Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/nektarinsalat/ Buffet Salat, Sommer, Tilbehør Aftensmad

Nektarinsalat med jordbær og feta

Nektarinsalat med jordbær og feta har været yndlingssalaten herhjemme denne varme sommer ♡

Faktisk har den været på middagsbordet eller frokostbordet mindst en håndfuld gange hver uge. Indimellem uden jordbær eller med andre ristede nødder end pinjekerner og ofte med halveret mængde parmaskinke ift angivet i opskriften her. Men altid med nektarin, feta og lidt god røget skinke – den perfekte smagskombination af den søde frugt, den fede ost, lidt røget umami, bitter rucola og den skønneste nemme dressing til.

Prøv også: denne skønne couscoussalat >>

Nektarinsalat med jordbær og feta
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT10MPT10M2
Ingredienser
  • 125 g rucola
  • 2 nektarin, skåret i tynde både (alternativt fersken)
  • 70 g jordbær, skåret i halve
  • 30 g pinjekerner, ristet
  • 50 g feta
  • 75 g parmaskinke, eller serrano
  • flagesalt
  • sort peber, friskkværnet
  • Dressing
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 spsk hindbæreddike, eller æblecidereddike
  • 1 tsk honning
  • 1 tsk dijon sennep
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Dressingen
Vend alle ingredienserne sammen og smag til. Hindbæreddike eller granatæbleeddike smager vidunderligt til denne lækre salat, men alternativt kan bruges æblecidereddike eller citronsaft.

Salaten
Vend rucola med dressingen, og anret salaten på et fad eller i en skål, hvor der toppes med nektarin, jordbær, smuldret feta, pinjekerner og parmaskinke revet i mindre stykker.

Drys med flagesalt og kværn sort peber over salaten inden servering.