Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/yndlingsserier-og-afslappende-aftenhygge/

Yndlingsserier og afslappende aftenhygge

kaffe-og-viaplay

Det er yderst sjældent, at jeg ser TV – Broen fulgte jeg dog med i og jeg har også set andre af de gode søndagsserier. Men ikke ellers i løbet af ugen. Vi elsker at slappe af sammen et par gange om ugen med gode serier og indimellem en god film på iPad, computeren eller vi kobler det op på tv´et. Om aftenen når børnene sover og vi holder helt fri – i sofaen med kaffe eller te, tæpper og tændte stearinlys og så hygge nogle timer med den yndlingsserie, som vi har lige på det tidspunkt.

Jeg elsker, at jeg ikke skal vente en uge på næste afsnit eller at jeg skal se bestemte ting på bestemte tidspunkter. Og det er super praktisk ikke, at skulle ud af døren for at leje dvd´er – ja, så hele denne relativt nye måde at se film og serier vandt meget hurtigt hjemme hos os. Så meget, så jeg forleden forslog Martin helt at droppe vores TV-pakke …

Jeg overvejer i øjeblikket, om vi skal supplere vores  nuværende løsning med at teste Viaplay, hvor jeg gerne vil se følgende:

 • serien: Greys Hvide Verden (som jeg aldrig har fået set)
 • filmen: Marie Krøyer fra 2012
 • gense den bedste film jeg har set længe: De Urørlige – som vi faktisk lejede på iTunes, da den lige var kommet frem.

Viaplay kontaktede mig i sidste uge for et samarbejde og omtale her på bloggen, og jeg blev i den forbindelse opmærksom på, at der kan man teste frit i en måned uden binding. Man tager ganske enkelt bare denne lille sjove test, for at se hvilken filmtype man er – og så får man derefter tilbuddet hos Viaplay.

aftenhygge film-og-serier-paa-ipad

 

Skriv en kommentar

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *
28 kommentarer
 • Lene skrev:
  11. december 2013 kl. 08:09

  Jeg elsker Grey’s hvide verden – den må du virkelig ikke snyde dig selv for!
  Vi bruger også meget Netflix og andre tv- tjenester på nettet – det er så meget mere fleksibelt end alm. Tv.

  • Ann-Christine skrev:
   11. december 2013 kl. 13:44

   Jeg har også hørt rigtig meget godt om den og glæder mig til at komme i gang med at se den :)

 • Mette S skrev:
  11. december 2013 kl. 08:17

  For er pr siden droppede min mand og jeg vores fulde tv pakke til fordel for grundpakken og hovedsagligt DR’s kanaler. Det er den bedste beslutning vi nogensinde har gjort. Suppleret af netflix og itunes, så er det helt perfekt.

  Kan kun anbefales (også når man er på barsel – tv’et er sjældent tændt!)

  God dag til dig

  • Ann-Christine skrev:
   11. december 2013 kl. 13:45

   Det er jo også virkelig et spild af penge, når vi alligevel aldrig bruger det.
   Rigtig god dag til dig også

 • Pernille D skrev:
  11. december 2013 kl. 09:00

  Greys: DO IT!!! Den er så go:)

  • Ann-Christine skrev:
   11. december 2013 kl. 13:45

   Yes, jeg må i gang med den :)

 • Ann Steen Holmbech skrev:
  11. december 2013 kl. 09:20

  Jep, tilslutter mig Grey’s….;-) Jeg er faktisk selv ved at se hele serien forfra….
  Vi har også for nyligt prøvet Viaplay i den gratis måned, og er nu hoppet med på abonnement. Jeg synes der er nyere og bedre film end netflix, til gengæld har netflix mere der rammer vores børn, så vi er også skiftet til den mindste tv-pakke og supplerer med viaplay og netflix, og det er vi glade for.
  Og som du selv skriver, tv-kiggeri kan passes ind i vores hverdag og ikke omvendt!!!

  Ann

  • Ann-Christine skrev:
   11. december 2013 kl. 13:46

   Jeg har også spottet en del gode film, som jeg gerne vil se derinde og synes faktisk lige netop netflix og viaplay er et ret godt match :)

 • Øglemor skrev:
  11. december 2013 kl. 10:18

  Grey’s kan KUN anbefales. Jeg er i gang med sæson 9 lige nu – den holder :-) Men du behøver ikke have ViaPlay for at se den; Du skal bare indstille Netflix, så den tror, du er i USA. Hele Grey’s (og mange andre rigtig gode serier) ligger nemlig på den amerikanske Netflix. Og det er i øvrigt helt lovligt at bruge Netflix på den måde. Vi bruger ip-tjenesten Unblockus.com (eller noget i den stil), og det fungerer max!

