Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/hjemmelavet-pizza-margherita-med-basilikum/

Hjemmelavet Pizza Margherita med Basilikum

Et stort hit herhjemme er hjemmelavet pizza – italiensk mad i det hele taget … Mmmmm, jeg elsker det. Og hvor vil jeg gerne til Italien igen og spise masser af italiensk mad og is og nyde solen og slappe af med familien. Ihh, det gad jeg godt! – og tiramisu, den ualmindelige lækre dessert, den må jeg da lige huske at nævne i den sammenhæng.

Nå. Det var vist et sidespring, tilbage til pizzaen. Igår aftes blev det en simpel og enkel Pizza Margherita, med en god sprød bund bagt på stenpladen og toppet med tomatsauce, frisk mozzarella og basilikum. Serveret med en grøn salat – det smager fantastisk!

“Pizzzaaaaaaa yeaaaah” råber krudtuglerne når vi skal have denne ret ;)

PT7H

Pizza Margherita

2 pers    7 timer
2 pers
Ingredienser
 • pizzadej
 • 3 dl koldt vand
 • 15 g gær
 • 3 spsk olivenolie
 • 1 tsk salt
 • mel: 1/4 durum, 3/4 del hvede – jeg skriver ikke mål, for jeg vejede ikke.
 • Pizza tomatsauce
 • 2 ds flåede tomater
 • 1 fed hvidløg
 • 1 lille løg
 • en smule olivenolie
 • salt og peber
 • Mozzarella og basilikum
Udskriv opskrift
7 timer
Fremgangsmåde

Pizzadej

Vand og gær røres sammen. Så rører jeg ca 2 dl durum mel i, herefter salt og olie. Rør godt til det er en lind masse. Herefter rører jeg løbende hvedemel i. Når konsistensen er sådan at jeg stadig kan rører med at den er lidt svær at rører. Stopper jeg med at komme mere mel i. Og så rører jeg ellers bare … Mindst 10 minutter, gerne 20. Det er den vildeste syretræning og jeg ville i den grad ønske, at jeg havde en røremaskine. Men det kan godt betale sig at rører den godt igennem. Lad dejen hæve i køleskabet minimum 6 timer, gerne op mod 12-18 timer.

Pizzasauce
Løget snittes i små tern og steget gyldne i olien. Jeg skruer ned for varmen og tilføjer de andre ingredienser, så får det ellers lov at stå og simre i omkring 30 minutter.

Pizzaen
Ovnen varmes op med stenpladen til 250 grader. Pizzadejen deles i to og formes med hænderne eller en kagerulle til to runde pizzaer. smør med tomatsauce og fordel skiver af frisk mozzarella på, bages i ovnen i 10-12 minutter – eller indtil bunden er sprød.
Pynt med friske basilikumblade og server med en god grøn salat. Mums!