FAQ

Denne side opdateres løbende med de spørgsmål og henvendelser, som jeg oftest får i kommentarfeltet, på facebook og på mail.

Jeg har et spørgsmål til en af dine opskrifter … 
Skriv gerne spørgsmålet i kommentarfeltet under den pågældende opskrift. Jeg læser alle kommentarer, også til de opskrifter som er lagt på for længe siden. Og så kan andre læsere få glæde af svaret også. Måske går der lige nogle timer eller en dags tid inden du får svar.

Hvilket kamera bruger du? 
Jeg har et Nikon D7100, som jeg har opgraderet til i december 2013, billederne inden da er taget med et Nikon D40 og jeg bruger desuden et par forskellige objektiver til. Et almindeligt og et makro er mine favoritter. På bloggen er det oftest billeder taget med Nikon kameraet, en sjælden gang sniger der sig et iPhone billede ind på bloggen også. Når jeg fotografere til instagram er det udelukkende min iPhone 5, som jeg bruger.

Hvilket fotoredigeringsprogram bruger du? 
Jeg bruger Photoshop Elements.

Hvordan laver du dine collager?
Det er lidt forskelligt. Enten bruger jeg photoshop elements, ellers bruger jeg en app der hedder Photos Collage Maker Pro Lite (app til mac)

Hvilken blender bruger du og kan du anbefale?
Det spørgsmål får jeg ret ofte og det er klokkeklart nemt for mig at svare: Bamix. Vi købte en bamix stavblender for 4-5 år siden og har aldrig fortrudt. Den er genial, holder til lidt af hvert (også dadelkugler) og så laver den cremet tyk lækker mælkeskum af minimælk! haps – det er skønt i min iskaffe.

Din træstub, som du bruger som bord – hvordan har du lavet/fået/skaffet den?
Træstubbene, som vi har tre stående af rundt omkring i huset, er fra mine forældres skov. Det er fra et fældet løvtræ, jeg ved ikke hvilket. Derefter har de stået tørt og overdækket udendørs og ventet på at  blive hugget til brænde – og så blev de reddet af mig ;) Barken var skallet af, så de stod ret rå. Jeg har blot slebet dem med sandpapir og intet andet. Måske kan du skaffe stubbe ved at henvende dig til et sted, hvor man køber brænde eller en skovhugger … Mine træstammer er 45 cm høje og omkring 35 cm i omkreds (diameter)

Hvordan opstod navnet Valdemarsro?
Jeg startede bloggen op i 2007 og vi boede på det tidspunkt i et dejligt hus i udkanten af Malmø i Sverige. Området vi boede i, hed Valdemarsro (i ét ord), og deraf navnet til bloggen. Navnet er jo helt skævt i forhold til, hvor vi er i dag. Dengang i 2007, tænkte jeg ikke videre over at det skulle være et permanent navn – og ja, nu hedder bloggen så bare Valdemarsro

Hvordan opstod ideen til bloggen?
Vi boede som sagt i Sverige da jeg startede Valdemarsro.dk i 2007. Jeg havde netop opdaget blogverden (efter jeg googlede en opskrift på biscotti og havnede på en blog). Jeg synes det var en smart måde at dele glimt fra min hverdag med min søster og min mor som bor i Jylland, som på det tidspunkt var de eneste der læste med på Valdemarsro. Lige så stille og roligt, som der flere og flere læsere til bloggen- hvilket jeg synes er super hyggeligt!

