Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/raavare-indeks/

Råvare indeks

Her finder du et let og overskueligt råvareindeks, hvor der kan søges på råvarer alt efter årstidens og sæsonens frugt og grønt.

Jeg er meget glad for at bo i et land med flere årstider. Det hele starter i foråret, når de første ramsløg og vinrøde rabarberstilke titter op af jorden, og vi lidt senere kan høste årets første radiser og jordbær. Henover sommeren følger så den ene slags skønne grøntsag, frugt og bær efter hinanden. Når løvet står med smukke gyldne efterårsfarver er det tid for de orange hokkaidogræskar og den sprøde grønkål. Da de fleste grøntsager og frugter i vores lille land kun er tilgængelige i en afgrænset periode, så værdsætter vi dem rigtig meget, når de er i sæson.

Det er fantastisk at spise efter sæsonen og årstiderne. Grøntsagerne og frugterne smager bedre, er mere budgetvenlige, og vejen fra jord til bord er væsentligt kortere, hvilket er godt for vores klima. Hvis du er i tvivl, om en råvare er i sæson, så kan det i foråret, sommeren og efteråret være en god tommelfingerregel at tjekke, om den kan købes økologisk, og om den er dyrket i Danmark. I vinterhalvåret gælder lidt andre regler, for her supplerer vi jo gerne de danske græskar, kål og rodfrugter med saftige appelsiner og granatæbler importeret fra udlandet.

Søg i råvareindekset efter hvad der lige er i køleskabet, på grøntsagshylden og efter i frugtskålen og få sæsonens bedste opskrifter og inspiration til din råvare.

A

B

C

D

E

  F

  G

  H

  I

   J

   K

   L

   M

   N

   O

   P

   Q

    R

    S

    T

    V

    W

    Y

     Æ

     Ø