. valnødder
  • 125 g hvedemel
  • 1/2 tsk bagepulver
  • 1 nip salt
Udskriv opskrift 
Fremgangsmåde

Pisk smør og sukker godt sammen og tilsæt derefter et æg af gangen og tilsidst de mosede bananer, chokolade og hakkede nødder.

I en skål for sig blandes mel med bagepulver og salt.

Rør melblandingen i dejen og fordel den derefter i 12 forme. Enten papirsforme eller en fast smurt muffinsform.

Bag kagerne i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i ca. 18 minutter.