Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/raakost-med-roedkaal/

Råkost med rødkål og gulerødder

Her vil jeg dele endnu en af mine yndlingssalater – en råkost med rødkål og gulerødder som er super nem, hurtig og enkel at lave.

Sådan en råkost kan varieres med hvad man lige har på lager – og denne indeholder stort set vores basislager af grønt.

Vi har bare altid gulerødder, æbler, løg og i hele vinterhalvåret er rødkål helt fast på lager også.

Hvis I ikke har rødkål, mens i stedet en hvidkål, spidskål, grønkål eller lign, så kan det glimrende bruges i stedet for.

Jeg laver altid en stor portion råkost, når vi skal have det om aftenen.

Råkost smager nemlig virkelig skønt dagen efter som en grøn morgenmad med spejlæg og en halv avocado. Virkelig et herligt supplement til morgenmåltidet indimellem. Og så spiser vi resterne til frokost og igen til aftensmaden. Den holder sig nemlig glimrende en dags tid i køleskabet.

Tidligere på ugen delte jeg denne skønne salat med bagte gulerødder og rucola og disse to går virkelig godt i spænd som tilbehør til alt fra kylling og frikadeller til falafler og tortillawraps.

PT15M

Råkost med rødkål og gulerødder

4 pers.     15 min.
4 pers.
Ingredienser
Udskriv opskrift
15 min.
Fremgangsmåde

Riv rødkål, gulerødder, æble og løg groft – det gøres bedst på en køkkenmaskine eller foodprocessor.

Bland råkosten sammen i en skål eller på et fad.

Rør olivenolie, sennep, honning, citronsaft, salt, peber og tranebær sammen i en skål og vend det i råkostsalaten.

Smag til med salt og peber og drys med hakkede nødder og/eller kerner.