Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/raakost-med-roedkaal/ Julefrokost julemiddag, Juleopskrifter, Nem Hverdagsmad, Påskefrokost, Salat, Tilbehør Aftensmad, Vegetar

Råkost med rødkål og gulerødder

Råkost med rødkål og gulerødder er en af mine yndlingssalater i vintermånederne. Den er super nem, hurtig og enkel at lave.

Råkost kan varieres med hvad man lige har på lager – og denne indeholder stort set vores basislager af grønt. Vi har bare altid gulerødder, æbler, løg og i hele vinterhalvåret er rødkål helt fast på lager også.

Hvis I ikke har rødkål, mens i stedet en hvidkål, spidskål, grønkål eller lign, så kan det glimrende bruges i stedet for.

Prøv også: min bedste opskrift til gulerodsboller >>

Råkost med rødkål og gulerødder
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT15MPT15M4
Ingredienser
  • 0,25 rødkål
  • 3 gulerod
  • 1 rødløg
  • 1 æble
  • 1 citron, saften herfra
  • 20 g tranebær, tørrede eller abrikoser
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 tsk dijon sennep
  • 1 tsk honning
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • Drys fx.
  • 1 spsk solsikkekerner
  • 1 spsk græskarkerner
  • 1 spsk mandler, grofthakkede
  • 1 spsk pistaciekerner, grofthakkede
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Riv rødkål, gulerødder, æble og løg groft – det gøres bedst på en køkkenmaskine eller foodprocessor.

Bland råkosten sammen i en skål eller på et fad.

Rør olivenolie, sennep, honning, citronsaft, salt, peber og tranebær sammen i en skål og vend det i råkostsalaten.

Smag til med salt og peber og drys med hakkede nødder og/eller kerner.