Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/duftpinde-hjemmelavet/ DIY Livsstil

Duftpinde – hjemmelavet

Jeg har i noget tid haft et godt øje til de mange fine duftpinde, man kan købe i smuk emballage fra gode leverandører – men jeg har aldrig rigtig fået gjort noget ved det og købt dem med hjem.

Men nu har jeg så i stedet lavet duftpinde selv.

Det er nemt, sjovt og lidt hyggeligt – og så kan man jo mikse lige den duftkombination, som man gerne vil have i det pågældende rum og eksperimentere lidt med det.
Jeg havde i forvejen nogle æteriske olier på badeværelseshylden. Nogle grillspyd i køkkenskuffen og en duftneutral mandelolie, som jeg bruger som kropsolie – så er det blot at finde en fin flaske og man har sin egen lille duftpinde DIY

Som flaske har jeg blot brugt en gammeldags flødeflaske, som jeg havde stående.

Hyggeligt lille nemt og sjovt projekt.

PT15MPT15M1

Duftpinde DIY til hjemmet

Tid i alt15 min.
Arbejdstid15 min.
Antal1 portion
Ingredienser
  • 1 flaske, fx en gammel mælkeflaske
  • 10 grilspyd af træ
  • 2 spsk mandelolie eller babyolie
  • 45 dråber æterisk olie
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Gør en flaske godt ren og kom mandelolie eller babyolie i flasken. Tilsæt omkring 50 dråber æteriske olier. Sæt pindene i – rør godt rundt og lad det stå.

Dagen efter vendes pindene om, og derefter står det ellers bare og spreder en helt diskret duft. Ønskes mere duft kan der tilsættes mere æterisk olie eller pindene kan vendes en omgang indimellem.

Mine favoritdufte lige nu: 
Lavendel til soveværelset
Appelsin og Rosmarin til køkkenet
Citrongræs eller citron til badeværelset

Til jul vil kanelolie og appelsin i øvrigt være en himmelsk kombination. Der er så mange dejlige duft, så det er blot at prøve sig lidt frem.

Duftpinde med vand og æteriske olier
Man kan også tilsætte æteriske olier til en blanding af 1 dl vand blandet med 1 spsk klar snaps – det virker også rigtig fint. Alternativt til snaps kan man også bruge husholdningssprit eller vodka. Synes ikke det bliver helt så pænt som med olie, da vand og æteriske olie skiller, men duften er glimrende og hvis man bruger en farvet flaske er det jo et super bud på hjemmelavet duftpinde.