Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/fattoush-broedsalat/

Fattoush – brødsalat

Den lækre fattoush brødsalat er en skøn måde at skabe en mættende og lækker salat af en rest brød, som måske er blevet lidt tørt i kanterne. Jeg bruger blot det brød, vi har – det kan være grydebrød, et pitabrød eller hvad der lige er i brødkassen. En fin måde at undgå madspild på og en lækker salat her i sommervarmen.

Sumak er et skønt krydderi, lavet af røde bær, der smager lidt i retning af limeskal. Foruden at bruge det til fattoush salat, så bruger jeg det også til blandt andet denne skønne løgsalat. Hvis du ikke har sumak i krydderiskuffen, så erstat det evt med lidt fintrevet limeskal fra en økologisk lime.

Prøv også: flere opskrifter fra mellemøstens køkken >>

PT15M

Fattoush – libanesisk brødsalat

Tid i alt15 min.
Arbejdstid15 min.
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 3 skiver brød, fx grydebrød
  • 2 fed hvidløg, pressede
  • 1 agurk
  • 15 blommetomater, skåret i både
  • 1 rød peberfrugt, skåret i små tern
  • 2 rødløg, skåret i tynde ringe
  • 1 tsk sumak
  • 1 håndfuld bredbladet persille, grofthakket
  • 1 håndfuld frisk mynte, grofthakket
  • 1 øko citron, saft og fintrevet skal
  • 4 spsk olivenolie
  • flagesalt
  • sort peber, friskkværnet
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Rist brødet i et par minutter på begge side på en pande med olivenolie og salt.

Tag brødet af varmen og smør presset hvidløg udover brødskiverne. Skær brødet i tern på 2 x 2 cm.

Kom brødskiverne sammen med agurk, tomat, peber­ frugt, rødløg, sumak, persille og mynte i en stor skål.

Vend salaten godt sammen og smag til med citronsaft og citron­skal, salt og friskkværnet peber.