Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/luksus-iskaffe-lavet-af-kaffeekstrakt-og-knuste-kaffeisterninger/

Luksus iskaffe – lavet af kaffeekstrakt og knuste kaffeisterninger

Jeg fortalte for lidt tid siden om min super nemme version af iskaffe – jeg variere mellem en del versioner af iskaffe. I dag får I luksusudgaven af iskaffe. Opskriften er inspireret af Pioneer Woman.

Opskrift på luksus iskaffe

Jeg lavede først knap to liter kaffeekstrakt af to liter kogende vand, som jeg kom i en skål med 130 g god malet kaffe. Det fik lov at trække i omkring 10 timer, hvorefter jeg siede kaffegrumsen fra.

Halvdelen blev lavet til isterninger og den anden halvdel kom i køleskabet i en flaske.

Når jeg så skal lave to glas luksus iskaffe knuser jeg 5-6 isterninger sammen med 2 dl kold kaffeekstrakt, og rører 1 tsk rørsukker i. Skummer 2 dl kold mælk og kommer det hele i glas. Tror også den skal prøves snart med en kugle vanilleis …

Det er langt fra besværligt og når først kaffeekstrakten er lavet, så tager det 1-2 minutter at trylle en skøn kold drik frem.

Skriv en kommentar

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *




35 kommentarer
  • ohhhappy skrev:
    12. juli 2011 kl. 08:11

    Mmhh, det ser godt ud!
    Prøvede også, at lave kaffe-ekstrakt efter den opskrift i forrige uge, men synes, det fik en ret “røget” smag. Men lod det også trække i ca.20 timer, så det var nok lidt for meget…
    Må prøve igen…
    Go´idé iøvrigt med at fryse noget at kaffen ned som isterninger!

    • Ann-Christine skrev:
      12. juli 2011 kl. 20:00

      Måske var den det type kaffe du brugte? Ikke at der var noget galt med den, men bønner smager så forskelligt, det kan selvfølgelig også være den lige fik længe nok … Jeg synes ikke jeg har smagt røgsmag ;)
      Ja, det med isterningerne er ret fint, så bliver den ikke så vandet

  • Anne skrev:
    12. juli 2011 kl. 08:35

    Har også luret på Emilys opskrift. Og nu må det altså snart prøves!! Lækre billeder :)

    • Ann-Christine skrev:
      12. juli 2011 kl. 20:00

      Tak Anne :)

  • Sine skrev:
    12. juli 2011 kl. 08:49

    Det ser lækkert ud – er fuldstændig nybegynder når det gælder iskaffe men der skal da være en første gang snart : )

    • Ann-Christine skrev:
      12. juli 2011 kl. 20:01

      Sine, det ku være du blev helt afhængig ;) Det er jeg nærmest

  • Sofie skrev:
    12. juli 2011 kl. 10:16

    Virkelig fin blog! Mit mundvand løber… ;)

    • Ann-Christine skrev:
      12. juli 2011 kl. 20:01

      Tak Sofie og velkommen her :)

  • 12. juli 2011 kl. 21:45

    Uhmm ja, jeg har også lavet den iskaffe – bare med koldt vand og en god kaffe som trak på køkkenbordet i 12 timer. Jeg tror Pioneerwomans iskaffe har gået sin sejrsgang i den danske blogverden :-)

    Mange hilsner
    Birthe

    • Ann-Christine skrev:
      13. juli 2011 kl. 21:53

      Ja, det har den vist ;) Den er også et hit

  • Linn skrev:
    13. juli 2011 kl. 08:37

    Det lyder lækkert – og dejligt nemt. Er forresten dybt misundelig på de der sugerør på billedet – jeg synes simpelthen at de er så fine!

    • Ann-Christine skrev:
      13. juli 2011 kl. 21:54

      Linn, de er også virkelig fine. Jeg har købt dem hos http://www.minimega.dk verdens fineste biks med skønne papirssager

  • Trine skrev:
    13. juli 2011 kl. 19:30

    Har lavet iskaffen to gange og den er bare fantastisk…
    Mmmmmm :o)

    • Ann-Christine skrev:
      13. juli 2011 kl. 21:55

      Den er vanedannende ;) har du prøvet med vanilleis? Det har jeg endnu tilgode

  • K-juli skrev:
    13. maj 2012 kl. 15:48

    Hej
    Af frygt for at lyde både uvidende og naiv, så er jeg nødt til at spørge, hvordan du skummer den kolde mælk??

