Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/luciakrans-flettet-gyldent-broed-lucia/

Luciakrans – flettet gyldent brød til lucia

I år har vi taget forskud på glæderne og bagte denne lækre gyldne Luciakrans tidligere på ugen.

Min luciakrans er  inspireret af mine tre opskrifter på de skønne gyldne brød. På søndag er det jo Lucia dag og traditionen tro bager vi dejlige safranduftende luciabrød omkring denne dato.

Vi er ikke så traditionsbundne at det skal være lige netop på dagen, men bare deromkring, hvor det lige passer bedst ind.

PT2H30M

Luciakrans

6-8 pers.    2 timer 30 min.
6-8 pers.
Ingredienser
Udskriv opskrift
2 timer 30 min.
Fremgangsmåde

Smelt smøret ved lav temperatur i en gryde.

Tag gryden af varmen og rør safran deri sammen med kold mælk og gær til det er godt opløst.

Dernæst røres sukker, salt, grahamsmel og æg (lad lidt æg tilbage til at pensle luciakransen med)  i og så hvedemel lidt efter lidt.

Dejen kan godt være ret klistret – det skal den være! Lad nu dejen hæve tildækket i 1 1/2 time.

Beklæd en bageplade med bagepapir. Del dejen i tre lige store stykker som rulles i lange strimler, som flettes og samles til en rund krans. Pensl med sammenpisket æg og pynt evt med rosiner eller chokolade.

Lad dejen efterhæve i 30 minutter og varm imens ovnen op til 250 grader.

Sæt luciakransen i den varme ovn, som skrues ned til 225 grader. Bag i 20-25 minutter og server med koldt smør, mens brødet er lunt og nybagt.
Smager også skønt ristet efterfølgende.