Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/nektarinsalat/

Nektarinsalat med jordbær og feta

Nektarinsalat med jordbær og feta har været yndlingssalaten herhjemme denne varme sommer ♡

Faktisk har den været på middagsbordet eller frokostbordet mindst en håndfuld gange hver uge. Indimellem uden jordbær eller med andre ristede nødder end pinjekerner og ofte med halveret mængde parmaskinke ift angivet i opskriften her.

Men altid med nektarin, feta og lidt god røget skinke – den perfekte smagskombination af den søde frugt, den fede ost, lidt røget umami, bitter rucola og den skønneste nemme dressing til.

Prøv også: denne skønne couscoussalat >>

PT10M

Nektarinsalat med jordbær og feta

2-4 pers.    10 min.
2-4 pers.
Ingredienser
  • 125 g rucola
  • 1-2 nektariner, skåret i tynde både (alternativt fersken)
  • 50-75 g jordbær, halveret
  • 30 g pinjekerner, ristet på en varm pande
  • 50 g feta
  • 75 g parmaskinke eller serrano
  • Flagesalt
  • Friskkværnet sort peber
  • Dressing
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. hindbæreddike eller æblecidereddike
  • 1 tsk. honning
  • 1 tsk. dijonsennep
Udskriv opskrift
10 min.
Fremgangsmåde

Dressingen
Vend alle ingredienserne sammen og smag til. Hindbæreddike eller granatæbleeddike smager vidunderligt til denne lækre salat, men alternativt kan bruges æblecidereddike eller citronsaft.

Salaten
Vend rucola med dressingen, og anret salaten på et fad eller i en skål, hvor der toppes med nektarin, jordbær, smuldret feta, pinjekerner og parmaskinke revet i mindre stykker.

Drys med flagesalt og kværn sort peber over salaten inden servering.