Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/frikadelle-og-spidskalshall%c3%b8j/

Frikadelle og Spidskålshalløj

frikadeller

Frikadellefarsen er rørt sammen. Den står nu og trækker i køleskabet i mindst en halv time – gerne en time. Det er hele hemmeligheden bag en vellykket frikadellefars, hvis man spørger mig.

Sådan små hjemmelavede små frikadeller er ikke at kimse af. Slet ikke når de får selskab af noget spidskålshalløj og måske en letdampet porre med et strejf af citron og olivenolie, drysset med groft god salt og friskkværnet peber….

uhhh, jeg er sulten nu

Skriv en kommentar

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *
6 kommentarer
 • Madame skrev:
  23. juli 2008 kl. 19:05

  Det lyder lækkert! Jeg vidste ikke, at det er en gevinst for farsen at stå et stykke tid – det vil jeg bestemt prøve næste gang.

 • anjoe skrev:
  24. juli 2008 kl. 09:59

  Det er sjovt, at du nævner, at farsen skal “slå” sig i køleskabet, for sådan har jeg også for det meste gjort, og med – synes jeg – beviseligt, ekstra godt resultat. For et lille år siden bragte nogle kloge hoveder oplysningen om, at opholdet i køleskab intet forbedrer, hvorfor det både er spild af tid og koster el-kroner…

  Jeg holder dog stadig på mit, og dit; tror at løg og krydderier/krydderurter får spredt sine smagsstoffer i ventetiden. Laver man selv kryddersnapse, ja så smager de jo også meget bedre, når de har trukket i længere tid, hik, ik’ ;-)

 • Rimkogeren skrev:
  24. juli 2008 kl. 10:46

  Hva’ er det, der tæller,
  hva´er det, der gælder?
  Sæføli anjoes lækre deller,
  og uden tvivl også dine,
  jeg bedømmer gerne om de er fine!

 • conny skrev:
  24. juli 2008 kl. 11:27

  Det er RIMEligt fornøjeligt at læse din kommentarboks i dag.
  Og citronerne er på spil igen, ser jeg.
  Alle de delle-opskrifter, jeg har set (og jeg er jo også halvgammel), siger “stil dem køligt min. ½ time”. Tror også på fordelingseffekten i den halve time.
  Spidskål er blevet min nye yndlingsgrønsag. Den tager ikke så lang tid at få spist som fx et helt hvidkålshovede, og den er sprød som salat og ikke så svær at håndtere som hvidkål.

 • anjoe skrev:
  24. juli 2008 kl. 16:09

  Undskyld, Valdemarsro, at jeg lige lader dig hvile lidt, for at give conny et par ekstra ord med på vejen, som man nu siger :-D Rimkogeren er blevet total fan af dig, conny, må jeg tro, for han oversætter dine ord ekstra, nemlig således, at hvidkål ALDRIG må stuves… Ikke at du har nævnt sligt med et ord, meennn sådan tolker han det, sjovt nok, gnæk, gnæk!

 • 24. juli 2008 kl. 21:56

  Hvor er I herlige :-D

  Skønt Rim, kære Rimkoger :-)

  Madame, Jeg synes den vinder ved at stå og trække.

  Anjoe, vi er helt enige, den skal stå. Den bliver bare bedst så :-)

  Conny, jeg elsker spidskål, smager skønt og er meget anvendelig.