Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/madplan-uge-42/

Madplan uge 42

madplan-uge-42

Næste uge er efterårsferieuge for mange, mens andre bl.a os venter lidt med ferie og faktisk ikke på nuværende tidspunkt har planlagt ferie før til jul – men drømmer om både storbysferie, weekend udflugt, solskinsferie og skiferie, og om ikke andet, så er det rart at drømme lidt.

Selv om vi ikke har ferie i næste uge, så fylder vi masser af efterårshygge ind i både hverdage og weekender. Kastanjedyr, skovture, varme drikke og suppe, og i dag har jeg planer om snobrød og bål i haven.

Madplan til uge 42

Mandag: Bygotto med varmrøget laks skal starte ugen, det er sådan en nem og lækker hverdagsmad. Lidt comfort-agtig, mættende og mandagsperfekt!

Tirsdag: Fransk løgsuppe med lækre ostebrød er en af mine favoritter. Johan og Julie har noget med løg lige nu, en fase som mange fireårige nok skal igennem … Jeg tager hensyn til den slags på den måde, at jeg serverer ekstra mange gode grøntsager og en mættende smoothie til deres ‘hyggeskål’ om eftermiddagen ved 16 tiden, og til selve aftensmaden bliver der så ud over løgsuppe og ostebrød, serveret ristet rugbrød med smør og gulerodsstave – og så spiser man hvad man har lyst til. Jeg udvider kun måltidet naturligt med små tilbehørsretter, som passer til hovedretten og gulerodsstave har vi næsten fast på bordet til aften.

Onsdag: Falafler med humus, salater og grønt er en rigtig familiefavorit. Johan og Julie elsker at dyppe de lune falafler i dips og humus – og spiser løs af grøntsagsstave imens.

Torsdag: Fiskefrikadeller med hjemmerørt remoulade, det er også altid et sikkert hit herhjemme.

Fredag: Hjemmebagt Pitabrød med rester af falafler eller fiskefrikadeller. Dejligt nemt og en god måde at få brugt smårester på.

Lørdag: Moules Frites med hjemmelavede fritter i ovnen og en god aioli – Vi elsker det alle fire!

Søndag: Det er så sjældent vi spiser en rigtig god bøf, så det tror jeg vi skal have, serveret sammen med en smuk grønkålssalat

Skriv en kommentar

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *
6 kommentarer
 • Freya skrev:
  12. oktober 2013 kl. 09:39

  Hej Ann-Christine
  Du får næsten samlet alle mine favoritter i den madplan! Har dog aldrig prøvet løgsuppe, men måske den skal have en chance? Med ostebrød kan det i hvert fald ikke gå galt ;)
  Er det lykkedes dig at finde grønkål i Aarhus-området endnu? Jeg synes, jeg har ledt så mange steder efterhånden, både hos grønthandlere og større supermarkeder, men uden held.

  • Ann-Christine skrev:
   12. oktober 2013 kl. 11:42

   Hej Freya,
   Rigtig god fornøjelse med den hvis du prøver :) Det er heldigvis en af den slags som er nemme at lave i meget små portioner, så måske lige som en lækker lille hverdagsforret
   Jeg har fundet et stort bundt grønkål i en Kvickly for en uges tid siden, -mon ikke det er lige på trapperne i de fleste butikker. Det smager jo så dejligt.
   Kh AC

 • Maria skrev:
  13. oktober 2013 kl. 21:30

  Hyggeskåle med masser af grøntsager og frugt og mættende smoothies om eftermiddagen er også det bedste måde at få grøntssager indenbords herhjemme og ja gulerodsstavene sr også fast på bordet hver dag. Og så er de jo gode at dyppe i pesto, Hummus osv (-:

  • Ann-Christine skrev:
   14. oktober 2013 kl. 10:14

   Jeg oplever også at de er ret ukritiske med grøntsagerne på det tidspunkt af dagen, hvor de stadig er friske og har energi ;)

 • Malene skrev:
  14. oktober 2013 kl. 19:03

  Købte grønkål på Torvet på Ingerslev Boulevard i lørdags. En stok med masser af blade til 15 kr. Tror der var salat til 20, hvis jeg havde snittet det hele på en gang:-).
  Efter at have boet i Århus i mere end 20 år er jeg pludselig blevet ret vild med at tage på Torvet. Sjovt som tingene kan ændre sig.

  • Ann-Christine skrev:
   15. oktober 2013 kl. 08:33

   Godt du minder mig om det, for jeg vil så gerne være bedre til at tage derind. Elsker torvedagene, er bare lidt for dårlig til at bruge det.