Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/cupcakes-med-marcipan/ Cupcakes og Muffins Kager, Kager og søde sager

Marcipan muffins

Her er min basis opskrift på cupcakes med marcipan.

Det er sådan en dejlig opskrift blot at bage og nyde i al sin enkelthed og så er den skøn som base for fx at fylde lidt bær, frugt i tern eller krydderier i dejen. Den kan varieres i det uendelige. Den kan tilsættes et ordentligt skud grofthakket chokolade, små stykker finsk lakrids eller den kan gøres julet med kanel og kardemomme.

Krummen er saftig og lækker og det er bare altid et sikkert hit!

Prøv også: alle mine opskrifter på muffins og cupcakes >>

PT45MPT30M12

Marcipan Muffins

Tid i alt45 min.
Arbejdstid30 min.
Holdbarhed2 dage
Kan frysesJa
Antal12 stk.
Ingredienser
  • 150 g marcipan, revet
  • 125 g smør, stuetemperet
  • 175 g sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 3 æg
  • 200 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 knivspids salt
  • Frostning og pynt
  • 200 g smør, stuetempereret
  • 200 g flormelis
  • 200 g flødeost, naturel
  • 1 spsk krymmel
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Kom marcipan, smør, sukker og vaniljesukker i en skål og pisk, til det er helt ensartet og luftigt. Pisk et æg i ad gangen, til dejen er ensartet.

Bland hvedemel, bagepulver og salt sammen, sigt det i dejen og rør den godt sammen.

Fyld dejen i muffinforme og bag kagerne i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 17-19 minutter, til de er gennembagte i midten.

Lad dem køle helt af på en rist, inden de pyntes med frosting.

Frosting
Pisk smør og flormelis, til det er hvidt og luftigt. Pisk derefter hurtigt flødeost i og fyld frostingen i en sprøjtepose med stjernetylle.

Pynt kagerne med frosting og drys til sidst krymmel over.