Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/fattoush-broedsalat/

Fattoush – brødsalat

Den lækre fattoush brødsalat er en skøn måde at skabe en mættende og lækker salat af en rest brød, som måske er blevet lidt tørt i kanterne. Jeg bruger blot det brød, vi har – det kan være grydebrød, et pitabrød eller hvad der lige er i brødkassen. En fin måde at undgå madspild på og en lækker salat her i sommervarmen.

Sumak er et skønt krydderi, som er lavet af røde bær, der smager lidt i retning af limeskal. Foruden at bruge det til fattoush salat, så bruger jeg det også til blandt andet denne skønne løgsalat. Hvis du ikke har sumak i krydderiskuffen, så erstat det evt med lidt fintrevet limeskal fra en økologisk lime.

Prøv også: mange flere opskrifter fra mellemøstens køkken

PT15Mter

Fattoush – libanesisk brødsalat

4 pers.    15 minutter
4 pers.
Ingredienser
  • 3 skiver godt brød, skåret i tern – fx fra surdejsboller eller grydebrød
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 tsk flagesalt
  • 2 fed hvidløg
  • 2 rødløg, små, skåret i tynde ringe
  • 1 rød peberfrugt, skåret i små tern
  • 1 agurk
  • 15 cherrytomater, el. lign små tomater, skåret i halve
  • 1 tsk sumak
  • 1 håndfuld bredbladet persille
  • 1 håndfuld frisk mynte
  • 1 øko citron, saft og skal herfra
  • 1 tsk olivenolie
  • flagesalt
  • sort peber, friskkværnet
Udskriv opskrift
15 minutter
Fremgangsmåde

Rist brødet på en pande med olivenolie og salt.

Når brødternene er sprøde, presses hvidløg over og det røres godt sammen, så hvidløgssmagen fordeles godt i brødet.

Flæk agurken på langs, og skrab kernerne ud, hvorefter den skæres i tern. Vend salaten godt sammen med alle ingredienserne i en stor skål.

Smag til med flagesalt og friskkværnet sort peber