Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/madplan-uge-47/

Madplan uge 47

madplan_uge_47

Vi forlængede weekenden med en fredags fridag sammen igår, med biograftur og en dag på opdagelse i vores egen by. Vi så ‘Otto er et næsehorn’ i minibio og som jeg skrev på facebook i går aftes, så har den film sat gang i fantasien hos Julie; for tænk nu hvis man på den måde kunne få sig en hest …

Der er så mange fine guldkorn i øjeblikket.

I dag var det min tur til at sove længe. Til gengæld blev Martin vækket tidligt i morges ved 5 tiden, hvor Johan hviskede til ham; far, ved du hvad dit vækkeur hedder?
Martin: øhhh, mit vækkeur??
Johan: ja, hvad hedder det?
Martin; Øhh, iPhone?
Johan: nej, det hedder Johan – kom nu står vi op….

Rigtig dejlig weekend til jer! -og nu til næste uges madplan:

Madplan uge 47

Mandag: Cremet og toplækker blomkålssuppe – så mild og god!  Johan og Julie er ellevilde med den, og de er ellers normalt ikke altid superbegejstrede for blomkål. Vi spiser supper med sprøde ristede rugbrødsskiver til, eller måske de her boller

Tirsdag: Kyllinge Nuggets, med grøntstave, ovnbagte fritter af rodfrugter og en sprød kålsalat.

Onsdag: Onsdag er gymnastikdag for Johan og Julie, og derfor må aftensmaden gerne være lidt ekstra nem. Jeg tror, at jeg vil bage en portion pølsehorn inden jeg henter dem – er stensikker på at det vil vække stor begejstring – og så spiser vi lidt grønt og en stor skål salat til.

Torsdag: Efterår er højsæson for lækre rodfrugter og denne ret er virkelig så skøn og et hit hos hele familien.

Fredag: Fredagspizza på den helt klassiske enkle måde. Med en toplækker bund, lækker tomatsauce og friske skiver af mozzarella – jeg har købt en ny pizzasten og har ikke været ovenud begejstret for den, men nu skal den have en chance mere.
Og til fredagsslik vil jeg lave kandiserede æbler, disse chokomandler eller måske æbleskiver

Lørdag: Sushi aften, hvor vi sammen vil lave en masse lækre sushistykker, både vores traditionelle sushi favorit og disse her uden ris – og små hosimaki, hvor Johan og Julie selv må bestemme fyldet.

Søndag: Comfortfood på bedste vis; Bygotto med varmrøget laks, uhmm – og så et afsnit af Broen, når børnene er puttet i seng.

Skriv en kommentar

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *
8 kommentarer
 • stina faurskov skrev:
  16. november 2013 kl. 12:22

  Hahaa hvor er han herlig. Det må da have givet et smil på læben hos farmand. :-D
  Rigtig god weekend.

  • Ann-Christine skrev:
   18. november 2013 kl. 09:34

   Ja, det gjorde det – og han stod da også op sammen med ham med det samme ;)

 • Thea skrev:
  16. november 2013 kl. 15:35

  Hvilken pizzasten har du? Mine de to sidste flækkede i ovnen, så er på udkig efter en der er god og holdbar.

  • Ann-Christine skrev:
   18. november 2013 kl. 09:36

   Jeg er ikke super imponeret over min nye sten – men giver den lige en ny chance og så skal jeg nok skrive om den. Den er i et nyt materiale, som skulle være fantastisk – jeg har nok bare ikke opdaget det endnu ;) Min gamle sten var fra Weber og den flækkede også.

   • Malene skrev:
    24. november 2013 kl. 11:53

    Jeg har længe været ret vild med opskriften på pizzadej fra DRs hjemmeside – den bliver altid tynd og sprød. Nederst på siden skriver de lidt om test af pizzasten vs bradepande og keramikflise og konkluderer at den dyre pizzasten ikke nødvendigvis ender med en bedre pizza. Men jeg har nu aldrig fået prøvet en sten af selv…

    • Ann-Christine skrev:
     25. november 2013 kl. 09:04

     Tak for tippet :) Den minder faktisk også lidt om min opskrift på pizzadej: http://www.valdemarsro.dk/hjemmelavet-pizza/
     Jeg er dog ikke helt enig i deres betragtning med sten og bageplade. Forstået på den måde at jeg mener sagtens man kan lave nogle super lækre pizzaer på bageplade, men de får efter min mening og smag lige ‘det ekstra’ ved at blive bagt på en sten.

 • Anette skrev:
  18. november 2013 kl. 12:04

  Hej Ann-Christine

  Har fulgt din blog læænge, og er så ovenud begejstret for den.

  Du er en kæmpe inspiration for vores madplaner og aktiviteter i hjemme, der udover mig også huser manden og vores to lækre unger på 2 og 4.

  Som oftest mixer jeg fra din madplan, min egen kogebog og anden inspiration, men vores store problem er rester.

  Både dem der er tilbage fordi vi ikke får spist op (oftest kommer det dog med en voksen på arbejde, som frokost), men også de ingredienser vi ikke får brugt. Det halve blomkål, den lile sjat madlavningsfløde osv.

  Tager du højde for det i din madplan-sammensætning?

  På et tidspunkt fik vi en madkasse fra et større firma, med mad til 3 x aftensmad, og det var jo utroligt hvad de kunne lave af mad, af næsten ingen ting, samt absolut intet spild.

  Så ville bare høre, om der måske kunne komme lidt fokus på det – for synes vi smider meget ud hos os, desværre!

  På forhånd mange tak
  – Anette

  • Ann-Christine skrev:
   19. november 2013 kl. 10:43

   Hej Anette,
   Hvor er det dejligt at høre! Tak for din søde hilsen og kommentar!
   Ja, begrænsning af madspild tager jeg meget hensyn til i vores husholdning herhjemme. Jeg spiser de fleste dage frokost herhjemme og er der en rest, så er det ofte den jeg tager. Men ellers tænker jeg meget ind i at købe rene råvarer, som kan bruges til mange forskellige retter.
   Jeg ved ikke lige om det er noget jeg kommer til at sætte særligt fokus på her på bloggen, men jeg skal tage det med i mine overvejelser :) Tak for ideen!
   Kh Ann-Christine