  Ang. tv-pakke, så har vi ikke haft nogen, siden vi flyttede ind i huset. Så i mere end et år har vi kun kunnet modtage ‘must carry’-kanaler – alle DR’s og et par svenske, tror jeg nok. Men vi ser stort set aldrig flow-tv, som det så fint hedder. Jo, altså – Ramasjang, selvfølgelig, men vi voksne ser det så godt som aldrig. Og jeg savner det ikke overhovedet. Kommer der nogle gode programmer på fx DR, som jeg ikke når at se, mens de kører (det er mere reglen end undtagelsen, at jeg ikke når det), ser jeg det bare på DR Arkiv. Og jeg har endnu ikke været ude for, at der har været et program på TV2 eller TV3, som jeg har været helt ødelagt over at gå glip af, så do it, det der med at afbestille tv-pakken ;-)

  • Ann-Christine skrev:
   11. december 2013 kl. 13:51

   Flow tv – det udtryk kendte jeg ikke, men hermed adopteret ;)
   Det med unblock, prøvede jeg faktisk i en periode, hvor jeg ville se et par ekstra afsnit af Gossip Girls ;) Men så fik jeg det faktisk slået fra igen … ved egentlig ikke lige hvorfor. Men det er altså smart!

 • Sofie skrev:
  11. december 2013 kl. 11:11

  Hvad er dine yndlingsserier?
  Jeg kunne godt bruge noget ny inspiration. Personligt var jeg helt vildt optaget af LOST, og har også lige fulgt Broen uge efter uge med stor fornøjelse (udover lige slutningen, selvfølgelig).

  • Ann-Christine skrev:
   11. december 2013 kl. 13:54

   Jeg har mange favoritter og har bl.a set:
   House of Cards, Dexter, Orange is the new black, Gossip Girls, Weeds, Breaking Bad, Mad Men og Rita.
   LOST har jeg faktisk heller aldrig set, men tak for tippet – den skal vi da se :)

 • Maria skrev:
  11. december 2013 kl. 16:40

  Uh-uh. Serier! Et emne jeg kan tale i timevis om ;)
  Grey’s. Hmm. Tilslutter mig ikke gruppen af fans. Jeg fik personligt nok efter 3-4 sæsoner. Men har hørt godt om den fra andre, så god fornøjelse.

  Jeg æææælsker Chuck og Castle. Orange is The New Black var også ret god, enig der. Hvis man er til britiske serier, kan jeg klart anbefale Call the Midwife. S1 er på Netflix (og kommer på DR1 i julen). Super super god.

  I dag opdagede jeg lige at Fanny og Alexander mini-serien ENDELIG er tilbage på tv. Uklippet! Hurra. (På DRK i juledagene). Den har jeg ønsket et gensyn med længe, længe, længe.

  Jeg ville rigtigt gerne nedgradere til grundpakken. Desværre er jeg alt for stor en sportsnørd til at det kan lade sig gøre. Alle godterne skal man op i fuldpakken for at få.

  • Ann-Christine skrev:
   12. december 2013 kl. 12:40

   Jeg kender godt det med at køre træt i en serie efter nogle sæsoner, det er som om at jeg enten bare bliver mættet, eller serien bliver mere og mere skør, efterhånden som der skal findes på nyt indhold ;)
   Et par af dem du nævner, kender jeg ikke – så de skal da lige tjekkes ud!

  • Maria skrev:
   12. december 2013 kl. 09:40

   Glemte at nævnte The Good Wife. Hvis du støder på den, kan den klart anbefales.

   • Ann-Christine skrev:
    12. december 2013 kl. 12:49

    Uhh, ja -den har jeg faktisk også hørt om.
    Tak!

