Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/madplan-uge-36/

Madplan uge 36

Madplan-uge-36

I næste uge er der festuge i Aarhus. Det er også årets første efterårsuge (og jeg synes vejret allerede bærer præg deraf). Denne weekend er der høstmarkeder i det danske landskab og næste uges madplan kommer også til at være præg af efterår.

Jeg satser på, at vi selv skal til et enkelt høstmarked eller to her i weekenden og jeg glæder mig til at lave mad i næste uge med sæsonens grønt. Der er ikke meget grønt på hovedretterne, men det kommer som tilbehør og måske bliver en ret eller to skiftet ud med noget med kantareller, efterårssalater eller grøntsagssupper.

Efterårsretter til det begyndende efterårsvejr.

MADPLAN uge 36

Mandag: Starter ugen med en af vores favoritsupper, blomkålssuppe med ristede rugbrødshapsere.

Tirsdag: Martin og jeg skal til Forsmag på Gadeplan. Heldigvis er der bolognese sauce i fryseren (den samme som jeg laver lasagne af). Nem, hurtig og god mad til børn og bedsteforældre.

Onsdag: Æggekage, med tomater og masser af purløg fra haven.

Torsdag: Boller i karry – denne variant er god, men jeg tror jeg vil prøve at udvikle lidt videre på den. Har I nogle gode forslag?

Fredag: Jeg glæder mig hvert år til jordskokkesæsonen, og i særdeleshed til jordskokkesuppe med æbler og fisk.

Lørdag: Mulligatawny Suppe, det er alt, alt for længe siden jeg sidst har lavet denne suppe

Søndagstegt flæsk med æbler (æbleflæsk) godt rugbrød og en rustik helt enkel råmarineret kålsalat.

Skriv en kommentar

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *
6 kommentarer
 • KirstenLN skrev:
  31. august 2013 kl. 15:58

  Jeg har nogle gange lavet en mere asiatisk variant af boller i karry: med kokosmælk og blendet mangochutney i saucen og med bambusskud, tynde gulerodsstave m.v. i også. Og måske med lidt stærkere karry.

  Dejligt iø med madplan på bloggen – det er lige en reminder om, at jeg også skal have lavet vores.

  • Ann-Christine skrev:
   2. september 2013 kl. 08:45

   Uhmm, gode ideer! Tak :)

 • Caroline skrev:
  1. september 2013 kl. 13:08

  Når nu du er så glad for æbler her i efteråret, synes jeg, at du skulle prøve at komme et par af dem i din version af boller i karry – det plejer at smage godt. Jeg har ikke nogen opskrift, men ellers lyder ingredienserne i min mors forholdsvis ens med dine egne. Tak for inspirationen :-)

  • Ann-Christine skrev:
   2. september 2013 kl. 08:48

   Jamen, det var da oplagt. Æbler og karry er jo et skønt team :) Tak for tippet!

 • Anne skrev:
  2. september 2013 kl. 12:18

  Her eeelsker børnene boller i karry…Men de har det ikke så godt med mel – og et par andre ting såsom æg og… Men vi har altså fundet ud af at især spidskål er godt. Man kan snildt lokke et helt spidskål i ungerne hvis det er blendet og skjult i f.eks karrysovs. Jeg svitser det kort med løg og karry og så lige en tur i blenderen med lidt fløde – dejlig sovs uden klumper men med dejlig mange grøntsager ;-) Dette trick kan f.eks også bruges til et farsbrød…

  • Ann-Christine skrev:
   3. september 2013 kl. 09:48

   Jeg elsker tippet med blendet grønt i saucer – fin måde at få en masse grønt i børnene ;) Har dog aldrig prøvet spidskål i karrysaucen, men det skal da testes. Tak for tippet :)