Cobb salat med kylling og bacon
Opskrift på klassisk cobb salad, som er mættende og virkelig lækker. Helt klassisk med kylling, romainesalat, bacon, blåskimmel ost, avocado og æg.
Sprødt, velsmagende og fyldt med proteiner og gode sager. Jeg steger allerhelst kyllingebryst med skind til salaten, for det giver ekstra god smag med det sprødtstegte kyllingeskind – man kan dog sagtens bruge filet uden skind. Klassisk anrettes de forskellige elementer i den amerikanske salat klassiker på et fad eller en tallerken side om side i helt lige linjer – det kan du frit gøre som du synes bedst om.
Prøv også: opskrift på melonsalat >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Cobb salat med kylling og bacon
- 2 kyllingebryst med skind
- 1 knivspids røget paprika
- 4 æg
- 150 g bacon
- 200 g cherrytomater, i halve
- 1 romainesalat, grofthakket
- 2 avocado, i tern
- 100 g blåskimmelost, smuldret
- 1 håndfuld purløg, finthakket
- 1 tsk olivenolie
- flagesalt
- sort peber, friskkværnet
- Vinaigrette
- 0,50 dl olivenolie
- 0,50 dl balsamico
- 2 tsk dijon sennep
- 1 tsk honning
- salt
- sort peber, friskkværnet
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Krydr kyllingen med salt, peber og røget paprika og kom på en bradepande med bagepapir. Bag i en forvarmet ovn ved 225 grader i cirka 20 minutter eller til skindet er sprødt og kødet gennemstegt.
Kog imens æggene i 8 minutter. Hæld koldt vand over, pil æggene og skær dem i kvarte.
Steg bacon på en pande i en smule olie til det er sprødt, tag af panden og hak groft. Anret salaten på et stort fad. Med de forskellige elementer for sig. Fordel vinaigretten over og drys med finthakket purløg.
Vinaigrette
Pisk olivenolie, balsamico, sennep og honning sammen og smag til med salt og peber
Helt fantastiks sallad, bästa jag har ätit.
Hälsningar Pia
Hej Pia
Hvor er det dejligt at høre! Mange tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften
Kh Ann-Christine