Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/godnat-meditation/

Hyggelig og effektiv godnat meditation til børn

godnat meditation

 

I dag vil jeg tippe jer om en lille hyggelig afslutning på dagen, som vi har gjort brug af et par gange om ugen, specielt her efter at Johan og Julie er startet i skole.

Jeg kender fra mig selv, hvordan det kan svært det kan være at finde ro, når tankerne vandrer og der er ting fra dagen, som jeg kommer til at spekulere på – også selv om jeg ellers har et ret godt sovehjerte og falder oftest i søvn på under 5 minutter. Så kan der være dage, hvor det er sværere at finde roen til at sove.

Vi sidder altid ved Johan og Julie, når de skal sove og indtil de er faldet i søvn. Det har vi gjort i 6 år nu – det troede jeg så ikke ville ske, før jeg fik børn – men vi synes alle, at det er en rar afslutning på dagen og kan mærke det giver tryghed og ro. Så læser vi en lille historie, snakket lidt og så bliver der krammet og kysset godnat. De falder hurtigt i søvn, så det er ikke noget langstrakt ritual vi skal igennem hver dag (det kunne dog tage timer da de var yngre, husker specielt overgangen, da de ikke længere skulle sove i tremmeseng – og rottede sig sammen mod os, de to små banditter!).

Indimellem er jeg så begyndt at afspille ‘godnat meditation for børn‘ (ingen betalt  reklame, bare en god personlig anbefaling herfra) og mine børn elsker det! – og når aldrig at høre afslutningen, inden de sover sødt.

Jeg vil tro, at godnat meditation som denne er god til børn i alderen fra 5 år og den er bare rigtig fin til at få givet slip på dagen, tankerne og finde ro til at sove.

Til mindre børn eller til hvis man gerne vil læse godnat meditation selv, så er jeg helt forelsket i denne bog med “Kaninen der så gerne ville sove” Jeg har ikke prøvet den med Johan og Julie, men har læst den hos min søster (og blev næsten helt hyggesøvning af bare at læse den), hun fortæller om super resultater og jeg har også hørt andre tale godt om den + den er bare så fin og hyggelig.

børne meditation

23 kommentarer
 • Mie skrev:
  3. marts 2016 kl. 14:31

  Den app bruger vi også her hjemme, og den er bare rigtig god.
  Jeg ligger tit sammen med min ældste søn på 7 år, når han skal sove, og så lytter vi til “godnat meditationen”. Han er specielt vild med det stykke, hvor der siges noget med “nu ligger du i din lille varme hule”.

  Hyggelig og god app :-)

  • Ann-Christine skrev:
   4. marts 2016 kl. 16:42

   Det lyder også bare så hyggeligt at ligge i den varme hule :)

 • Tarkoflen skrev:
  3. marts 2016 kl. 21:52

  Åhh du giver mig håb for at de lange puttesceancer måske bliver bedre med tiden! Håbet er lysegrønt her på matriklen!

  Thea synes bestemt ikke om kaninen der ikke ville sove ? Det blev et stort nej tak fra hende og putningen trak endnu mere ud. En kæk pædagog i vuggestuen ville gerne prøve den på børnene og det resulterede i at Thea og en anden slet ikke sov lur ?

  Jeg har faktisk overvejet om der fandtes en form for godnat app med rolig musik der kunne gøre det nemmere at få ro på den lille krop, så måske jeg må på jagt i AppStore ?

  • Sannie skrev:
   4. marts 2016 kl. 17:10

   Vi bruger den app der hedder Windy hvis det blot skal være lyd, eller bruger Vi også Børne meditationen her hjemme

   • Ann-Christine skrev:
    5. marts 2016 kl. 14:19

    Windy vil jeg lige tjekke – tak for tippet. Det er jo altid rart med lidt variation :)

  • Ann-Christine skrev:
   4. marts 2016 kl. 16:47

   Åh altså, den søde pige :) Hvor skægt at de slet ikke hoppede på den med kaninen ;)
   jeg husker også det sidste års tid i vuggestuen, mens de stadig sov middagslur, som nogle meeeeeget lange puttesceancer.
   Det skiftede for os i det øjeblik de startede i børnehave og stoppede med middagslur, derefter har det aldrig taget over 1/2 time at putte dem. SÅ rart! Håber det også vender for jer :)

 • Susanne G skrev:
  4. marts 2016 kl. 09:18

  Det lyder vel nok hyggeligt;-)

  Er app’en til Iphone?

  Hvis den er, kender nogen af jer så en god tilsvarende app til Android?

  God weekend til alle;-)

  • Ann-Christine skrev:
   4. marts 2016 kl. 16:48

   Vores er til iPhone, men ellers har vi også lyttet til denne: https://ambientinsights.bandcamp.com/track/b-rne-sove-meditation-1-pust-lyset-ud den kan Johan og Julie også rigtig godt lide :)

  • CharlotteR skrev:
   4. marts 2016 kl. 12:00

   Det ligner den app jeg lige har hentet i Google play – den hedder Mindfulnes for børn. Hvis du søger efter den på facebook, kommer der mere information frem.

   Jeg har endnu ikke hentet den, men den skal helt sikker i brug i næste uge for min datter på 7 kan bare ikke falde i søvn med det resultat at hun er så træt om morgen.

 • Tenna skrev:
  4. marts 2016 kl. 11:48

  Kan se at i er i gang med “Det lille hus på prærien”. Er i gået i gang med dette bind som det første eller har i læst “Det lille hus i den store skov” først? Det er jo det 1. bind i serien? Jeg er nemlig i tvivl om, om man kan læse bøgerne uafhængigt af hinanden?

