Fattoush – brødsalat


Den lækre fattoush brødsalat er en skøn måde at skabe en mættende og lækker salat af en rest brød, som måske er blevet lidt tørt i kanterne. Jeg bruger blot det brød, vi har – det kan være grydebrød, et pitabrød eller hvad der lige er i brødkassen. En fin måde at undgå madspild på og en lækker salat her i sommervarmen.
Sumak er et skønt krydderi, lavet af røde bær, der smager lidt i retning af limeskal. Foruden at bruge det til fattoush salat, så bruger jeg det også til blandt andet denne skønne løgsalat. Hvis du ikke har sumak i krydderiskuffen, så erstat det evt med lidt fintrevet limeskal fra en økologisk lime.
Prøv også: flere opskrifter fra mellemøstens køkken >>
Fattoush – libanesisk brødsalat
- 3 skiver brød, fx grydebrød
- 2 fed hvidløg, pressede
- 1 agurk
- 15 blommetomater, skåret i både
- 1 rød peberfrugt, skåret i små tern
- 2 rødløg, skåret i tynde ringe
- 1 tsk sumak
- 1 håndfuld bredbladet persille, grofthakket
- 1 håndfuld frisk mynte, grofthakket
- 1 øko citron, saft og fintrevet skal
- 4 spsk olivenolie
- flagesalt
- sort peber, friskkværnet
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Rist brødet i et par minutter på begge side på en pande med olivenolie og salt.
Tag brødet af varmen og smør presset hvidløg udover brødskiverne. Skær brødet i tern på 2 x 2 cm.
Kom brødskiverne sammen med agurk, tomat, peber frugt, rødløg, sumak, persille og mynte i en stor skål.
Vend salaten godt sammen og smag til med citronsaft og citronskal, salt og friskkværnet peber.
Næringsindhold

Pr. pers.
(xxx kcal)
Total
(xxx kcal)
Skøn opskrift, som jeg prøve i morgen:-)
Tak!
Perfekt til sommervejret ♡
Dejlig dag til dig!
Vil gerne have opskrift på spinat tærte, den var super skøn, fik den i går da mit barnebarn fyldte 19, hendes mor er meget dygtig til at lave mad.
Hvor bruger du oliven olien henne?
Til at riste brødet i starten af opskriften
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Der skal da også granatæblesirup i fattoush?! Det mangler i opskriften, vil jeg mene :)