 • Connie // Larsens Blog skrev:
  11. december 2013 kl. 17:03

  Jeg har Viaplay og TV2Play (udover min TV-pakke som ikke kan opsiges i den boligforening jeg bor i). Hvis man er til dokumentarprogrammer, som jeg, så er der masser af rigtig gode programmer … og det samme med naturprogrammer, boligprogrammer osv. osv. Så jeg betaler gladeligt de 160 kr. om måneden for de to streamingtjenester :-)

  • Ann-Christine skrev:
   12. december 2013 kl. 12:41

   Det er altså også fedt at man kan sætte det sammen efter ønsker og behov

 • Anne skrev:
  11. december 2013 kl. 19:51

  Viaplay, tja hvad skal jeg sige. Vi har det godt nok selv, men skal jeg være helt ærligt, så ved jeg faktisk ikke hvorfor. Synes kontant vi har problemer med det – så vil den ikke afspille fordi der ikke er netforbindelse (hvilket der ER), så følger underteksten ikke med lyden og hvis du pauser filmen bare 1 minut, kan du ikke se meget mere end 5 minutter når du tænder igen – uden at der er problemer og filmen slukkes.
  Men det kunne da være fint hvis du tester det – så kan det da være at Viaplay kan gøre noget ved problemerne :)

  • Ann-Christine skrev:
   12. december 2013 kl. 12:42

   Det lyder godt nok også irriterende! Min tålmodighed rækker ikke til sådan noget, så jeg håber jeg er en af dem der ikke oplever problemer med det :)

 • Stationsforstanderen skrev:
  11. december 2013 kl. 21:18

  Bare jeg kan se DR2 så er jeg tilfreds.

 • Moppeloppe skrev:
  12. december 2013 kl. 06:44

  På filmstriben.dk er Marie Krøyer filmen ganske gratis – man kan se dem med sin biblioteks pinkode

  • Ann-Christine skrev:
   12. december 2013 kl. 12:46

   Haps, super font tip med filmstriben!
   Den havde jeg glemt fandtes

 • Sarah skrev:
  12. december 2013 kl. 08:16

  Vi har ingen tv pakke overhoved og det har fungeret fint i 2 år. Vi har så Netflix, som børnene er glade for, og så kan man jo se meget på dr´s hjemmeside også.
  Nogle gange supplere vi med Viaplay i et stykke tid, bl.a. kan vi godt lige at se sport, så når vi nærmer os Champions League foråret, køber vi adgang til kampene :)
  Tanken var først at vi gerne ville spare penge, men også samtidig sortere mere i hvad vi så, da man tit bare ser noget fordi det er der, så håbet var at vi ville være lidt mere kritiske overfor hvad vi så, samtidig med at vi elsker at læse, men bare aldrig fik det gjort, fordi TV et kørte.
  Vi kommer aldrig til at få TV pakke igen, der er for meget man ikke ser i forhold til hvad man betaler for.
  Og kan kun anbefale Grey´s :) Og så Homeland (hvis ikke du så/ser den på DR), den er fantastisk.

  Kh Sarah

  • Ann-Christine skrev:
   12. december 2013 kl. 12:48

   Jeg synes, at det er så fjollet at have ting jeg ikke bruger – vi kalder det en form for tingfobi, ha ha, så jeg er enormt god til at rydde op og rydde ud herhjemme ;) – og sådan er det også med TV pakken.
   Homeland vil jeg også super gerne se og lige sådan med serien Girls.
   Kh AC

 • Heidi Vibe skrev:
  13. december 2013 kl. 20:28

  Kæreste Ann-Christine.
  Nu måtte jeg simpelthen komme med en kommentar. Jeg har fulgt dig længe, men min begejstring har jeg holdt i lommen. Nu må den ud! Du giver så mange dejlige opskrifter, som man ikke kan andet end at elske. :-) Så dejligt!
  Jeg har surfet rundt i dine mange opskrifter, og jeg kan sige dig, at mange af dem bliver brugt til de hjemmelavede julegaver, som kommer under mine kæres træer i år. :-)
  Tak for stor inspiration og hyggelige små historier fra din verden. :-)
  Venligst Heidi.

  • Ann-Christine skrev:
   14. december 2013 kl. 21:25

   Kære Heidi,
   Mange tusind tak! Din søde kommentar blev jeg virkelig super glad for. Det er så dejligt at høre at det jeg laver herinde bliver brugt og bringer glæde og inspiration.
   Tak!
   Og rigtig glædelig jul til dig og dine
   Kh Ann-Christine

   • Heidi Vibe skrev:
    14. december 2013 kl. 22:13

    Så har jeg da givet lidt tilbage! Tvivl ikke nogensinde på, at du er til stor inspiration for mange!
    Tak i lige måde, må I også have en god jul.
    Venligst Heidi.