Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/hjemmelavet-sirup-8-gode-varianter/

Hjemmelavet sirup – 8 gode varianter

julesirup

Jeg elsker hjemmelavet sirup og jævnligt dukker der nye varianter op på bloggen. Jeg bruger dem til alt fra pandekager, risalamande, morgengrød og på en god ostemad og har samlet mine favoritter her. Først og fremmest er der Appelsin og kanelsirup, som smager lidt af jul – men også enormt meget af efterår, så man kan sagtens tyvstarte lidt og den smager fantastisk – prøv også at komme et lille dryp i en chai latte.

appelsinsirup

Appelsinsirup – jeg bruger den også som appelsinsauce på den allerlækreste risalamande. Den er uden kanel, men til gengæld fyldt med lækre vaniljekorn.citronsirup

Citrus karamel sirup, som er syrlig og sød på én gang og ganske uimodståelig på amerikanske pandekagerhindbaersirup

Hindbærsirup, fyldt med vaniljeprikker og smager så meget af sommer og sol. Perfekt på dage hvor man bare trænger til solskin, her i det regnfulde efterårsvejr (og den kan snildt laves på frosne bær)jordbaer-sirup

Jordbærsirup, det er lige som hindbærsiruppen smagen af sol og sommer. Jeg bruger frosne bær om vinteren, men spiser den gerne på min morgenskyr.
rabarbersirup-hjemmelavet

Rabarbersirup, hvis man nu skulle være så heldig at have lidt rabarber i fryseren … ribs-sirup

Hjemmelavet Ribssirup. Jeg har ribs i fryseren fra i sommers og overvejer faktisk om de skal trylles til sirup. Men … mon de ikke alligevel ender med at blive rystet til rysteribs til mortensaftens- eller juleaftens andesteg. Det glæder jeg mig ret meget til!
vanilje-latte

Vaniljesirup er noget så lækkert i en latte. På alle tidspunkter af året! – og så smager det også ret fantastisk til en frugtsalat.

Skriv en kommentar

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *




30 kommentarer
  • MilleSmille skrev:
    31. oktober 2013 kl. 10:28

    Hej AC.

    Rigtig søde flasker. Hvor er de fra?
    Ligner lidt én lille vinflaske men holder de lufttæt?

    Hilsen Mille

    • Poul Staun skrev:
      28. september 2014 kl. 16:40

      Kaffefløde flasker er ligeså søde–ja og så koster de intet når fløden er brugt.
      Hehe Nu er du jo en Q.. så ka du jo putte en sløjfe på.

      Har lige lavet løg/hvidløgs sirup.. Jow-godtnok er det en frisk smag Lol, men den ska holde hosten væk,men jeg vil da eksperimentere med den til f.eks kylling

    • Ann-Christine skrev:
      1. november 2013 kl. 11:30

      Hej Mille,
      Det er lidt forskellige flasker og loppefund. Gamle mælkeflasker og nye flasker med patentlåg. En af de nye er købt hos Søstrene Grene, mener jeg. Den holder tæt med patentlåg.
      Resten lukker jeg til med et stykke husholdningsfilm og opbevarer flasken på køl. Det fungere fint.
      Kh AC

  • Christinna skrev:
    31. oktober 2013 kl. 10:28

    Jeg elsker din blog, alle de opskrifter, som er lige til at gå til:) I går lavede jeg æblegele af æbler fra haven, i dag vil jeg prøve vanillesirupen… Tak for en god blog.

    • Ann-Christine skrev:
      1. november 2013 kl. 11:30

      Hvor er det dejligt at høre! Tusind tak for din søde hilsen og god fornøjelse med sirupfremstilling :)

  • 31. oktober 2013 kl. 12:37

    Er også helt vild med de hjemmelavet siruper, har allerede lavet havtorn, jordbær, æble, blomme samt hyldebær varianter og de bliver flittigt brugt på skyr og pandekager mv.

