Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/snacks-med-edamamebonner-med-wasabi/

Snacks med edamamebønner med wasabi

edamame-snacks-med-parmesan

Jeg er fuldstændig vild med de fine grønne bønner, og nyder jævnligt edamamebønner helt enkelt serveret, bare med salt og citron. For noget tid siden, så jeg et billede af disse edamame bønner med parmesan på en amerikansk blog – og jeg beklager, men jeg kan simpelthen ikke huske hvilken blog. Jeg lavede min egen version, og det er i øvrigt sådan jeg stort set altid laver mad. Jeg kan simpelthen ikke holde mig til en opskrift. Jeg bliver særligt inspireret af billeder, samtaler om mad eller fx et menukort og så ‘smager’ jeg i tankerne, hvordan det kan laves særlig godt, og hvad der skal til af råvarer og smagsgivere.

I får her min opskrift på edamame wasabi snack. De er gode og perfekte til en kold øl efter en lang arbejdsuge – måske mens man venter på at grillen skal blive varm …

Opskrift på edamamebønner

 • 1 pose frosne edamanebønner med bælg
 • 3 spsk olivenolie
 • 1/2 dl friskrevet parmesanost
 • 1 spsk hvedemel
 • 2 tsk wasabipulver
 • 1 knivspids cayennepeber
 • salt og peber

Tø edanamebønnerne op i koldt vand og bælg alle bønnerne. Dup dem med køkkenrulle og kom dem i et ovnfast fad med bagepapir. Vend dem grundigt i olivenolie. Bland mel, wasabipulver, parmesan, cayennepeber, salt og peber og drys det over bønnerne. Sørg for at de bliver vendt godt rundt i blandingen.

Bag i en 220 grader varm ovn varmluft i 25-35 minutter. Rør rundt i bønnerne undervejs. På billedet kan I måske skimte laksesushi rullerne i baggrunden – wasabibønnerne er glimrende som snacktilbehør til sushi wannabe rullerne…

Skriv en kommentar

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *
20 kommentarer
 • Helle Villadsen skrev:
  3. juni 2013 kl. 09:52

  Hej og velkommen tilbage :)

  Hvor køber du wasabipulver henne, det lyder dælme godt og skal prøves.
  Håber i alle har haft en god ferie.

  God dag
  Helle

 • Susanne skrev:
  3. juni 2013 kl. 10:36

  Nøj, ja så er der lige en ting mere familien skal stå model til, jeg glæder mig til at smage. Men ja hvor køber du wasabi pulver?

 • Karen skrev:
  3. juni 2013 kl. 10:46

  Det lyder lækkert – jeg laver i øvrigt mad på samme måde som dig – smager på det inde i hovedet (det feder heller ikke :D) og laver egen version. Det er en opskrift, der virker. Mon ikke man kan lave noget tilsvarende med friske hestebønner, når de nu en gang bliver modne? Lige nu er planterne kun 15 cm høje :-)

  Jeg har i øvrigt lige købt Wasabi pulver i Bazar Vest – i Kilic forretningen i de sædvanlige grønne poser med alskens krydder.

  God mandag og vh/Karen

  • Ann-Christine skrev:
   3. juni 2013 kl. 20:34

   Hej Karen,
   Det er også en dejlig måde at lave mad på – jeg prøver at lære mine børn det samme.
   Uhm, jo hestebønner kan også være godt! Tak for tippet med wasabipulveret, jeg må lige holde øje med det næste gang jeg er i Bazar Vest.
   Kh Ann-Christine

 • Heidi skrev:
  3. juni 2013 kl. 13:18

  Hej
  Har endelig fået fat i wasabi pulver. Er dog meget i tvivl om hvordan det skal bruges, skal det røres ud i varmt vand? Vil så gerne prøve dine lakseruller med wasabi, hvor meget pulver bruger du til disse?
  Rigtig flot blog du har, dejligt med ny inspiration.

  • Ann-Christine skrev:
   3. juni 2013 kl. 20:37

   I denne opskrift røres det ikke ud men blandes bare med resten af ingredienserne.
   Til lakserullerne rører jeg det ud i cremecheese, det er svært at sige hvor meget du skal bruge – da det er meget smag og behag. Jeg kan godt lide dem stærke og bruger 1 1/2-2 tsk til lakserullerne. Når jeg bruger wasabipulveret til sushi og skal have den cremede wasabi, så rører jeg blot en smule koldt vand i. Kun lidt, da det skal være en tyk pasta.
   Tak for roserne :)

 • Tine skrev:
  3. juni 2013 kl. 13:20

  Det ser lækkert ud og skal da bestemt prøves herhjemme! Jeg plejer at købe edamame eller soyabønner uden “skræl” i Irma eller Rema1000, så er det hurtigt lige at bruge bønnerne i salat og wokretter.

  • Ann-Christine skrev:
   3. juni 2013 kl. 20:38

   Tak for tippet!
   Der åbner vist snart en Rema1000 tæt på hvor vi bor, så må jeg lige holde øje med om de har dem. Jeg købte dem uden bælg i vores asiatiske købmand da vi boede på Østerbro.

 • Mette skrev:
  3. juni 2013 kl. 15:40

  Prøv med miso – det er også godt. Tak for inspirationen.

  • Ann-Christine skrev:
   3. juni 2013 kl. 20:38

   God ide, det skal prøves :)

 • Ellen skrev:
  6. juni 2013 kl. 08:54

  Hvor ser de lækre ud. Elsker edamame, parmasan og wasabi. Mums og sikke let det er at lave. Tak for tippet

 • Sabrina skrev:
  11. juni 2013 kl. 18:45

  Yum hvor lyder det bare lækkert, jeg er også storforbruger af edamamebønner med salt og citron (jeg køber dem dog for det meste bælgede) men skal da helt sikkert prøve denne variant af meget snart :-)

  • Ann-Christine skrev:
   11. juni 2013 kl. 20:59

   Edamamebønner er virkelig også bare godt! :)

 • Malene skrev:
  3. april 2018 kl. 16:58

  Nu er jeg endelig i gang med at prøve opskriften, men næsten allerede efter 10 minutter, bliver marinaden helt brun på bønnerne. Andre der er uheldige?

 • Trine Vendelbo Hansen skrev:
  8. juni 2019 kl. 13:28

  Er der en grund til at det skal være edamamebønner i bælg?

  • Ann-Christine skrev:
   8. juni 2019 kl. 16:34

   Du kan endelig bare prøve dem af uden bælg :)

 • Nathalie skrev:
  5. september 2019 kl. 14:15

  Kan man udskifte hvedemel med fx mandelmel el. lign, uden det vil gå ud over smagen?

  • Ann-Christine skrev:
   5. september 2019 kl. 15:43

   Det har jeg ikke forsøgt mig med, men endelig prøv det af :)