Hvem har designet din blog og hvilket blogsystem bruger du? 
Jeg bruger wordpress med temaet TwentyTen, og jeg har selv lavet alle designs på bloggen. Jeg synes, at det er super sjovt og kreativt at lege med webdesign. Så bloggen er efterhånden blevet tilrettet, så den er helt min egen

Hvad beskæftiger du dig med?
Det er et spørgsmål jeg ofte har fået og som jeg har tildelt et helt blogindlæg, du kan læse det her

Hvad er din holdning til gaver, samarbejde, annoncer, links, sponsorerede indlæg og lign?
I mine blogindlæg er det vigtigt for mig at vurdere følgende; ‘er et indlæg med kommercielt indhold relevant for min blog, fx en sponsoreret gave, betaling, links, omtale eller lign., og giver det værdi?
Værdi for læserne, for mig og for bloggen.
Jeg skriver kun blogindlæg om oplevelser og produkter, som jeg ærligt kan anbefale og virkelig godt kan lide!
Hvis et produkt er modtaget som en gave, så skriver jeg det. Hvis et indlæg er lavet i samarbejde med en virksomhed eller er sponsoreret, står det anført nederst i indlægget.
Alle meninger, holdninger og tekst er mine egne – også selv om jeg har modtaget en gave eller har indgået i et samarbejde om et indlæg. Der er desuden annoncer  i form af bannerreklamer og google-ads på bloggen.
Affiliate links? 
Jeg bruger ind imellem affiliate programmer til bannerannoncer og en sjælden gang også i indlæg. Hvis en læser klikker på et affiliate link fra min blog og køber noget på den side, som jeg linker til – så får jeg en lille kommision af købet. Det koster ikke en krone ekstra for den der køber, men betales af forretningen. Jeg gør det en sjælden gang, hvis jeg skriver et blogindlæg, hvor der er et affiliate link der passer.

Hvem tager dine billeder?
Det gør jeg selv

Hvor mange besøger din blog?
I følge statistikken fra Google Analytics, så har Valdemarsro.dk pr. måned:
Besøg: + 348.000
Unikke besøgende: + 201.000
Sidevisninger: + 712.000

34 Kommentarer til FAQ

 1. Ole Schwander skriver:

  Hvilket WP-tema bruger du?

  • Ann-Christine skriver:

   Jeg bruger Twenty Ten, men det er dog efterhånden blevet godt tilpasset og tilrettet så det passer til mig :)

 2. connie hansen skriver:

  Kan du ikke skrive ved dine opskrifter om de kan fryses,der er så mange spændende men når man er alene er der ofte for meget.Ville være rart hvis jeg viste om det var fryseegnet

  • Ann-Christine skriver:

   Hej Connie,
   Det er en rigtig god ide! Jeg tror dog ikke jeg kan efterkomme ønsket, da jeg ikke altid ved om retterne kan fryses, når jeg lægger opskriften på bloggen. og det er ikke altid jeg tester det selv. Fx har jeg først i sidste uge opdaget at mine kanelsnegle er fryseegnet ;) Nogle gange må det komme an på en prøve. Men spørg endelig, hvis du er i tvivl om en opskrift kan, så kan jeg se om jeg kan hjælpe
   Kh Ann-Christine

 3. Jette Kjær skriver:

  Hej Ann-Christine!
  Tak for en fantastisk blog…
  Har problemer med at få billederne frem fra Instagram på min Mac – har du hørt om problemet før?
  Mange hilsner
  Jette

 4. Jette Kjær skriver:

  Hej igen ;)
  Når jeg på min computer trykker på dit ikon med kameraet, kommer jeg til Instagram – men kun en masse bokse uden billeder, hvor der kører en spiral som om der hentes billeder…. men intet sker :(
  Kh Jette

  • Ann-Christine skriver:

   Hvilken browser bruger du? Jeg bruger normalt safari og der har jeg ikke haft problemer med den side, men prøvede så lige i firefox nu og der kan jeg godt se hvad du mener. Men så lukkede jeg firefox og prøvede at sætte linket direkte ind, og så virkede det … mærkeligt.
   Kh AC

 5. Janne Holm Andreasen skriver:

  Hej:-)
  Har næsten lige opdaget din blog… Fantastisk inspirerende!!
  Jeg ville dog ønske, der var lidt flere billeder af dit hjem!!
  Kunne forstille mig, at det var lige så inspirerende som resten af siden!!
  Bare en opfordring fra en indretningsnørd, der nu også laver god mad:-)

 6. Thule Jessen skriver:

  Kære Ann-Christine.