    Men både din appelsin og vanilien skal klart prøves. Overvejer at kombinere vaniljen med kanel så den får et tvist af julekrydderier og kan anvendes i chai latte :-)

    • Ann-Christine skrev:
      1. november 2013 kl. 11:37

      Uhmm, det lyder som virkelige dejlige sirupsvarianter! Vanilje og kanel er også et hit – den kan du godt glæde dig til :)

  • 31. oktober 2013 kl. 16:29

    Kære Ann-Christine
    Hvor ser det alt sammen superskønt ud. De ville jo egentlig også være helt fantastiske som værtsgaver eller spiselige julegaver (som jeg er stor fan af). Tak for inspiration :)
    Kh Nadia

    • Ann-Christine skrev:
      1. november 2013 kl. 11:45

      Kære Nadia,
      Spiselige gaver er SÅ dejlige! Det kan vi to sagtens blive enige om :)
      -og hjemmelavede sirupper er fantastiske til formålet.
      Rigtig god weekend til dig
      Kh Ann-Christine

  • tina skrev:
    31. oktober 2013 kl. 17:22

    Det er da den fineste oversigt – den vil jeg kaste mig over en søndag. Jeg lavede æblesirup for noget siden – men det er blevet noget tyndt sjask. Måske for lidt sukker. Måske kogt for lidt ind. Men når jeg ser alle dine opskrifter, får jeg lyst til at prøve igen :-) Men inden da skal jeg have gjort noget ved en stor stak grønne tomater som blomstrer i mit køkken…

    • Ann-Christine skrev:
      1. november 2013 kl. 11:50

      Dejlig og hyggelig ting at lave på en søndag
      En tynd sirup kan evt. reddes ved bare at koge den op igen og lade den koge til den er mere klar … det kan man også sagtens gøre flere dage efter den første kogning.
      Grønne tomater, hvad mon du finder på at gøre med dem? :)

      • MilleSmille skrev:
        2. november 2013 kl. 12:23

        Kan det fif også bruges på æblegele’en?!? Trods ekstra sukker er de blevet lidt tynde. Så overvejer om Tørsleff har noget der kan få dem til at stivne eller om jeg skal tilføje lidt vand og lave dem til sirup. Pt. er de nemlig midt imellem…?!?

        • Ann-Christine skrev:
          4. november 2013 kl. 09:36

          Jeg tror det … men er ikke sikker. Måske er der bare mindre pektin i nogle æbler, og så er det jo fint at tilføje lidt pektin i pulverform.

  • Mette Vork skrev:
    31. oktober 2013 kl. 20:59

    Lækkert med inspiration :-)

    Jeg har lige lavet jordbærsirup i weekenden og har spist det hver morgen til morgenmad. Græsk yoghurt, havregryn, mandler og sirup. MUMS!

    Tusind tak for en rigtig dejlig blog!

    Mette

    • Ann-Christine skrev:
      1. november 2013 kl. 11:51

      Det lyder som en skøn start på dagen! Perfekt til at skabe lidt solskin på en regnvåd efterårsdag ;)
      -og tak, det er jeg glad for at du synes!

  • Jane skrev:
    17. januar 2015 kl. 19:08

    Hej Ann-Christine :-)

    En lille tilføjelse til sirup: Chokolade og vanilje går godt sammen. Har idag kogt ølsirup med et twist af chokolade og vanilje. Kogte den knap så tyk og har tænkt mig at prøve at bruge den som marinade.
    Tak for god inspiration.

    Kh
    Jane

    • Ann-Christine skrev:
      19. januar 2015 kl. 08:55

      uhmm, det lyder virkelig godt :)

  • Helle skrev:
    25. oktober 2015 kl. 22:26

    Hej Ann-Christine

    Har du et forslag til, hvad man kan gøre ved sin sirup, hvis den er blevet en anelse for tyktflydende; er det muligt at fortynde den?

