Menu×
 

Salat

God salat i mange variationer er ofte en stor del af vores aftensmad, enten som tilbehør eller som hovedret og ofte spiser jeg også gerne salater til frokost.

I mange år har jeg lavet salat blot sådan lidt på gefühlen med grøntsager, nødder, frø, frugt og bær og jeg har ikke tænkt så meget ind i at udarbejde egentlige salatopskrifter på disse retter som er blevet til i vores køkken, men det vil jeg gerne være endnu bedre til – og selvfølgelig dermed også til at dele inspirationen til skønne sunde og velsmagende salater her på bloggen med jer der læser med.
Hvis du lige står med nogle bestemte grøntsager, så kig gerne under råvareindekset. 

En god dressing er ofte en uundværlig del af en dejlig salat, og her får du mine bedste tips til salater med dressing.

  1. Det er en god ide at salatbladene er tørre og slynget fri for vand, da dressingen ellers vil glide af salat­ bladene.
  2. Skal salaten først serveres, nogle timer efter den er anrettet, så smør fadet med dressing og anret salaten ovenpå. Så falder salaten ikke sammen, da den ikke bliver tynget af dressingen.
  3. Æblecidereddike kan i dressinger ofte erstattes med andre lækre frugteddiker.
  4. Lav gerne dressinger til flere dage. Det gør det nemt at mikse en hurtig salat sammen. Opbevar dressingen i køleskabet.
  5. Mange af mine salatopskrifter er mikset med en af dressingerne i dette kapitel, men føl dig endelig fri til at eksperimentere med andre dressinger til salaterne og måske også nye sprøde toppings og på den måde sammensætte dine nye yndlingssalater.

Herunder får du alle mine dejligste salat opskrifter …





Røget paprikablomkål og appelsinsalat
Grøn salat med pære og parmesandressing
Spidskålssalat med gulerødder og urter
Cæsarsalat
Salat med spidskål og blommer
Sushibowl - sushisalat
Hytteostsalat med blomkål
Salat med vandmelon, halloumi og sorte ris
Bønnesalat med grønne bønner
Bagt broccoli med vesterhavsost og græskarkerner
Fyldig salat med avocado og edamame
Spidskålssalat med æble og avocado
Græskarsalat med grønkål og feta
Bagt spidskål
Jordbær Caprese med rucola
Blomkålscouscous
Græsk salat
Melonsalat
Buddha Bowl
Fattoush - brødsalat
Julesalat med blåskimmel, valnødder og pære
Mexi bowl
Tex Mex Salat
Asiatisk Kyllingesalat
Grøn kartoffelsalat
Salade Chevre Chaud
Jordbærdessert med mynte
Tomatsalat med mozzarella
Jordbær og edamame salat med feta
Salat med broccoli og nøddedressing
Bulgursalat med kylling
Hvidløgsbagte tomater i en lun salat
Salat med radiser og rygeostscreme
Sommersalat med bagte rabarber og halloumi
Asiatisk nudelsalat
Linsesalat med asparges og radiser
Salat med vandmelon og avocado
Forårssalat med råsyltede rabarber og hvide asparges
Råsyltede rabarber
Grillede gulerødder med fetacreme og oliven
Pastasalat med pesto og feta
Pastasalat med kylling
Salat med rosenkål, avocado og æble
Kålsalat med appelsin og valnødder
Taco salat med kylling
Salat med æbler, bulgur og blomkål
Salat med and og mango
Ristede kikærter
Salat med bulgur og abrikos
Nektarinsalat med jordbær og feta
Croutoner
Italiensk salat
Thai Beef Salad
Salat med bagt laks og stenbiderrogn
Rødbedeslaw
Spinatsalat med feta, sprød parmaskinke og granatæble
Kyllingesalat med æbler og bacon
Topping til suppe og salat
Blomkålssalat med æbler og mandler
Rucolasalat med bagte tomater
Tabouleh - bulgursalat
Salat med grillet aubergine og tomat
Rejesalat med dild og avocado
Salade Lyonnaise
Fransk Bondesalat
Råkost med rødkål og gulerødder
Bagte gulerødder med rucola og feta
Waldorfsalat
Hvedekernesalat med granatæble
Nye kartofler med urter og pocheret æg
Rødbedesalat med feta
Jordbærsalat med feta og pekannødder
Rosenkålssalat med pære og feta
Avocadosalat med søde majskerner
Indisk salat
Fennikelsalat
Vitello Tonnato
Broccolisalat
Salade Nicoise
Citrussalat
Grønkålssalat med granatæble
Rødkålssalat med æble
Speltsalat med peberfrugt
Vintersalat med rødkål og æbler
Kartoffelsalat
Salat med pulled pork ala tex mex
Spidskålssalat med chorizo og granatæble
Blodappelsin salat med rucola
Bagte auberginer med bulgur
Stegt blomkål med tahin og granatæble