  Jeg ville være i køkkenet i dag og søgte på falafel og kom ind på din side – blev hængende.

  Og ja, du har en flot site. Læste du overvejede højbede.

  Jeg vil gerne forære dig nogle, hvis du vil skrive om dem

  Venlig hilsen
  Thule Jessen

 7. Julie skriver:

  Hej Ann-Christine

  Super fed hjemmeside og lækre opskrifter! Bruger dem flittigt..Men på torsdag skal jeg holde surprise babyshower for min veninde og så vil jeg gerne lave en rigtig flot lagkage og pynte den baby-agtigt..Men har du en god lagkage opskrift?

  Venligst Julie

 8. Kristine skriver:

  Hej Ann- christine
  Tak for en rigtig god blog. Jeg følger ofte med og har brugt flere af dine gode opskrifter. Jeg er selv mor til tre.. De yngste tvillingedrenge på 3 år. Jeg kunne godt tænke mig at spørge dig om du ikke kunne tænke dig at lave et indlæg om børnefødselsdage? Jeg skal selv have 20 børn til børnefødselsdag om 2 uger til min datters 8 års fødselsdag. Det bliver et eftermiddagsarrangement og jeg synes jeg vælter rundt efter ideer til kage, sunde snacks og evt. Slikpose/helst sundere alternativ… Jeg kan slet ikke finde ud af, hvad den bedste kombination er. Der skal være en kage… Selvfølgelig… Herudover noget sundt eftermiddagssnack (de er altid så sultne om eftermiddagen) og måske is eller en slikpose til at slutte af med…. Hvad er dit bedste bud på en fødselsdagsmenu der ser lidt anderledes ud? Der er en et par stykker i klassen der ikke spiser svinekød, så de traditionelle pølsehorn og minipizzaer er jeg egentlig gået lidt bort fra…
  Nåh det blev en længere tale… Anyway. Tak for en god blog.
  Mvh. Kristine

 9. Kristine skriver:

  Hej Ann-christine
  Tak for dit svar. Jeg vil bruge meget af det og jeg vil glæde mig til at se dine indlæg om jeres fødselsdag.
  Mvh. Kristine

 10. Marianne skriver:

  Hej Ann-Christine,

  Først og fremmest tak for en fantastisk inspirerende blog!!
  Jeg sidder lige og overvejer at skifte ryggene på mine ringbind, og synes jeg kan huske, at du på et tidspunkt har lagt et fint billede ind af nogle helt hvide rygge med en enkel rosa cirkel på? Husker jeg helt forkert, eller har du i så fald et link/billede? Synes nemlig ikke, jeg kan finde det nogen steder.

  KH Marianne

  • Ann-Christine skriver:

   Hej Marianne,
   Jeg har ikke lavet det endnu og jeg kan ikke huske om jeg har omtalt planen med at gøre det – men det står rent faktisk på min to do liste. Måske jeg skulle få det gjort i løbet af denne uge :)
   Kh Ann-Christine

 11. Mette skriver:

  Hej Ann-Christine,

  Jeg savner et søgefelt på din blog, så jeg ikke skal lede hele registret igennem for f.eks at finde opskriften på lasagne. Har jeg misset det, eller findes det ikke?

  Hilsen Mette

  • Ann-Christine skriver:

   Hej Mette,

   I højre side af bloggen lige under alle opskriftskategorierne, er der en søgefunktion. Jeg håber du kan bruge den :)
   Kh Ann-Christine

 12. Lil skriver:

  Hej Ann-Christine,

  Fortsat tak for en super inspirerende blog :)
  Jeg vil lige høre dig, om du ved, om der er en mulighed for at få besked/notifikationer, når en blogger besvarer ens kommentarer på deres egen blog. F.eks. hvis du besvarer dette indlæg – kan jeg så få notifikationer om dette, eller er man nødt til at huske de blogs man kommenterer på og selv tjekke op på svar? Jeg kan se, du har et felt her under “Ja tak! Giv mig besked om nye kommentarer på mail” – men det gælder jo alle kommentarer på din blog/blogindlæg og ikke kun svar på mine kommentarer.

