Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/madplan-uge-11/

Madplan uge 11

madplan-uge-11

Vi holder en rigtig familieweekend oven på en uge med meget på programmet og næste uge bliver også lidt travl for mit vedkommende. Madplanen er fyldt med super nemme retter til en småtravl uge – suppe er nemlig bare altid et sundt hverdagshit herhjemme.

Jeg kunne godt tænke mig at høre fra jer, hvilken top 5 hverdagsretter der bare altid er et hit hjemme hos jer?
Hos os er det: kartoffelsuppe (eller alle mulige andre grøntsagssupper), æggekage, lasagne, fiskefrikadeller og sunde burgere/sandwich/pita med falafel … ok, jeg indrømmer gerne, at jeg har meget svært ved at begrænse mig til en top 5 ;)

Madplan uge 11

Mandag: Tomatsuppe med nudler er en skøn varmende ret, comfortfood på en mandag.

Tirsdag: Boller i karry er egentlig ikke en ret vi spiser så ofte, men i opskriftens kommentarfelt er der mange gode forslag til variationer, så den frister og jeg vil prøve nogle af dem af

Onsdag: Jeg elsker blomkålssuppe, det er sådan en mild, cremet og super lækker suppe. Min søster serverede den for ikke så længe siden med pesto, æbletern og sprød bacon – det var et hit!

Torsdag: Svensk pølseret – jeg ved den bliver taget godt imod herhjemme … det gør den bare altid

Fredag: Yndlingsfiskelasagne med laks og spinat. 

Lørdag: En hanekylling i en gryde med masser gode sager og så koger vi suppe på skroget efterfølgende. Bliver der kød tilbage, så laver vi sandwich til frokost dagen efter.

Søndag: Der er meget suppe på menuen denne uge, men det er virkelig også en af vores favoritter. Bare suppe, i det hele taget! Nem, hurtig, billig og sund mad. Tror vi snupper rødbedesuppen  eller vælger en af de andre supper fra listen her eller måske laver noget lækkert kyllingesuppe fra kyllingen i går.

Skriv en kommentar

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *




22 kommentarer
  • Frederikke skrev:
    8. marts 2014 kl. 08:56

    I denne uge skal vi have boller i karry, blev helt fristet.

    Vores top 5:
    1. Torskerognsfrikadeller. For det meste lavet på dåserogn, da det er nemmest.
    2. Hjemmelavet pizza. Bruger din opskrift på dej. Forskelligt fyld.
    3. Lynstegte grøntsager inkl. kål med enten kalvekød eller kylling.
    4. Chorizoomelet.
    5. Hjemmelavet suppe.

    God weekend :)

    • Ann-Christine skrev:
      10. marts 2014 kl. 13:12

      Lækker inspiration – tak, Frederikke.
      Jeg skal prøve torskerognsfrikadeller og chorizoomelet, de er nye for mig, uhmm jeg glæder mig
      Og rigtig skøn nye frisk uge til dig :)
      Kh AC

  • Sanne skrev:
    8. marts 2014 kl. 20:44

    Her er favoritterne (primært min søn på 4’s – vi andre spiser alt!)
    1: risengrød
    2: hakkebøf med spejlæg, rødbeder, rugbrød
    3: pizza
    4: lasagne, spaghetti/kødsovs og det, der ligner
    5: kartoffel/grøntsagssuppe

    Men karrykål, æggekage, hjml burger, fiskefileter m ovnkartofler, rugbrød med pålæg, frikadeller og råkost….er også et hit!

    • Ann-Christine skrev:
      10. marts 2014 kl. 13:13

      Vi spiser også alt :) og jeg elsker at få lidt inspiration fra hvad andre spiser og har som favoritter, selv om det kan være svært at vælge favoritterne, det er det i hvertfald for mig.
      Karrykål – det er nyt for mig, og lyder spændende!

  • Hanne skrev:
    8. marts 2014 kl. 21:30

    Her står den også på svensk pølseret i den kommende uge. Jeg laver dobbelt portion i morgen så det kan lunes igen tirsdag. Laver også dobbelt op på råkost og forbereder en coleslaw så der bliver en nem dag med fiskedeller, pasta og coleslaw mandag.

