Salat
God salat i mange variationer er ofte en stor del af vores aftensmad, enten som tilbehør eller som hovedret og ofte spiser jeg også gerne salater til frokost.
I mange år har jeg lavet salat blot sådan lidt på gefühlen med grøntsager, nødder, frø, frugt og bær og jeg har ikke tænkt så meget ind i at udarbejde egentlige salatopskrifter på disse retter som er blevet til i vores køkken, men det vil jeg gerne være endnu bedre til – og selvfølgelig dermed også til at dele inspirationen til skønne sunde og velsmagende salater her på bloggen med jer der læser med.
Herunder får du alle mine dejligste salat opskrifter …
Hvis du lige står med nogle bestemte grøntsager, så kig gerne under råvareindekset.
En god dressing er ofte en uundværlig del af en dejlig salat, og her får du mine bedste tips til salater med dressing.
- Det er en god ide at salatbladene er tørre og slynget fri for vand, da dressingen ellers vil glide af salat bladene.
- Skal salaten først serveres, nogle timer efter den er anrettet, så smør fadet med dressing og anret salaten ovenpå. Så falder salaten ikke sammen, da den ikke bliver tynget af dressingen.
- Æblecidereddike kan i dressinger ofte erstattes med andre lækre frugteddiker.
- Lav gerne dressinger til flere dage. Det gør det nemt at mikse en hurtig salat sammen. Opbevar dressingen i køleskabet.
- Mange af mine salatopskrifter er mikset med en af dressingerne i dette kapitel, men føl dig endelig fri til at eksperimentere med andre dressinger til salaterne og måske også nye sprøde toppings og på den måde sammensætte dine nye yndlingssalater.