  Håber ikke det blev et alt for rodet spørgsmål ;)

  Er der stadig ledigt på jeres blogkursus? ;)

  Mvh Lil

  • Ann-Christine skriver:

   Hej Lil,
   Mange tak for de søde ord :)
   Det var et godt spørgsmål – det er fluks kommet på min to to at finde ud af. For det kunne faktisk være ret smart.
   Ja, der er stadig pladser tilbage – kommer du med? :)
   Kh Ann-Christine

 13. Lil skriver:

  Tak for svar Ann-Christine :) Håber du finder ud af noget ;)
  Åhh vil gerne, og selvom det ikke er decideret dyrt, så skal jeg snart på barsel og så hænger penge jo ikke på trapperne… :( Jeg ser lige tiden an lidt endnu.
  Mvh Lil

 14. Anne Sofie skriver:

  Hej Ann-Christine
  Jeg er ved at oprette en facebook side til min blog, men jeg kan simpelthen ikke finde ud af hvilken kategori den skal placeres i, kan du hjælpe? :)
  Med kategori mener jeg de 6 man kan vælge i mellem når man trykker “opret side”

 15. Marlene Dam skriver:

  Hej Ann-Christine,
  Jeg har tilmeldt mig jeres blogkursus, og det glæder jeg mig meget til. Men jeg har lige et spørgsmål inden.

  Hvilke overvejelser gjorde du omkring køb af domænenavnet, hvor skal man købe det, webhotel osv.?

  Jeg har fundet et navn jeg gerne vil sikre mig, at jeg har, så derfor vil jeg gerne købe det nu.

  Mange hilsner

  Marlene Dam

  • Ann-Christine skriver:

   Hej Marlene,

   Det lyder dejligt, jeg glæder mig til at møde dig!
   Jeg købte hos one.com i sin tid. Det var ikke særlig velovervejet og jeg var ikke særlig tilfreds med dem, primært fordi siden ofte var nede. Jeg har i dag hostet hos Solutio.dk og det kan jeg varmt anbefale hvis man har et CVR nummer, de hoster kun virksomheder.
   Ellers har jeg hørt godt om unoeuro, men har ikke erfaring med dem selv.
   Selve domænet køber du hos DK-Hostmaster – ofte kan man købe det via den host man vælger, men de formidler reelt set bare købet, da det er DK-Hostmaster der sælger alle .dk domæner.
   Kh Ann-Christine

 16. Birgitte skriver:

  Hej Ann-Christine,
  Jeg er en af dine totale fans og følger din blog dagligt.
  Har selv en pige på 6, som starter i skole lige om lidt.
  Jeg har set på din blog, at du har fundet nogle rumopdelte madkasser, som du bl.a. bruger til børnenes eftermiddagssnack, og nu kan jeg ikke finde dem igen.
  Kan du hjælpe mig med, hvad det er for nogen?
  Pft. og god dag
  Birgitte :)

 17. Lizette Elsbo skriver:

  Hej Ann-Christine

  Jeg vil lave et stub-bord af noget bøgetræ, vi har fået fældet. Men ved du, hvor længe, det skal tørre? Og det skal vel stå overdækket mens det tørrer? Har lidt svært ved, at finde et overdækket sted udendørs!

  Kh Lizette
  (og tak for super blog)

  • Ann-Christine skriver:

   Hej Lisette,
   Jeg har ikke den store erfaring med det – men mon ikke man sagtens bare kan tage stubben ind og tørre. Bare sørg for at der kan komme luft under, så det ikke står direkte på jeres stuegulv
   Kh Ann-Christine

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>