    Men en top 5 (i vilkårlig rækkefølge)
    Boller i karry med råkost
    Biksemad af rester fra weekenden
    Suppe, lige for tiden er det din kyllingefond bare med kødboller og urter (lavet i weekenden)
    Ravioli (købe udgaven) med rejer og salat
    Svensk pølseret (men forberedt i weekenden)

    • Ann-Christine skrev:
      10. marts 2014 kl. 13:18

      Det er SÅ rart med dobbeltportioner og planlægning af måltiderne, så de nogle gange småtravle hverdage bliver nemmere – og nu vi taler om det, så vil jeg godt nok hjælpe mig selv, ved at lave en stor portion råkost i aften, så der er til de kommende dage :)
      Tak for skønt indblik i jeres favoritter

  • Tina skrev:
    8. marts 2014 kl. 23:10

    Herhjemme er vores favoritter:
    1) Hj. laver burgere og kartofler/fritter
    2) Laks med spinat/gulerødder/asparges og i ny og næ hollandaise :-)
    3) Grove pitabrød med forskelligt fyld
    4) kylling med grøntsager i wok m/ris
    5) Hj. lavet pizza/tomatsauce med ost og forskelligt fyld

    Tjah boller i karry, en god steak m/ salat, Risengrød, hotdog med pølser fra slagteren …..

    • Ann-Christine skrev:
      10. marts 2014 kl. 13:22

      Uhmm, jeg bliver helt sulten og så får jeg super meget lyst til at lave hjemmelavet hollandaise snart, måske til Æg Benedict
      Tak for at dele :)

  • Britt skrev:
    9. marts 2014 kl. 11:33

    Den hurtige top-fem her i huset:

    1. Wok -kyllingestykker, østerssovs og en pose dybfrosne wok-grønsager med ris til

    2. Hjemmelavede hotdogs

    3. Supper, gerne med kartoffel eller gulerod

    4. Pasta og kødsovs

    5. Fisk i folie med nemme kartofler

    • Ann-Christine skrev:
      10. marts 2014 kl. 13:23

      Vi spiser alt for sjældent wok :) Det får jeg lyst til nu!
      Tak for inspirationen

  • Karina skrev:
    9. marts 2014 kl. 12:17

    Vores klare børne-favoritter er:
    1. Boller i karry
    2. Tomat-suppe (vi er vilde med din opskrift)
    3. Tortilla med kød samt “orange ost og grøn dyp” som Gustav siger
    4. Hjemmelavede pita brød med al slags fyld
    5. Hmmmmm bliver nok risengrød – om sommeren koldskål

    Dejligt at vejret begynder at bliver varmere – vi er allerede begyndt at snakke om de mange grill aftener :-)

    Kh Karina

    • Ann-Christine skrev:
      10. marts 2014 kl. 13:24

      uhh, ja grill aftener – det er jo det mest lovende forårsvejr lige nu. SÅ skønt og jeg glæder mig også! -også til sommerens koldskål i lange baner, det er altså godt :)
      Mange tak for at dele jeres favoritter :)

  • Heidi skrev:
    9. marts 2014 kl. 20:00

    Der er så mange fantastiske opskrifter her :-) Jeg elsker at surfe rundt og blive inspireret.
    Vi griller hele året rundt og spiser meget vildt, især rådyr/dådyr men også fasan.
    Et bud på vores top 5 er:

    Pulled pork med bagte rodfrugter, kålsalat og ovnkartofler
    Burgere med grilstegte bøffer af vildt
    Hjemmerøget laks eller fiskefrikadeller med ris og salat
    Boller i (meget) karry
    vildtfrikadeller med kartoffelmos

    • Ann-Christine skrev:
      10. marts 2014 kl. 13:29

      Mange tak, det er jeg glad for at du synes :)
      Og dejlig favorit liste I har – skønt med en masse vildt! Tak for inspirationen

  • Marianne skrev:
    10. marts 2014 kl. 14:45

    Jeg har en top 20 liggende, jeg altid kan plukke fra, hvis jeg mangler noget til madplanen, men en top 5 må være noget i retningen af:

