Grillspyd med kylling, halloumi og chorizo
Her får du opskriften på de lækreste grillspyd med kylling, halloumi og chorizo.
Dertil er der skønne grøntsager som aubergine, squash og løg, som sammen med marinaden og de andre smagsgivere, giver de herligste grillspyd fyldt med smag.
Både squash og aubergine er gode at marinere, da de trækker godt med smag og når de så efterfølgende grilles sammen med chorizo, så bliver det virkelig lækkert.
Prøv også: min opskrift på lækre vegetar grillspyd >>
Arbejdstid 25 min.
Antal 12 stk.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Grillspyd med kylling, halloumi og chorizo
- 300 g kyllingefilet, i tern
- 50 g chorizo, skåret i skiver
- 200 g halloumi, i tern
- 2 rødløg, i både
- 1 squash, i tern
- 1 aubergine, i tern
- Marinade
- 4 spsk olivenolie
- 1 øko citron, fintrevet skal + saft
- 2 fed hvidløg, presset
- 1 spsk ingefær, fintrevet
- 1 tsk salt
- sort peber, friskkværnet
- Derudover
- 12 grillspyd af træ, iblødsat
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Bruges der grillspyd af træ, iblødsættes de i vand i nogle timer inden de bruges.
Rør marinaden godt sammen og del den i to skåle.
I den ene skål vendes kyllingestykkerne med marinade og i den anden skål vendes auberginetern og squashtern med marinade. Sæt begge skåle på køl i en times tid (eller mere).
Fordel kylling, chorizo, halloumi*, rødløg, squash og aubergine skiftevis på grillspyd og grille på grillen et par minutter på alle sider, til kyllingen er gennemstegt.
*tip til Halloumi på spyd, hallouimitern kan flække lidt, når man sætter dem på, men det er nemmere på den ene led end den anden og så hjælper det hvis man holder lidt hårdt fast om firkanterne, så de får lidt tryk når de sættes på spydes.
Fantastisk velsmagende opskrift :) Havde dog nogle problemer med halloumien, da den flækkede hver gang jeg satte den på spyd. Fandt dog ud af, at der er en retning på selve osten, som er lettere end den anden :)
Dejligt at høre, mange tak for din fine tilbagemelding på opskriften.
Jeg har faktisk oplevet det samme, og har lige skrevet det til i min opskrift som tip – det hjælper også at trykke dem lidt med et fast greb, når de sættes på. Så flækker de ikke så let.
Hvor ser det lækkert ud ?? Hvor mange munde kan de 12 spyd mætte?
4-6 personer, alt afhængig af hvad der ellers er af tilbehør :)
Mange af opskrifterne her og i din kogebog indeholder chorizo – hvilken type bruger du?
Vi køber enten den økologiske fra Aalbæk, eller en anden tilsvarende økologisk, som jeg ikke lige kan huske navnet på, men som jeg mener kan købes i føtex. Begge dele er i hele stykker, som man kan skære af og smager virkelig godt, både i varme retter og som tapas og charcuterie
Kh AC
Ja ok, så blev man da lige sulten midt i det hele. Chorizo og kylling, den er ikke lige prøvet at kombinere før men det ser godt nok lækkert ud. Tak for inspirationen, det skal prøves.