Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/saftige-kalkundeller-i-spidskaalswraps/

Saftige kalkundeller i spidskålswraps

Her får I opskriften på de lækre og saftige kalkundeller vi lavede i søndags, og som vi spiste i en lækker sprød spidskålswrap med grønt, urtedressing og spirer i.

Det er lidt af en favorit med sådanne kålwraps!

Spidskålswraps er nok noget af det der oftest serveres hjemme hos os. Mindst en gang ugentligt er der spidskålswraps af en eller anden slags på menuen – oftest er det vores ‘to go’ når vi er knap på tid eller ikke lige har fået planlagt indkøb, menu og den slags ordentlig.

Prøv også: min bedste opskrift på frikadeller >>

PT15M

Kalkundeller i spidskålswrap

Tid i alt15 min.
Arbejdstid15 min.
Antal4 pers.
Holdbarhed3 dage
Kan frysesJa
Ingredienser
  • 500 g kalkunkød, hakket
  • 2 æg
  • 25 g havregryn, finvalset, eller speltflager
  • 1/2 æble, groftrevet
  • 1 tsk salt
  • 1 fed hvidløg, finthakket
  • 1 tsk timian, tørret, eller 1 spsk blade fra frisk timian
  • 1 rødløg, finthakket
  • 1 spsk smør, til stegning
  • 1 spsk olivenolie, til stegning
  • Tilbehør fx
  • 1 spidskål, 2 blade pr. person
  • 2 tomater, i tern
  • 1/2 agurk, i tern
  • 1 rødløg, i tynde halve ringe
  • 1 håndfuld krydderurter
  • Dressing
  • 1 dl cremefraiche 18 %
  • flagesalt
  • sort peber, friskkværnet
  • 1 håndfuld purløg, finthakket og andre krydderurter
  • 1/2 tsk dijon sennep
Udskriv opskrift 
Fremgangsmåde

Kom kalkunkød, salt, æg, havregryn eller speltflager, rødløg, hvidløg, æble og timian i en stor skål og miks godt sammen med håndmikseren i 2-3 minutter. Den lange røretid, gør at gryn/flager og kød får trukket saft og man får nogle virkelig lækre kalkundeller.

Steg på panden i olie og smør, i frikadellestørrelse.

Rør dressingen sammen og smag den til. Kom gerne flere friske krydderurter i – dild, koriander, mynte, persille osv.

Saml spidskålswraps ved bordet.