Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/madplan-uge-40/

Madplan uge 40

Madplan-uge-40

Det er virkelig efterårsfarver der er på næste uges madplan. Lad mig endelig høre, hvis I har nogle gode ideer til lækre supper, som jeg ikke allerede har på bloggen. Jeg har nemlig planer om at udvide vores supperepertoire herhjemme og på bloggen – jeg har bl.a planer om minestrone og karrysuppe …

Madplan uge 40

Mandag: Vi starter ugen med den rare børnevenlige svenske pølseret. Den er bare altid et hit herhjemme

Tirsdag: Suppe med masser af knald og kapow på farverne. Rødbedesuppe er et hit hos både små prinsesser og sørøvere

Onsdag: grøntsagsfad med alverdens grønne grøntsager – sidst vi fik det var det et stort hit – se bare her

Torsdag: Torsdag er ofte med fisk herhjemme – og hjemmerørte fiskefrikadeller af hakket fiskefiletter er superlækkert!

Fredag: Fredag må det gerne være ret nemt og comfort-agtigt. Det er Lady og Vagabonden pasta et perfekt eksempel på, hvis I spørger os

Lørdag: En rigtig god kylling i gryde med alverdens lækre sager, rodfrugter og krydderurter.

Søndag: Rester fra gårdagens kylling i en toplækker clubsandwich

Skriv en kommentar

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *




18 kommentarer
  • Kristine skrev:
    28. september 2013 kl. 10:29

    Jeg havde håbet, du havde den ultimative opskrift på gullaschsuppe, for det har jeg fået super meget lyst til, nu hvor efteråret er ankommet.
    Tak for en dejlig og altid inspirerende blog. :)

    • Ann-Christine skrev:
      30. september 2013 kl. 08:26

      Mange tak! Det arbejdes der stærkt på at der snart kommer ;)

  • Caroline skrev:
    28. september 2013 kl. 11:10

    Det ser jo lækkert ud.
    Jeg elsker min farmors gamle gulerodssuppe lavet på, selvfølgelig, gulerødder og grøntsags- eller hønsebouillon og med masser af ingefær, appelsin (saft og skal) og frisk koriander – evt. en smule hvidvinseddike for lidt mere syre. Den smager dejligt, næsten lidt orientalsk :)

    • Ann-Christine skrev:
      30. september 2013 kl. 08:26

      Uhmmm, det lyder dejligt. Martin lavede en ret fantastisk gulerodssuppe for et par år siden, måske jeg lige skulle vende den med ham igen ;)

  • Marlene Svendsen skrev:
    29. september 2013 kl. 21:07

    Grov linsesuppe :

    2-3 tbsp extra virgin olive oil or coconut oil
    1 yellow onion, finely chopped
    3 cloves garlic, finely chopped
    1 tbsp fresh ginger, very finely chopped
    1 tbsp curry powder
    1 tsp ground turmeric
    1/2 tsp ground chili or harissa
    3 medium potatoes, diced
    2 carrots, sliced
    200g red or yellow lentils, rinsed
    4 cups / 1 liter vegetable stock
    a pinch of sea salt
    2-3 tomatoes, diced

    Prepare the vegetables. Heat the olive oil in a big soup pot. Add onion, garlic, ginger and all the spices. After about a minute add the potatoes, carrots and the lentils, stir it around another minute before adding the vegetable stock. Let it boil on low-medium heat for 30 minutes, stir occasionally, taste the soup and add more salt and spices if needed. Add the tomatoes and let it boil for 5-10 more minutes. The soup is done when the lentils are dissolved. Serve with roasted pumpkin seeds and some fresh coriander.

    • Ann-Christine skrev:
      30. september 2013 kl. 08:43

      Hej Marlene,
      Den lyder dejlig – hvor er den fra?

  • 30. september 2013 kl. 08:23

    Karry- og gullaschsuppe står på min “ønskeliste”.

    Har altid sprunget over rødbedesuppen, for kan bare ikke forestille mig den . Hvordan smager den?

    • Ann-Christine skrev:
      30. september 2013 kl. 08:44

      Det skal der snart på programmet herhjemme.
      Rødbedesuppen overrasker positivt. Jeg er ellers mest vild med rå rødbede, men denne spicy suppe er et hit!

  • Michelle skrev:
    30. september 2013 kl. 09:37

    Vi spiser en del minestrone i de kolde måneder – det er en god måde at få brugt det sidste kvarte hvidkål på (som alternativt hænger lidt i bremsen hjemme hos os). Børnene elsker minestrone!

    Jeg laver tomatsuppe når jeg har en porre i overskud, hertil lidt brød (og pasta i suppen, mest for børnenes skyld).

    Derudover kan jeg varmt anbefale ferskensuppe med rejer hvidløg og karry.

    Vi må vist prøve din rødbedesuppe, med to piger må det være en hitter med lyserød suppe ;)

    • Ann-Christine skrev:
      30. september 2013 kl. 16:41

      Ferskensuppe, det lyder ret spændende – hvordan laver du det?
      -og så må jeg altså i gang med noget seriøst minestronesuppe ;)

      • Michelle skrev:
        30. september 2013 kl. 19:14

        Næste gang har opskriften ved hånden skal jeg skrive den – den er lidt stærk, og følger jeg opskriften er den for stærk til vores piger

        • Ann-Christine skrev:
          30. september 2013 kl. 22:35

          Glæder mig til at høre lidt mere om den

  • Tanja skrev:
    30. september 2013 kl. 10:08

    Jeg elsker simpelthen dine madplaner! De giver altid super inspiration, mange tak :)

    • Ann-Christine skrev:
      30. september 2013 kl. 16:39

      Det er jeg virkelig glad for at høre :) Tusind tak!

  • Nana skrev:
    1. oktober 2013 kl. 16:18

    Læser altid din blog med spænding, så nu ville jeg lige give mit besyv med :)

    En klassisk cremet blomkålssuppe, med et lille stænk trøffelolie i hver portion, gerne med helt små stykker sprøde blomkål i suppen og groft brød til

    Jeg plejer at komme brødet i ovnen, med lidt olivenolie, groft salt og peber på :)

  • Mette Tolstrup skrev:
    14. april 2018 kl. 09:17

    Hej
    Jeg lavede din Miniestrone suppe som var rigtig lækker. Jeg havde lyst til at der skulle noget “skørt” i den, så jeg tilsatte noget gedeost, kidney bønner og toppede den med persille og revet citronskal, wow det smagte godt.

    • Ann-Christine skrev:
      14. april 2018 kl. 13:49

      Uhmm, det lyder også helt vildt lækkert! Nu får jeg lyst til minestronesuppe og til at prøve dit lille twist på opskriften ♡
      Tak for din søde hilsen
      Kh AC