Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/en-middag-paa-kokkeriet/

En middag på Kokkeriet

kokkeriet

I mandags var Lars og jeg inviteret til middag på Kokkeriet. Lars kender Sammy Shafi, som er indehaver og daglig leder af restauranten. Jeg havde taget kameraet i tasken, for at forevige mit første michelin restaurant besøg og for at dele oplevelsen her på bloggen. Det var faktisk anden gang, jeg havde fornøjelsen af et besøg på Kokkeriet, tidligere var det i forbindelse med et PR arrangement for Café Noir, med servering af et par enkelt små retter – men i mandags var det med forventningsfuld udsigt til den helt store eksklusive middag.

En aften på en restaurant i denne klasse, sammenligner jeg lidt som en aften med middag og teaterforestilling … Det er en oplevelse! En helaftensforestilling, som langtfra kun handler om mad og råvarer, men en gennemgribende kulinarisk sanseooplevelse. Helt anderledes og unik i forhold til noget andet, man selv kan fremstille og kreere i køkkenet derhjemme.

Vi startede middagen på Kokkeriet med et glas boblende champagne og de lækreste serveringer af masser små snacks. Bl.a en lille fin kugle, som gemte på krabbe med kartoffel og mandelmel. En anden lille grøn kugle lavet af laks, spinat og smør med persille og en imiterede østers lavet af blåmuslinger.
Vi prøvede også en rejecocktail i helt ny forklædning, med tomatgele og rejefond. Visuelt ledte oplevelsen på ingen måder tankerne i retning af den klassiske rejecocktail serveret i højt glas med iceberg, rejer, tomater, thousand island dressing og en citronskive – men smagsmæssigt kunne vi sagtens genkende de forskellige elementer hver for sig – dog uden thousand island dressingen … ;) En ret speciel og interessant sanseoplevelse, som det skulle vise sig gik igen, aftenen igennem.
Efter forretten fik vi menukortet og kunne vælge fra a la carte kortet eller den aktuelle menu, som består af otte danske klassikere i nye fortolkninger:

  • Engelsk bøf: Gravad okse, syltet agurk, urter, sprøde & bløde løg
  • Havregrød: Havgus, rå jordskok, Karl Johan & kastanje
  • Skidne æg: Pocheret æg, knoldselleri, muslingesaft & sennep
  • Surkål: Torsk, sur samt salt kål & røget rogn
  • Benløse fugle: Slethvar, røget marv, gulerod & persille
  • Biksemad: Rødbeder, dyreskank, kartoffelkompot & luftig béarnaise
  • Gammel dansk: Due, skorzoner, nød, champignon & lakrids
  • Brunsviger: Brødparfait, saltet karamel, kirsebærvin, -nougatine & -sorbet

Vi valgte den otte retters menu og glædede os til at opleve de danske klassiskere i ny forklædning.
Alle retterne overraskede og var en oplevelse for sig, i det at de på ingen måder visuelt lænede sig op af de klassikere som smagen og titlen gav forventning om. Smagen var velkendt, men anretningen, tilberedningen og konteksten var nytænkt og en meget interessant oplevelse. Og selv om jeg på ingen måder kan lave nogle af retterne i eget køkken, så var det virkelig inspirerende at opleve.

Vi havde valgt juicemenu, da vi skulle være friske og på toppen dagen efter. Til hver ret fik vi derfor en ny grøntsagsjuice, som perfekt komplimentrede retten. Top inspirerende for mig, med tanke på min nye juicer, for der var mange skønne juicevarianter, som jeg glæder mig til at prøve i køkkenet snart. Derudover var det faktisk rigtig rart at nyde juice til maden. Sanserne var på toppen aftenen og middagen igennem, og blev ikke sløvet af alkoholen i vinen – selv om jeg bestemt også meget gerne nyder en vinmenu til en god middag, når jeg ikke har fyldt program dagen efter.

Min samlede oplevelse af vores middag på Kokkeriet var super god. Min smagsløg blev i den grad forkælet,  mine sanser blev overrasket og fik masser nye indtryk – selskabet var godt, og betjeningen aftenen igennem var opmærksomt, diskret og samtidig dejlig uhøjtideligt med et glimt i øjet, så vi følte os meget velkomne og taget os godt af. Helt sikkert en oplevelse, som jeg godt kunne finde på at spare sammen til at opleve en anden god gang.

Og så en masse billeder og glimt fra besøget på Kokkeriet: 

kokkeriet_1 kokkeriet_3 kokkeriet_4 kokkeriet_5 kokkeriet_6

Skriv en kommentar

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *




8 kommentarer
  • Vibeke skrev:
    9. februar 2014 kl. 15:43

    Det ser og lyder, da også helt fantastisk!!
    Jo, ældre jeg bliver, des mere sætter jeg også virkelig pris på sådanne madoplevelser og treats, og det er præcis, som du skriver, en oplevelse på lige fod med en tur i teateret, på spa, eller andet lignende selvforkælelse.-og en god kilde til inspiration?

    • Ann-Christine skrev:
      9. februar 2014 kl. 19:40

      Det er nemlig lige ind på selvforkælelseskontoen og super inspirerende. Også selv om jeg ikke kan tilberede noget lign, så fik jeg alligevel ideer til små variationer og lyst til at lege lidt med anretning og smag.

  • Marian skrev:
    9. februar 2014 kl. 18:09

    Det ser jo fortryllende lækkert og smukt ud! Elsker æstetiske madoplevelser, der udfordrer sanserne…

    • Ann-Christine skrev:
      9. februar 2014 kl. 19:42

      Også mig! Elsker både at spise på lækre restauranter, som servere genkendelige retter, jeg kan lade mig inspirere af og bare nyde som de er – og at opleve noget helt, helt anderledes hvor sanserne og smagsløgene virkelig kommer på opdagelse. Ret fantastisk! :)

  • maria suh skrev:
    9. februar 2014 kl. 22:37

    Hvor ser det bare ud til at have været en fantastisk aften. Er med i en madklub, hvor vi sparer op til at komme ud at spise, og næste gang er det Mielcke & Hurtigkarl. Men for pokker da, hvor Kokkeriet lige fik lokket der. Måske næste gang.

    • Ann-Christine skrev:
      10. februar 2014 kl. 13:31

      Uhmmm, det lyder ellers også virkelig lækkert! Og hvor hyggeligt med en madklubopsparing, det er skønt at dele sådanne oplevelser med andre madinteresserede

  • 11. februar 2014 kl. 19:48

    Og Thoras fine design står og klæder maden så godt.
    Har linket til hendes website ;-)
    Fantastisk at endnu flere har fået glæde af jeres blogkursus

    • Ann-Christine skrev:
      12. februar 2014 kl. 12:08

      Ej, hvor fint! Jeg tænkte faktisk over hvor de flotte vaser mon var fra :) Tak for linket og tippet!