Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/gulerodsmuffins/ Cupcakes og Muffins Kager, Kager og søde sager

Gulerodsmuffins med hvid chokoladefrosting

Disse lækre gulerodsmuffins er så skønne, saftige og lækkert krydret med god smag.

Gulerødderne i de små kager er med til at gøre dem dejligt smovsede og gør at de holder sig godt saftige i krummen i et par dage efter de er bagt – og så er de tilmed ret nemme at bage.

De behøver ikke nødvendigvis glasur eller frosting, men jeg synes de er lækre med en frisk flødeost, rørt med smeltet hvid chokolade.

Prøv også: min opskrift på citronmuffins >>

Gulerodsmuffins
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT45MPT25M12
Ingredienser
  • 70 g smør
  • 180 g sukker
  • 3 æg
  • 200 g hvedemel
  • 1 tsk kanel
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 knivspids salt
  • 275 g gulerod, groftrevede
  • Frosting
  • 200 g smør, stuetempereret
  • 75 g flormelis
  • 150 g hvid chokolade
  • 200 g flødeost, naturel
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Pisk smør og sukker sammen, til det er luftigt. Pisk derefter et æg ad gangen i blandingen.

Bland hvedemel, kanel, bagepulver og salt sammen og sigt det i dejen. Tilsæt derefter revet gulerod og rør dejen godt sammen.

Fordel dejen i muffinforme og bag kagerne i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 18-20 minutter, til de er gennembagte i midten.

Lad kagerne køle af på en rist.

Frosting
Pisk smør og flormelis, til det er hvidt og luftigt. Smelt hvid chokolade i et vandbad og pisk den i smørcremen. Vend derefter flødeost i og pisk det hurtigt sammen.

Fyld frostingen i en sprøjtepose med stjernetylle og pynt kagerne, når de er kølet helt af.