Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/kransekage-af-den-sidste-marcipan-fra-julen/

Kransekage af den sidste marcipan fra julen

Kransekage er den søde afslutning på året der gik og en søde start på det nye år – sammen med nytårskysset selvfølgelig – og jeg nyder dem gerne sammen med en let sødlig champagne eller cava. Sidste år bagte jeg selv kransekager af den marcipan jeg havde tilbage fra julekonfekt. Det vil jeg gøre igen i år – de hjemmelavede kransekager smager helt vildt dejligt og er nemme at bage – jeg elsker dem helt nybagte og vil derfor først bage dem om eftermiddagen, hvor de skal spises samme aften

Skriv en kommentar

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *
10 kommentarer
 • Anne skrev:
  29. december 2011 kl. 13:14

  Åhh kransekage. Det elsker jeg simpelthen så forfærdelig meget. Uhmmenummenum!!!
  Har du noget i overskud så send endelig over på den anden side af østerbrogade ;)

  Kh

  • Ann-Christine skrev:
   29. december 2011 kl. 23:26

   Det er også den dejligste afslutning på året. Skal nok huske dig, hvis det skulle ske at der er nogen til overs ;)

 • Silke skrev:
  29. december 2011 kl. 21:48

  Hvor ser det bare godt ud !

  • Ann-Christine skrev:
   29. december 2011 kl. 23:26

   Tak, Silke

 • Marian skrev:
  30. december 2011 kl. 07:59

  Jeg skal bage kransekage for første gang i år og havde egentlig tænkt mig allerede at gøre det i dag fordi ovnen skal bruges til dyrekølle og meget andet i morgen eftermidag. Mon de bliver fesne på halvandet døgn??

  • Ann-Christine skrev:
   30. december 2011 kl. 11:04

   Sidste år var vi så heldige at have lidt kransekage tilbage den 1 januar – det smagte fantastisk også dagen derpå. Så det tror jeg ikke du skal være bekymret for :)

 • Alice M skrev:
  30. december 2011 kl. 09:36

  Kan se du bruger blomsterbergs opskrift på stænger.
  Hvis man googler blomsterberg og kransekage får man også en kransekagetop opskrift… Har du nogen anelse om hvorfor der skal meget mindre æggehvide i den (80g til 1 kg marcipan mod 100g til 500 g marcipan) i den her…?

  • Ann-Christine skrev:
   30. december 2011 kl. 11:10

   Jeg kendte ikke Mette Blomsterbergs opskrift, ville ellers have linket til den. Jeg har godt nok set afsnittet i ‘det søde liv’ på DR hvor hun bager dem. Og elsker generelt alt hvad hun laver. Men jeg tror egentlig denne opskrift er ret standard, så dejligt hvis de er ens – det er da et kvalitetsstempel :)
   Jeg kan ikke svaret på hvorfor hun kommer mindre æggehvide i kransekagetoppene, jeg har ikke selv prøvet at bage en kransekagetop (endnu) Måske andre kender svaret?

 • Anne skrev:
  30. december 2011 kl. 18:50

  Jeg vover mig ud i dine imorgen :) Glæder mig!!

  KH

  • Ann-Christine skrev:
   31. december 2011 kl. 15:14

   Jeg håber de bliver gode, jeg er netop selv i gang med kransekagebagning nu :)
   Godt nytår, Anne