    Vh. Helle

    • Ann-Christine skrev:
      26. oktober 2015 kl. 09:44

      Hej Helle,
      Du kan sagtens redde den. Kom den i en gryde med lidt vand bare et par spsk til at starte med og kog den langsomt op. Når den simre, så skrue lidt ned for varmen og tjek om kosistensen er fin ved at tage en 1/2 tsk sirup og kom i køleskabet. Ellers kom en spsk vand i ad gangen til konsistensen er perfekt.
      Kh AC

  • Sanne skrev:
    28. april 2016 kl. 12:05

    Hejsa og tak for en lækker lækker blog :-)

    Hvor længe mon sådan en salatsirup kan holde sig i stuetemperatur? Har tænkt mig at vaske glassene af med atamon… Hvor længe holder dine? Vil jo gerne lave en masse på én gang, men har ikke lyst til at skulle haste mig igennem dem før de bliver for gamle…

    • Ann-Christine skrev:
      30. april 2016 kl. 21:10

      Jeg vil egentlig anbefale at lave 1-2 af gangen, så er der lidt at variere med og de bliver ikke for gamle. Holdbarhedsmæssigt har jeg dog ikke oplevet nogle af mine blive for gamle, og har haft enkelte til at stå i 2 måneder – dog på køl.
      Kh AC

  • Jill skrev:
    25. oktober 2016 kl. 12:16

    Hej Ann-Christine.
    Jeg har her i går lavet helt efter din opskrift blåbær sirup, Men nu har jeg opdaget at den ikke er flydende, men blevet til gele. Er der noget jeg kan gøre for “redde” den.
    Tak for din dejlige side. Jeg har lavet et par af dine opskrifter til stor glæde.
    Hilsen Jill

    • Ann-Christine skrev:
      26. oktober 2016 kl. 10:17

      Hej Jill,
      I gryden med den igen og kom lidt mere vand ved, måske en halv dl.
      Kog hurtigt op og så skulle den være perfekt.
      Tusind tak for din søde hilsen, jeg er jeg glad for :)
      Kh AC

  • Kirsten skrev:
    22. september 2017 kl. 10:41

    Fed side – TAK… :-)
    Kan jeg mon lave sirup af grønne druer? Evt likør? Ved du?

    På forhånd TAK…
    Kh Kirsten

    • Ann-Christine skrev:
      22. september 2017 kl. 12:46

      Jeg har ikke prøvet det, men det er jeg sikker på at du glimrende kan.
      Tror også snildt du kan komme mindre sukker i, da de nok er ret søde i sig selv.
      God fornøjelse
      Kh AC

      • Kirsten skrev:
        22. september 2017 kl. 14:09

        TAK for hurtig respons… 🤗

  • Ninna Daugbjerg Hinrichsen skrev:
    7. december 2017 kl. 19:06

    Hejsa, super god blog du har her! Og super skønne opskrifter – bliver virkeligt inspireret til at lave alt muligt lækkert, ikke mindst fordi det jo er jul. 😃
    Nå men spørgsmålet er; hvor længe kan de forskellige sirup’er holde? Og skal de stilles på køl eller hvordan?

    Glædelig jul og tak for en masse inspiration. 😊

    Mvh Ninna

    • Ann-Christine skrev:
      8. december 2017 kl. 10:34

      De kan holde sig i hvertfald i en måned, og også længere. Jeg opbevarer dem enten på køl eller på køkkenbordet, alt afhængig af hvor hurtigt vi bruger dem :)
      Glædelig jul til dig og tusind tak for din søde hilsen ♡
      Kh AC

  • Laila skrev:
    8. juni 2018 kl. 18:56

    Sidder og googler sirup med smag – ingen af butikkerne i nærheden har noget til en god gang hj lavet frapacino. Min bror lavede dem på en varm dag som disse og selv niecerne mellem 2-4 år ville være med -:) Så skønt at jeg fandt din blog med disse hj. lavede for jeg vil helst være både økonomisk og opmærksom på kvalitet. Tak for denne opskrift! Læste lige kommentarerne og faldt over vanilje og kanel smag.
    Da jeg er til Chai, så skal der kardemomme, stødt nelike, himalya salt og andet godt i samt kanel i en blanding. Frapacino i disse dage er jeg helt skudt i!

    • Ann-Christine skrev:
      10. juni 2018 kl. 10:37

      Så dejligt at du fandt vej herind – de er jo nemlig perfekte til en god sommerdrik :)