    Venlig Hilsen
    Karin :)

    • Ann-Christine skrev:
      14. maj 2012 kl. 10:37

      Kære Karin,
      Det er ikke hverken uvidende eller naivt :) Jeg bruger en bamix blender, der er en skive til, som er genial til at lave mælkeskum. Jeg har ikke prøvet andre modeller, men kan anbefale bamixblenderen, den er mit absolut bedste køkkenredskab :)
      Kh Ann-Christine

  • Jeppe skrev:
    22. maj 2012 kl. 21:01

    Hvorfor bryggede du kaffen på den måde fremfor at følge almindelige brygningsmetoder? Hvilken forskel på kaffen gør det?

    Jeg har de seneste somre lavet en stærk stempelkaffe, som jeg har frosset ned i isterninger. Den fik lov at trække 5 måske 10 minutter. Og så tilsat de frosne kaffeterninger en friskbrygget, afkølet kaffe med mælk, måske lidt vanilleis og rørsukker blendet sammen til en herlig masse.

    I år vil jeg prøve at fryse en espressonkaffe ned :)

    • Ann-Christine skrev:
      22. maj 2012 kl. 22:28

      En stærk stempelkaffe er også en metode jeg ofte bruger. Det er lidt nemmere. I den metode jeg har brugt bliver kaffeekstrakten rigtig kraftig, da det får lov at trække i så lang tid., en ekstrakt mere end bare stærk kaffe. Ofte så laver jeg også et par ekstra kopper stempelkaffe, og bruger det.
      Vaniljeis – det er guld i sådan en sag :)

  • Tina Olsen skrev:
    31. maj 2014 kl. 19:42

    Hej
    Det lyder bare godt. Glæder mig til at is terning er klar

    • Ann-Christine skrev:
      1. juni 2014 kl. 10:37

      :) God fornøjelse

  • Susanne skrev:
    22. juni 2014 kl. 20:42

    Hej Christine!

    Den lyder lækker! Kan du anbefale noget særlig kaffe? Og hvordan mon man omregner, hvis man bruger instand kaffe (det er fordi, jeg gerne vil bruge koffeinfri)?

    Ved du, hvad forskellener på at hælde kogende vand på (som du gør her), eller hælde koldt vand på – eller simpelthen brygge kaffen med samme måleforhold?

    Og ej, en god nyhed – eg har også Bamix blender – hvilken ring er det, du bruger til at piske mælkeskum?

    Bedste hilsner!

    • Ann-Christine skrev:
      23. juni 2014 kl. 08:13

      Hej Susanne,
      Jeg bruger enten nespresso eller stempelkande – instantkaffe smager mig ikke rigtigt, så det har desværre jeg ingen erfaring med i denne sammenhæng.
      Til min bamix bruger jeg den flade skive til at lave mælkeskum
      Kh Ann-Christine

      • Susanne skrev:
        2. juli 2014 kl. 14:27

        Hej Ann-Christine!

        Tak for svar. Jeg er altså lidt blank på, hvordan den flade skive til Bamix ser ud…? Kan du hjælpe med at opklare – måske beskrive eller endnu bedre; tage billede?

        Jeg overvejer at lave iskaffe til 16 mennesker i weekenden – hvordan ville du gøre?

  • Susanne skrev:
    2. juli 2014 kl. 18:44

    Hej igen AC!

    Det slog mig lige, at en præcisering af mit spørgsmål ovenfor nok vil gøre det lettere at besvare;-)

    Jeg vil som sagt gerne lave iskaffe til 15 mennesker i weekenden og er lidt i tvivl om, hvordan jeg griber opgaven an. Et par spørgsmål:

    – Hvor meget skal man beregne pr. person (jeg laver også almindelig kaffe til dem, der foretrækker det)?