    – Orientalsk kyllingegryde m. ris
    – Ovnkartofler med kylling og blandet salat
    – Spaghetti Bolognese – gerne med en blanding af almindelig og grøntsagsspaghetti
    – Pizza er en klar all time favourite! Gerne med oksekød, tomatskiver og mozzerella (jeg dræner en dåse hakkede tomater for væske, krydrer tomatdelene og bruger dem som en hurtig pizzasauce)
    – Laks, frisk pasta og spinatsauce er også et hit, når det skal gå for alvor hurtigt :)

    Typisk venter jeg liiige med at færdiggøre min madplan til din er uploadet – der sniger sig jævnligt retter med, som jeg må prøve ASAP!

    • Ann-Christine skrev:
      11. marts 2014 kl. 08:56

      Det lyder dejligt! Jeg er glad for at min madplan kan være til god inspiration.
      Mange tak for din inspirationsliste, den lyder super lækker!

  • CharlotteP skrev:
    10. marts 2014 kl. 16:38

    Desværre elsker familien
    Krebinetter (arj helt ærligt kan det blive mere kedeligt?)
    Mørbradgryde med cocktailpølser
    Boller i karry
    Hakkebøf med brun sovs

    Men heldigvis hitter også:
    Hvid fisk, helst dampet, og allerhelst med en form for sauce på fiskefond
    Hjemmelavet tarte flambee (hitter over pizza)
    Chow mein, pad thai eller lign wokbaserede nudel eller risretter
    Hjemmelavet sushi
    Hjemmelavet pasta, især hvis det så bliver carbonara….
    Flæskestegssandwich Meyer style

    • Ann-Christine skrev:
      11. marts 2014 kl. 09:01

      tarte flambee står højt på min To Cook liste, uhmmmm
      Og sikke en dejlig liste – en skøn variation af klassikere og nye spændende retter … he he, krebinetter er egentlig heller ikke min favoritret ;)

  • 15. marts 2014 kl. 07:39

    Hej Ann-Christine
    Der er altid så meget inspiration på din blog :-) tak for det <3
    Hjemme hos os (2 voksne) er vores top 5
    Shepards Pie med salat
    Lasagne med Toscana-blanding
    Laks i fad med asparges og spinat
    Apotekergryde
    Tomatsuppe

    Jeg forsøger altid at følge planen, men bliver ofte fristet til at twiste den lidt, når jeg bliver inspireret fra bla. Valdemarsro.dk

    • Ann-Christine skrev:
      17. marts 2014 kl. 11:49

      Hej Charlotte,
      Mange mange tak for din inspirerende liste, der var et par nye spændende retter imellem, som jeg ikke kendte, bl.a apotekergryden, som jeg lige måtte google – og hvor er det dejligt at høre at du bliver lidt fristet af mine opskrifter også :)
      Kh Ann-Christine

  • Hardetgodt skrev:
    19. marts 2014 kl. 13:29

    Mmm…er virkelig glad for dine madplaner! Det er så skønt med lidt inspiration.
    Her er asiatisk en all time favourite…oftest en god thai-curry med masser af grønt, samt kylling, and eller fisk. Hvis vi har god tid laver vi wontons med en krydret fars og en let syrlig kokossuppe til.
    Hos os er de klassiske supper også et hit. Oftest tomat, blomkål, kartoffel, græskar, løg eller gulerod…eller en blandet “tøm-køleskabet-suppe”
    Pita, burger eller pizza er oftest også en del af madplanen, og om sommeren dine luksus hotdogs til en grillaften!
    Ellers forsøger vi at variere madplanen vha flg “regler”. Ugen skal helst indeholde minimum 1 dag med flg: fisk, svin, fjerkræ, okse, vegetar samt minimum 1 dag uden stivelse i form af ris, pasta, kartofler og brød. Det givet os en varieret madplan

    • Ann-Christine skrev:
      20. marts 2014 kl. 08:18

      Jeg bliver simpelthen nødt til at få noget mere asiatisk mad ind i vores køkken! Jeg er jo faktisk ret vild med det :)
      Tak for at dele din fine inspiration