Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/marinerede-jordbaer-til-graesk-yoghurt/

Marinerede jordbær til yoghurt is

Smagen af sæsonens første danske jordbær, uhmm! Vi købte et par bakker jordbær i går, en del blev bare spist som de var i løbet af dagen og resten blev serveret som marinerede jordbær i en sød vaniljesukkerlage med timian og sort peber.

Jordbær og peber er et godt match, og ligeledes med jordbær og timian, samt jordbær og vanilje. Et mix mellem alle tre krydderier og jordbær er helt uimodståelig! Lækkert som tilbehør til is, men også til fx. yoghurt naturel, små bananpandekager og chokoladekage – og faktisk også som topping på denne jordbærtærte

PT15M

Marinerede jordbær

4 pers.     15 min.
4 pers.
Ingredienser
  • en bakke jordbær
  • 1 1/2 dl vand
  • 3/4 dl sukker
  • 1 vaniljestang
  • 1 par kviste frisk timian
  • lidt friskkværnet peber
  • Serveres til fx; Ben & Jerrys Yoghurt is med jordbær, Ymer, yoghurt naturel, skyr eller pandekager
Udskriv opskrift
15 min.
Fremgangsmåde

Flæk vaniljestangen på langs og skrab kornene ud.

Fordel vaniljekornene i sukker og kom vanilje, friskkværnet peber, vaniljestang, sukker og vand i en gryde. Kog op og lad det koge ind i omkring 10 minutter.

Skær jordbær i kvarte og kom dem i et rent glas sammen med timian.

Hæld vaniljesukkerlagen over og sæt låg på. Lad det trække i et par timer og så er det klar til servering til fx et par kugler lækker yoghurt is.

Tip: tag det ud af køleskabet en halv time før brug. Det smager bedst, hvis det ikke er alt for koldt.