Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/saftige-kalkundeller-i-spidskaalswraps/

Saftige kalkundeller i spidskålswraps

Her får I opskriften på de lækre og saftige kalkundeller vi lavede i søndags, og som vi spiste i en lækker sprød spidskålswrap med grønt, urtedressing og spirer i.

Det er lidt af en favorit med sådanne kålwraps! Spidskålswraps er nok noget af det der oftest serveres hjemme hos os. Mindst en gang ugentligt er der spidskålswraps af en eller anden slags på menuen – oftest er det vores ‘to go’ når vi er knap på tid eller ikke lige har fået planlagt indkøb, menu og den slags ordentlig.

PT15M

Saftige Kalkundeller i spidskålswrap

4 pers.     15 min.
4 pers.
Ingredienser
  • 500 g hakket kalkunkød
  • 2 æg
  • 1/2 - 1 dl havregryn eller speltflager
  • 1/2 groftrevet æble
  • 1 tsk salt
  • 1 fed hvidløg, finthakket
  • 1 spsk finthakket friske timianblade eller 1 tsk tørret timian
  • 1 lille finthakket rødløg
  • smør og god olie til stegning
  • Vores tilbehør:
  • Spidskålsblade, 2 pr person
  • salat, tomater i tern, rødløg i tern, urter og spirer
  • Dressing: creme fraiche 18 %, salt, peber, purløg, lidt dijonsennep
Udskriv opskrift
15 min.
Fremgangsmåde

Kom kalkunkød, salt, æg, havregryn eller speltflager, rødløg, hvidløg, æble og timian i en stor skål og miks godt sammen med håndmikseren i 2-3 minutter. Den lange røretid, gør at gryn/flager og kød får trukket saft og man får nogle virkelig lækre kalkundeller.

Steg på panden i olie og smør, i frikadellestørrelse.

Rør dressingen sammen og smag den til. Kom gerne flere friske krydderurter i – dild, koriander, mynte, persille osv. Alt er godt!

Saml spidskålswraps ved bordet.