    – Hvilken procedure på kaffebrygning er bedst egnet til den størrelse portion?

    – Hvordan laver jeg det i det øjeblik, det skal serveres – hvis jeg fx vil lave mælkeskum, pisker man det så op med Bamix’en lige før servering og blander + kommer isterninger i?

    – Er nogen kaffe bedre egnet end andre (hvor køber du)?

    Takker på forhånd for din hjælp!

    • Ann-Christine skrev:
      3. juli 2014 kl. 07:48

      Hej Susanne,
      Jeg ville lave en iskaffebar / buffet. og her ville jeg have flasker stående med kold kaffe.
      Lav enten kaffeekstrakten her eller brug bare kaffen fra en almindelig god kande stempelkaffe. Jeg foretrækker kaffebønner til espressokaffe, men det er en smagssag – jeg køber gerne min hos Kaffemekka i Aarhus
      Jeg ville også have en isspand med kaffeisterninger, evt en blanding af kaffeisterninger og almindelig isterninger: http://www.valdemarsro.dk/kaffeisterninger/
      Måske lave et par sirupper, som vaniljesirup: http://www.valdemarsro.dk/hjemmelavet-sirup-8-gode-varianter/ og have 1-2 forskellige skåle med sukker.
      Mælken ville jeg skumme lige før servering og derefter hælde i store kander.
      Du kan selvfølgelig også lave det hele og servere det, så vil jeg forslå at du beregner 15 dl kaffe til 15 personer og så lige laver 3-4 dl ekstra for en sikkerheds skyld.
      Kh Ann-Christine

      • Susanne G skrev:
        3. juli 2014 kl. 09:34

        Hej AC!

        Tak for dine ALTID udførlige svar (som gør dig til min favorit bloginde!)

        Må jeg lige høre til de hjemmelavede sirupper – ved det er smag og behag, men kan du give en cirka-anvisning for, hvor meget sirup i en 2 dl.-iskaffe?
        Hvor meget mon man skal lave til en buffet til 15 personer?

        Hvilke – udover vanilje – egner sig til iskaffe?

        • Ann-Christine skrev:
          4. juli 2014 kl. 10:00

          Hej igen,
          Det er jeg da glad for at høre :)
          Jeg ville lave omkring 5-6 dl, sirup i alt. Det er ret forskelligt hvor sødt man gerne vil have det, personligt kan jeg bedst lide at det blot lige er et strejf af noget sødt og omkring 1/2 tsk vaniljesirup, mens andre foretrækker 2 spsk ;)
          Prøv også denne: http://www.valdemarsro.dk/spicy-ginger-sirup-en-perfekt-ledsager-til-latte-og-chai/ eller blot en kanelsirup, men kanel istedet for vanilje.
          Kh AC

        • Susanne skrev:
          3. juli 2014 kl. 19:19

          Og lige et tillægsspørgsmål: Kan man godt piske fx 1 liter skummemælk ad gangen med Bamixen – eller hvordan forbereder man store mængder mælkeskum?

          • Ann-Christine skrev:
            4. juli 2014 kl. 10:03

            Jeg har ikke testet så meget mælk, da jeg kun lige har pisket til den portion vi brugte.
            Lille P.S øko minimælk fra Arla er den vi har testet der skummer bedst ;)

  • Winnie skrev:
    6. juli 2015 kl. 16:03

    jeg høre til den dovne af slagsen….kan man ikke købe sådan en færdiglavet ekstrakt??fx i special forretninger??har googlet det men uden held
    Vh winnie

  • Christina skrev:
    13. maj 2016 kl. 15:15

    Hej,
    Opskriften ser super lækker ud! Bare et lille tip, som jeg har kunne læse mig til andetsteds. Det skulle blive en endnu bedre kaffeekstrakt, hvis man laver den på koldt vand og lader den trække i min. 8 timer. Hvorfor ved jeg ikke, men det skulle gøre noget særligt godt for en iskaffe at bønnerne aldrig har været varmet op :)

    • Ann-Christine skrev:
      17. maj 2016 kl. 13:49

      Det skal jeg da prøve! Kunne forestille mig at den bliver mindre bitter, måske?
      Tak for tippet