Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/madplan-uge-52/

Madplan uge 52

madplan_uge_52

Næste uges madplan giver for vores vedkommende helt sig selv. Mon ikke det er sådan for en del familier her op til jul. Det er traditionernes tid og mange familier har deres faste opskrifter på andesteg, rødkål og risalamanden. Jeg elsker traditioner og tilføjer gerne et par nye hvert år – jeg skiller mig nødigt af med nogen, men ubevist har traditionerne alligevel med at forny sig, forandre sig og tilpasse sig en smule år efter år. Min madplan for næste uge er ikke fuldendt, vi har selv en masse dejlige juledage med planer, aftaler, familiebesøg og også med masser af tid til hjemmehygge – så planerne for næste uge, er ikke til en traditionel madplan. Heller ikke her til bloggen, men jeg tænkte nu alligevel at jeg lige ville dele den.

Juleaften får vi huset fyldt af søde julegæster, så mon ikke der er basis for et par dage med dejlige rester fra juleaftensmenuen. I så fald kommer jeg lige med et par bud på, hvordan resterne fra julemiddagen nok bliver brugt i en børnefamilie som vores.

Madplan uge 46

Mandag: Det er en tradition hos os, at vi spiser risengrød lille juleaften. Jeg laver en kæmpe portion, så der er nok til både klatkager til julemorgenmaden og til risalamanden om den 24 december

Tirsdag: Så blev det endelig juleaften. Menuen er helt traditionel hjemme hos os. Vi skal have vores andesteg med appelsin og vanilje, langtidsstegt og med verdens bedste sauce til. Hvide og brune kartofler, franske kartofler og så laver jeg desuden denne grønkålsalat som tilbehør + en frisk rødkålssalat, som jeg ikke lige har bestemt mig for indholdet i endnu.

Onsdag: Vi skal hygge herhjemme. Slappe af dag i pyjamas, se film og lege med legetøj. Læse bøger og spise god mad. Måske vi laver disse fladbrød og spiser dem med dejlig andesteg fra dagen før

Torsdag -> Hvis der er flere rester tilbage, så kan det passende bruges i pitabrød med de skønne friske kålsalater og måske med coleslaw til …

De resterende dage, har vi slet ikke på plads endnu … Lige nu er der rigeligt at se til med julemiddagen og forberedelserne op til jul ;)  Så resten tager vi efter lyst og behov, og der er i julen er der heldigvis god tid til samvær under madlavningen, planlægningen af nye retter og hygge, mens gryderne simre på komfuret.

Skriv en kommentar

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *
6 kommentarer
 • Ann Steen Holmbech skrev:
  22. december 2013 kl. 08:50

  Hejsa.
  Vi er også til det helt traditionelle julemad, dog også med flæskesteg for jeg kan ikke lide and. Vi har ikke så mange planer for juledagene, med en lillebror på fire måneder har vi valgt at skrue lidt ned for tempoet i år, og det er bare rigtig dejligt og hyggeligt.
  Rigtig glædelig jul til dig og din familie, og tusind tak for al den inspiration jeg hele tiden finder på din blog. Jeg glæder mig til flere skønne ideer og mere lækkert mad i det nye år.
  Mange julehilsener,
  Ann

  • Ann-Christine skrev:
   22. december 2013 kl. 19:26

   Det er bare rigtig rart med et lidt lavt tempo i juledagene. Det sætter vi også meget pris på, der må gerne være masser af plads og tid til nærvær og lidt kedsomhed ;) indimellem – det er et rart pusterum i en ellers travl hverdag.
   Rigtig glædelig jul til dig og din familie.
   Og tak for at du følger med herinde og dine altid hyggelige kommentarer, det er rigtig rart og gør det så hyggeligt at dele
   Kh Ann-Christine

 • Maria skrev:
  22. december 2013 kl. 09:50

  Nu bliver jeg sulten…igen ;) Herhjemme står den på den traditionelle flæskesteg – med det hele. 1. juledag rester, men nu for første gang med frisk rødkålssalat.
  I eftermiddag skal jeg lave vafler og se håndbold. Vaflerne er fra din supergode opskrift.

  Glædelig jul til dig og din familie.

  • Ann-Christine skrev:
   22. december 2013 kl. 19:27

   Hvor lyder det hyggeligt med vafler og håndbold. Her blev det til pebernødder, havregrynskugler og en tegnefilm – med et par smugkig til håndboldkampen ;)
   Rigtig glædelig jul til dig og din familie
   Kh Ann-Christine

 • Marina skrev:
  22. december 2013 kl. 15:20

  Det lyder dejligt.

  Også hos os kører maden i den uge efter et helt fast skema (bla med risengrød den 23). Det er en stor lettelse synes jeg at det er det samme år efter år for der er SÅ meget andet at tænke på op til jul og med gæster både juleaften, 2 juledag og nytårsaften er det altså rigtigt rart at de andre dage er fyldt op med “vi plejer mad!!”

  I denne uge har min mand for første gang i næsten 20 år juleferie og det er SÅ skønt at være to om at holde jul. Derfor har jeg også besluttet at holde stort set computerfri med kun 1 times daglig tændt computer. Det er anden dag nu og faktisk rigtigt skønt (men også lidt svært).

  Jeg ønsker dig og dine en rigtig dejlig jul og glæder mig tila t følge med her hos dig i det år der kommer.

  • Ann-Christine skrev:
   22. december 2013 kl. 19:34

   Det lyder hyggelgt! Jeg synes også selv, det er rart med offline tid indimellem, -og har tænkt mig, at holde et par ‘fridage’ fra bloggen her i juledagene.
   Rigtig glædelig jul til dig og din familie
   Kh Ann-Christine