Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/hjemmelavet-pizza-margherita-med-basilikum/

Hjemmelavet Pizza Margherita med Basilikum

Et stort hit herhjemme er hjemmelavet pizza – italiensk mad i det hele taget … Mmmmm, jeg elsker det. Og hvor vil jeg gerne til Italien igen og spise masser af italiensk mad og is og nyde solen og slappe af med familien. Ihh, det gad jeg godt! – og tiramisu, den ualmindelige lækre dessert, den må jeg da lige huske at nævne i den sammenhæng.

Nå. Det var vist et sidespring, tilbage til pizzaen. Igår aftes blev det en simpel og enkel Pizza Margherita, med en god sprød bund bagt på stenpladen og toppet med tomatsauce, frisk mozzarella og basilikum. Serveret med en grøn salat – det smager fantastisk!

“Pizzzaaaaaaa yeaaaah” råber krudtuglerne når vi skal have denne ret ;)

PT7H

Pizza Margherita

2 pers.    7 timer
2 pers.
Ingredienser
  • Pizzadej
  • 3 dl , koldt vand
  • 15 g gær
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 tsk salt
  • 500 g tipo 00 mel, eller hvedemel
  • 125 g durummel
  • Pizza tomatsauce
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 1 fed hvidløg, finthakket
  • 1 løg, finthakket
  • 1 spsk olivenolie
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • Topping
  • 125 g frisk mozzarella, i skiver
  • frisk basilikum
Udskriv opskrift
7 timer
Fremgangsmåde

Pizzadej
Rør vand og gær sammen og tilsæt derefter 2 dl durum mel i, herefter salt og olie.

Rør godt til det er en lind masse.

Tilsæt løbende mere hvedemel i og ælt dejen rigtig godt igennem. Gerne på en røremaskine, hvor den godt kan røres i 10-15 minutter.

Lad dejen hæve i køleskabet minimum 6 timer, gerne op mod 12-18 timer.

Pizzasauce
Sauter løgene i olie og tilføj de andre ingredienser, så lad saucen simre i 30 minutter.

Pizzaen
Varm ovnen op – gerne med en stenplade – til 250 grader.

Del pizzadejen i to og form to pizzaer.

Smør med tomatsauce og fordel skiver af frisk mozzarella på, hvorefter pizzaen bages i 10-12 minutter – eller indtil bunden er sprød.

Pynt med friske basilikumblade.