Perfekte pocherede æg

porcherede-aeg

Kender I det – nogle gange, så kan man bare ikke få tingene til at lykkedes til perfektion. Men når det så endelig lykkedes, så bliver jeg så super glad og bliver bare nødt til at dele det. Også når det gælder de helt små ting. Som fx. hvordan man pochere et perfekt æg …

Tro mig! Jeg har googlet, jeg har set youtube videoer og jeg har porcheret mange, mange æg i hvirvelende vand, tilsat eddike og alle mulige andre gode råd. Jeg elsker porcherede æg og har spist mange af dem til frokoster gennem tiden, mens jeg forsøgte mig frem til at få dem helt rigtige. Jeg lavede da også en del lækre og velsmagende æg, men ikke særlig pæne at se på og æggehviden er delvist gået sine egne veje …

Indtil nu.

Til min frokost både i går og i forgårs lykkedes det! Nu kan jeg nemlig lave de porcherede æg både velsmagende, pæne og perfekte.

Metoden til det perfekte pocherede æg
Jeg tager et glas og et stykke husholdningsfilm, som jeg kommer ned i glasset, så filmen danner en lille skål, smører filmen med et par dråber olivenolie. Slår ægget ud i glasset med husholdningsfilm og samler filmen omkring ægget og lukker til ved at sno lukningen rundt. I en gryde med kogende vand og koger ægget i 4 1/2 – 5 minutter, afhængigt af størrelsen på ægget (jeg bruger M/L økoæg og 4 minutter og 45 sekunder er perfekt til min smag)

Tag pakken op, fjern filmen og man har det mest perfekte pocherede æg.

perfekte-porcherede-aeg

Print Friendly
Relaterede indlæg:

14 kommentarer til Perfekte pocherede æg

 1. Anne skriver:

  Jeg ville ikke koge husholdningsfilm, det er fyldt med plastikblødgører, som frigives når filmen varmes og/eller kommer i kontakt med fedt.
  Det bør aldrig røre din mad. Gerne dække den, men ikke røre den.
  Mvh Anne
  stud. environmental risk.

  • Anne skriver:

   Til Anne:

   Gælder det også kold mad – feks madpakker? Foretrækker husholdningsfilm over folie pga miljøet, men ønsker jeg ikke farlige stoffer i børnenes madpakker til gengæld… Hvad vil du anbefale at bruge til kold mad til madpakkerne?

   Vh Anne

   • Anne skriver:

    Jeg vil anbefale at bruge madkasser der er lavet af stål, eller syltetøjsglas. Det gør jeg selv. Min madkasse har 4 rum, hvilket gør det muligt at have brød, frugt, nødder og pålæg for sig. Derved undgår jeg at bruge folie eller madpapir.

    Børnene vil ikke direkte tage skade af at få mad pakket ind i madpapir eller film, men stoffer som på lægere sigt er kræftfremkaldende, mutagene eller reproduktivt skadende (såkaldte CMR-stoffer) vil med sikkerhed diffundere over i maden.
    Man føler sig sikker på at myndighederne passer på én i nutidens innovative verden, men i virkeligheden bruges der mange tusinde stoffer i industrien. Heraf har myndighederne desværre kun risikovurderet ganske få. Det er en stor problematik og til stor diskussion inden for fagfeltet.

    Stofferne der findes i folie og madpakke-papir er godkendt til fødevarebrug – men erfaringer fra andre kemikalier viser desværre at det ikke nødvendigvis betyder, at vi kan føle os sikre. Før i tiden købte man fx. DDT på sprayflaske til at dræbe fluer. Et middel som i dag er strengt forbudt i det meste af verden, fordi det senere blev klart, hvor farligt det er.

  • Ann-Christine skriver:

   Aiijj, og er er ellers ret hys med den slags – men havde da ikke lige overvejet husholdningsfilm som en synder i den forbindelse!
   Æv, havde ellers lige luret det hemmelige kokketrick af der og tænkt at det var snedigt ;)

 2. Jeg giver dig helt ret. Dette er den sikre måde at lave et pocheret æg på. Desværre er jeg bange for, Anne har ret, at det ikke er særlig sundt……

  Jeg bruger imidlertid samme metode, indtil en bedre er fundet og så undlader jeg at smøre med olie, det er slet ikke nødvendigt.

  Desuden synes jeg at kunne huske at netop olie/fedt og film, er absolut no-go……

  Hav en rigtig dejlig weekend.

  PS Det hedder og staves altså POCHEREDE :-)

 3. Sysleren skriver:

  Pocherede æg er da også en drilsk sag. Jeg glemmer tit at tage piskeriset op, før jeg kommer æggene i. Det er virkelig dumt, men måske lærer jeg det en dag.

  Tippet med film kender jeg godt, men stædigheden har endnu forbudt mig at afprøve det – også selvom det vist bruges på de fleste restauranter.

  Med hensyn til de øvrige damers spørgsmål om giftstoffer er madfilm klart bedre end folie til kold mad. Til pocherede æg og ballotiner ville jeg dog bruge mikroovnsfilm dog uden at have nogen form for belæg for, at det er okay. Det kan i hvert fald tåle varme.

  • Ann-Christine skriver:

   Jeg har også stædigt forsøgt at lave dem uden, men det skulle prøves – og nøj, hvor blev det flotte og helt perfekt lavet. Bruger ellers sjældent film og da vi ikke hat en microovn kendte jeg ikke til en særlig film til det – tjekker det lige ud. Tak for tippet :)

 4. Pia skriver:

  Man behøver ikke film. Jeg laver af og til porcherede æg med eddike i vandet. Vandet skal bare simre og lige inden man dumper det rå æg forsigtigt ned i vandet (fra en lille kop) rører man stille rundt i vandet, så vandet bevæger sig i en cirkel. Det kan godt lige give lidt uro i maven, når ægget breder sig i vandet….. men tålmodighed… saml ægget roligt og forsigtigt med en ske …. og wupti…. har du et porcheret æg.
  Ann-Chrisitine – tak for en dejlig, hyggelig og inspirerende blog. Det er en fornøjelse at læse på den.

  • Ann-Christine skriver:

   Tusind tak for din søde hilsen – det er dejligt at høre! :)
   Og film behøver man da slet ikke – men jeg har bare aldrig formået at lave dem helt perfekte uden. Har prøvet både eddike og andre gode sager, lever fint med at de er knap så pæne, for smagen er jo stadig skøn – men indimellem er det bare vældig rart at kunne tilberede et smukt pocheret æg ;) – og så lykkedes denne metode perfekt

 5. Lotte skriver:

  Hej

  Jeg kan anbefale Hestons metode, og gode råd. Det virker hver gang: http://www.youtube.com/watch?v=Pux9JRiGRHY
  God weekend

  Lotte

  • Ann-Christine skriver:

   Se, det tip har jeg aldrig prøvet! Det skal prøves og ser ud til at være en stensikker metode – vender lige tilbage om det virker for mig ;)
   God weekend til dig

 6. per skriver:

  Ægget skal være frisk for at få en fin porchering. Jo ældre ægget er jo mere tyndere/flydende og løs er æggehviden, som bliver lang og trevlet og så har æggehviden svært ved at samle sig om blommen.
  En løsning på problemet med folien i forbindelse med fedt og varme kan næsten undgås ved at fore folien med rå spinat, salatblade, skvalderkål, brandnælde eller ramsløg så ægget ikke er i direkte forbindelse med folien og resultatet er meget lækkert.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>