Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/fattoush-broedsalat/ Aftensmad Mellemøstens køkken, Salat, Tilbehør Aftensmad, Vegetar

Fattoush – brødsalat

Den lækre fattoush brødsalat er en skøn måde at skabe en mættende og lækker salat af en rest brød, som måske er blevet lidt tørt i kanterne. Jeg bruger blot det brød, vi har – det kan være grydebrød, et pitabrød eller hvad der lige er i brødkassen. En fin måde at undgå madspild på og en lækker salat her i sommervarmen.

Sumak er et skønt krydderi, lavet af røde bær, der smager lidt i retning af limeskal. Foruden at bruge det til fattoush salat, så bruger jeg det også til blandt andet denne skønne løgsalat. Hvis du ikke har sumak i krydderiskuffen, så erstat det evt med lidt fintrevet limeskal fra en økologisk lime.

Prøv også: flere opskrifter fra mellemøstens køkken >>

Fattoush – libanesisk brødsalat
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT15MPT15M4
Ingredienser
  • 3 skiver brød, fx grydebrød
  • 2 fed hvidløg, pressede
  • 1 agurk
  • 15 blommetomater, skåret i både
  • 1 rød peberfrugt, skåret i små tern
  • 2 rødløg, skåret i tynde ringe
  • 1 tsk sumak
  • 1 håndfuld bredbladet persille, grofthakket
  • 1 håndfuld frisk mynte, grofthakket
  • 1 øko citron, saft og fintrevet skal
  • 4 spsk olivenolie
  • flagesalt
  • sort peber, friskkværnet
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Rist brødet i et par minutter på begge side på en pande med olivenolie og salt.

Tag brødet af varmen og smør presset hvidløg udover brødskiverne. Skær brødet i tern på 2 x 2 cm.

Kom brødskiverne sammen med agurk, tomat, peber­ frugt, rødløg, sumak, persille og mynte i en stor skål.

Vend salaten godt sammen og smag til med citronsaft og citron­skal, salt og friskkværnet peber.