Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/zucchini-bolognese/

Zucchini Bolognese

Herhjemme er de klassiske børnefamilieretter også et hit. Lasagne, spaghetti eller pasta bolognese, Kyllingespyd og kartofler og den slags. Før vi fik Johan og Julie var jeg ret glad for ‘bare’ at spise en god salat med salater, nødder og kød/fisk til aftensmad.

Men jeg kan lige så godt sige det som det er …. en god salat falder desværre bare ikke lige i børnenes smag ;) Sådan er det vist med de fleste treårige. For at imødekomme alles behov og for ikke at falde i fælden med at lave voksen og børnemad – det er jeg nemlig ikke fan af, for jeg kan godt lide, at vi alle sammen spiser det samme – så har jeg nogle gange forsøgt mig med pasta ala zucchini. Det har intet med pasta at gøre, men er blot en squash som er strimlet i tynde strimler med en tyndskræller eller kartoffelskræller. Strimlerne spises rå sammen med fx. bolognese, carbonara, tomatsauce eller andre pastasaucer.

Det smager fantastisk!

Jeg laver altid denne sauce i en kæmpe stor suppegryde. Så ganger jeg den op og fryser efterfølgende ned til de lidt travlere hverdage. Den er også god til lasagne, og hvis man tilsætter kidneybønner, chili, jalapenos og lidt chokolade til en portion, så har man en glimrende chili con carne.

PT2H

Zucchini Bolognese

4 pers.     2 timer
4 pers.
Ingredienser
Udskriv opskrift
2 timer
Fremgangsmåde

Olivenolie kommes i en gryde og varmes op til middelvarme, tilsæt løg og rør rundt til de er fint blanke og gennemsigtige.

Tilsæt kød og brun kødet under omrøring. Tilsæt alle de andre ingredienser og rør godt rundt. Lad det simre under låg i 2-6 timer.

Smag til, mangler den tomatsmag, så tilsæt evt en ekstra dåse tomatpure eller flåede tomater og hold øje med at der er væske nok i.Vend den i spaghetti eller på toppen af de strimlede squash. Drys med lidt parmesan.