  • Ann-Christine skrev:
   4. marts 2016 kl. 16:50

   Vi har læst den første, men den synes jeg ærlig talt var en smule langtrukken at læse højt, med mange lange beskrivelser af værktøj osv, så sprang let over noget af det. Umiddelbart vil jeg også sige at de skal læses i rækkefølge, og jeg tror Mette har en fin pointe ift at lære personerne at kende :) (men kunne dog godt have fundet på at springe over 1´eren selv, set i bakspejlet)

   • 4. marts 2016 kl. 17:55

    Åh nej ikke spring 1’eren over, det var min yndlings, da jeg var lille. Og undervurder ikke det med værktøj, jeg lærte en masse fra det, også sprogligt, hvad nagler er osv. :D

    • Ann-Christine skrev:
     5. marts 2016 kl. 14:22

     ;) – jeg må bøje mig for dine gode argumenter, tror faktisk også at Johan og Julie synes de detaljer var helt okay :) faktisk elsker jeg ret meget hele den selvforsynende livsførelse der er i bøgerne – det er meget inspirerende.

  • 4. marts 2016 kl. 14:02

   Ikke for at blande mig, men vil helt sikkert anbefale at læse dem i rækkefølge. Så får man altså et bedre indblik i personerne og så snyder man sig heller ikke for historien. :)

 • 4. marts 2016 kl. 14:05

  Åh Det Lille hus på Prærien <3 Dem fik jeg læst højt, da jeg var barn. Højtlæsning inden sengetid er altså et fantastisk ritual, og når jeg engang får børn, skal jeg helt sikkert føre traditionen videre. Jeg er dog ekstremt skeptisk overfor kaninbogen, da den jo ikke har nogen form for litterær værdi eller som historie for den sags skyld (ja, har læst den), men udelukkende er skabt for at få børn til at falde i søvn. Derfor håber jeg virkelig at forældre læser rigtige bøger for deres børn ved sengetid og ikke (kun) den, for ellers snyder man dem altså for ordentlig højtlæsning. :)

  • Ann-Christine skrev:
   4. marts 2016 kl. 16:58

   Mit tip m kaninbogen var mest tænkt som et alternativ til godnatmeditations app´en og ikke til højtlæsning som generelt. For det bliver også vældig kedeligt med den samme bog i længden (måske ret søvndyssende i sig selv ;))
   Hørte en gang en der sagde at det var godt at læse på andre tidspunkter end lige før sengetid, hvis børnene havde svært ved at falde i søvn – da bøgerne netop stimulere en masse tanker, fantasi mv, som kan gøre det endnu sværere at finde ro. Kommer nok ret meget an på hvilken historie det er man læser, selvfølgelig.
   Jeg er vild med højtlæsning og al den hygge der er omkring det, og er ellers helt enig med dig i at den stor variation giver den allerstørste oplevelse og glæde ved bøger og al deres magi :)

   • 4. marts 2016 kl. 17:54

    Ja som alternativ tænker jeg også den er super god, og kan jo godt se, at du bestemt læser andre bøger for dem. :D Højtlæsning er bare altid skønt! :)

    • Ann-Christine skrev:
     5. marts 2016 kl. 14:20

     Det er nemlig dejligt! :)

 • Julie skrev:
  4. marts 2016 kl. 14:56

  Jeg elsker den app, og bruger den ofte til mine 2. klasser. De har SÅ godt af enten korte eller lange meditationer. Gerne sidst på dagen, hvor de er så smadrede, men også gerne mandag morgen, så de lige kan falde ned efter weekenden ;)

  • Ann-Christine skrev:
   4. marts 2016 kl. 16:59

   Åhh, hvor fint! Og super god pointe, den kan jo snildt bruges på alle andre tidspunkter også. Fx en søndag formiddag i hjemmet, mens man selv lige laver lidt yoga eller lign :) (tror jeg faktisk, at jeg vil forsøge at prøve af herhjemme)

   • Julie skrev:
    8. marts 2016 kl. 21:18

    Ja, prøv det :)

    Jeg bruger mest “Indre sted” og “At finde ro”.
    De spørger tit selv, om vi ikke nok skal lave dem :)

 • Tina skrev:
  15. september 2019 kl. 00:26

  Øv nu bliver jeg lige irriteret – elsker elsker dine opskrifter. Skal du ikke skrive, at du laver sponsoreret indhold?
  Mvh Tina

  • Ann-Christine skrev:
   15. september 2019 kl. 15:36

   Hej Tina,
   Dette indlæg er ikke sponsoreret – og af samme grund ikke markeret som annonce/reklame. Jeg har selv købt appen, aldrig været i dialog med nogen om at skrive om den og simpelthen blot givet tippet videre som en anbefaling, fordi vi selv var glade for den da jeg skrev dette indlæg for 3 år siden. Der er intet i det for mig, udover at videregive et tip.
   De få sponsorerede indlæg og samarbejder jeg har lavet er alle markeret tydeligt.
   Det har jeg altid været meget tydelig omkring – og laver i øvrigt slet ikke sponsorerede samarbejder længere ;)
   – og tak i øvrigt – det er dejligt at du er glad for mine opskrifter og du kan også altid til enhver tid være tryg ved at jeg i diverse gamle indlæg er tydelig hvis der er reklame inkluderet.
   Kh AC

Skriv en kommentar
Har du spørgsmål til opskriften, kan du finde de fleste svar her: Oftest stillede spørgsmål til Valdemarsro opskrifter >>

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.