Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/raakost-med-roedkaal/

Råkost med rødkål og gulerødder

Her vil jeg dele endnu en af mine yndlingssalater – en råkost med rødkål og gulerødder som er super nem, hurtig og enkel at lave.

Sådan en råkost kan varieres med hvad man lige har på lager – og denne indeholder stort set vores basislager af grønt.

Vi har bare altid gulerødder, æbler, løg og i hele vinterhalvåret er rødkål helt fast på lager også.

Hvis I ikke har rødkål, mens i stedet en hvidkål, spidskål, grønkål eller lign, så kan det glimrende bruges i stedet for.

Prøv også: min bedste opskrift til gulerodsboller >>

PT15M

Råkost med rødkål og gulerødder

Tid i alt15 min.
Arbejdstid15 min.
Holdbarhed2 dage
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 0,25 rødkål
  • 3 gulerod
  • 1 rødløg
  • 1 æble
  • 1 citron, saften herfra
  • 20 g tranebær, tørrede eller abrikoser
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 tsk dijon sennep
  • 1 tsk honning
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • Drys fx.
  • 1 spsk solsikkekerner
  • 1 spsk græskarkerner
  • 1 spsk mandler, grofthakkede
  • 1 spsk pistaciekerner, grofthakkede
Udskriv opskrift 
Fremgangsmåde

Riv rødkål, gulerødder, æble og løg groft – det gøres bedst på en køkkenmaskine eller foodprocessor.

Bland råkosten sammen i en skål eller på et fad.

Rør olivenolie, sennep, honning, citronsaft, salt, peber og tranebær sammen i en skål og vend det i råkostsalaten.

Smag til med salt og peber og drys med hakkede nødder og/eller kerner.