Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/madplan-uge-37/

Madplan uge 37

Madplan-uge-37

Rodfrugter, kål, svampe og æbler – bare for at nævne nogle af mine sæson favoritter her i efteråret. Vi har forbi Foodfestivalen i Aarhus i går og det vrimler med farvestrålende gulerødder, hokaido, svampe og skønne råvarer.

MADPLAN UGE 37

Mandag: Jeg vil bage et lækkert grydebrød med valnødder, og serveret det med svampe. Helt enkelt og jeg elsker det! Måske når vi i skoven søndag for at kigge efter kantareller, eller jeg finder nogen på foodfestivalen. Ellers bliver det med champignon, hvilket også er toplækkert!

Tirsdag: Knaldrød rødbedesuppe med masser af krudt i og powersmag. Det smager forrygende og er super dejlig efterårsmad.

Onsdag: Moules Frites er virkelig blevet en familiefavorit herhjemme. Johan og Julie er (heldigvis) også blevet rigtig glade for retten og de synes de er sjovt at sidde og snuppe de smagfulde muslinger ud af skallerne.

Torsdag: Denne ret med rodfrugter faldt jeg pladask for sidste år. Den er fyldt med smag og kokosmælken komplimentere virkelig rodfrugterne på bedste vis. Den glæder jeg mig til at nyde i næste uge.

Fredag: Fredagsburger er virkelig ikke en helt tosset ting. Jeg overvejer at lave en ny variant til bloggen – og servere burgerne med ovnbagte rodfrugter

Lørdag: Hokaidosuppe – perfekt til aftensmad, efter en dag i haven (som er lidt forsømt og trænger til en efterårsklargøring)

Søndag: Søndagspizza, lavet på grillen med vores nye pizzasten. Jeg har planer om en helt enkel pizza margherita og så toppet med smørristede kantareller.

Hvad har I på madplanen i næste uge?

Skriv en kommentar

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *
10 kommentarer
 • Rikke skrev:
  7. september 2013 kl. 15:17

  Tak for en super inspirerende blog. Der er store udfordringer i planlægningen af aftensmaden især her i huset da vi kan li’ meget forskellige ting og oveni er der et presset fridtidsprogram lige midt i madlavning tiden/spisetiden. Men madplanen hjælper meget på dette og din dejlige blog hjælper med nye ideer. Tusinde tak ♥

  • Ann-Christine skrev:
   9. september 2013 kl. 08:15

   Hej Rikke,
   Det er rigtig dejligt at høre, jeg er glad for at du kan bruge mine madplan inspirationsindlæg.
   Tusind tak for din søde hilsen
   Kh Ann-Christine

 • Malene skrev:
  7. september 2013 kl. 20:03

  Hej Ann-Christine,
  Din hokaidosuppe er grunden til, at jeg er blevet fast følger af din blog :-) sidste år til min datters fødselsdag kom vores dejlige familier for at være med til at fejre hende, og da vi bor langt væk fra alle, er det som regel et helt weekendarragement, som kræver mad til mange. Jeg søgte på nettet efter en god græskarsuppe, og fandt din opskrift. Din suppe var et hit. Og er det stadig hos os.
  Tak for en inspirerende blog og dine madplaner.

  • Ann-Christine skrev:
   9. september 2013 kl. 08:17

   Hej Malene,
   Det er dejligt at høre – det er sjovt at høre hvordan man finder vej hertil Valdemarsro. Jeg opdagede jo selv, at der overhovedet var noget der hed blogs, engang jeg googlede ‘Biscotti’ for omkring 7 år siden, det blev samtidig startskudet til bloggen her :)
   Tak for din dejlige hilsen
   Kh Ann-Christine

 • Anna Lynge skrev:
  7. september 2013 kl. 21:25

  Tak for altid god inspiration :-)
  Vores madplan ser således ud;
  Madplan uge 37

  Mandag: hjemmelavede pitabrød
  Tirsdag: Min yndlings kidneybønnesalat med fladbrød
  Onsdag: fiskedeller med squash, aspargeskartofler, persillesovs og grøntsagsstænger
  Torsdag: skal vi ud at spise på vores favorit indiske restaurant
  Fredag: tomat/mozzarella salat, hasselbach kartofler, store bøffer og dejlig rødvin
  Lørdag: holder vi børnefødselsdag for Karla
  Søndag: rester fra igår

  Kh. Anna

  • Ann-Christine skrev:
   9. september 2013 kl. 08:20

   Hej Anna,
   Det ser godt nok lækkert ud. Så sent som i går tænkte jeg på om jeg egentlig nogensiden selv havde lavet hasselbach kartofler – eller om det er en ret jeg kun spiser når jeg besøger min mor, som virkelig laver nogle lækre hasselbach kartofler. Og jeg bestemte mig for at det skulle der snart på menuen herhjemme :)
   Tak for inspirationen og god fødselsdagsfest på lørdag
   Kh Ann-Christine

 • Birgitte B skrev:
  10. september 2013 kl. 10:14

  Ugen begynder om fredagen hos mig, da det er skiftedag for drengene (skilsmissebørn). Så den bød på:
  fre: Kylling med ris og karrysovs
  lør: Lasagne
  søn: Peberfrugtsuppe med hjemmelavet foccacia
  man: Pasta med æbler og bacon
  tir: Mexicanske pandekager
  ons: Rester
  tors: spiser vi ude hos mine forældre :-)

  Vi har en regel om at spise mindst 1 ny ret om ugen og så får den karakter ml. 1 og 5. De retter der opnår 4 eller 5 laver vi igen på et tidspunkt.

  • Ann-Christine skrev:
   10. september 2013 kl. 14:11

   Det lyder som en dejlig madplan! Peberfrugtsuppe har jeg aldrig prøvet – er det mon ugens nye ret? -hvilket i øvrigt er en fantastisk ide!
   Blandt andet pga bloggen her, så spiser vi også 1-2 nye retter hver uge, fin ide med pointsystemet, det overvejer jeg lige :)

   • Birgitte B skrev:
    10. september 2013 kl. 20:41

    Både suppen og pastaretten var nye ;) suppen faldt i god jord. Det er en opskrift fra Arlas hjemmeside. Meget enkel og velsmagende. Og den fik 4 fra begge drenge :)

    • Ann-Christine skrev:
     12. september 2013 kl. 10:34

     Sejt! Den vil jeg lige lure på :)