Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/one-pot-ris-med-kylling/ Aftensmad Mellemøstens køkken, Nem Hverdagsmad

One pot ris med kylling

One pot ris med kylling er en nem ret og det er noget så lækkert, hvordan saft og smag fra kyllingen giver den skønneste smag til risene. One pot ris med kylling kan varieres med krydderier, grønt og tilbehør.

Det er lækkert at lade retterne tilberedes sammen indimellem og lade dem give smag til hinanden. Samme princip som med one pot pasta og ikke mindst min opskrift på den lækreste forloren hare og min opskrift på boller i karry hvor jeg tilbereder kødbollerne i karrysaucen. Så lækkert + det sparer lidt opvask, hvilket heller ikke er at kimse af.

Prøv også:  flere skønne opskrifter med ris her >>

One pot ris med kylling
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT40MPT20M4
Ingredienser
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 0,50 tsk stødt koriander
  • 1 tsk sød paprika, eller røget
  • 4 kyllingebryst
  • 20 g hvedemel
  • 3 dl basmati ris
  • 1 løg, finthakket
  • 3 fed hvidløg, finthakket
  • 1 knivspids safran, stødt
  • 6 dl kyllingefond, eller grøntsagsboullion
  • 1 øko citron, saft og skal
  • 1 tsk olivenolie, til stegning
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • Til anretning
  • 2 spsk pinjekerner, ristede
  • 1 håndfuld rucola
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Kom spidskommen, koriander og paprika i en ovnfast sautergryde eller pande og rist dem ved middelvarme på komfuret, til det dufter skønt. Hæld krydderierne på en lille tallerken og sæt til side.

Vend kyllingebryst i en blanding af hvedemel, salt og peber. Kom olie og smør på sautergryden, som krydderierne er ristet på. Brun kyllingekødet godt på alle sider og sæt derefter til side på en tallerken.

Skyl risene i en sigte til vandet er klart og kom olie, ris, de ristede krydderier, løg, hvidløg, safran, og kyllingeboullion i gryden, rør det godt sammen og lad det simre med låg på i 5 minutter.

Kom kyllingekødet i retten og sæt sauterpanden uden låg i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft og bag i 25 minutter til kyllingen er gennemstegt og risene er møre. Smag til med citronsaft og fintrevet citronskal.

Anret med rucola og pinjekerner.