Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/l%c3%a6kre-syltede-valn%c3%b8dder/

Lækre syltede valnødder

Jeg elsker valnødder, både at spise som nødder, i brød eller syltede som her.

De syltede valnødder smager skønt som en enkel snack sammen med pærer i skiver. Og så synes jeg de er helt uundværlige på et ostebord – prøv dem også i salater mv

PT40M

Syltede valnødder

1 glas a ca 2 dl    40 min.
1 glas a ca 2 dl
Ingredienser
  • 75 g valnøddekerner
  • 75 g brun farin
  • saft af en 1/2 citron
  • saft af 1/2 appelsin
  • 1/2 vanillestang
  • 1 1/2 dl vand
Udskriv opskrift
40 min.
Fremgangsmåde

Først har jeg skoldet valnøddekernerne, skyllet dem grundigt og gnubbet dem lidt, for at få det meste af den lidt bitre hinde af. Så kom jeg det hele i en gryde og tænder for lav varme. Det skal lige simre lidt i kanten. -Så skal det ellers bare stå der i 30 minutter uden låg, og simre ved middel/svag varme til lagen er blevet lækker sirupsagtig.

Der dufter skønt af vanille i hele huset imens….

Når lagen er sirupsagtig. Skoldes et pænt glas, kom de de syltede valnødder  i sammen med lagen og sæt låg på.

Opbevares på køl