Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/hotwings/

Hotwings

Snaskede og uimodståeligt lækre hotwings!
Det bliver ikke meget bedre end det – og de saftige kyllingevinger, svøbt i hjemmelavet krydret og lidt klistret barbecuesauce er et kæmpe hit hos min familie – mine børn er vilde med dem!

De er super nemme og hurtige at tilberede og smager cirka en million gange bedre, når de er hjemmelavede med det bedste kyllingekød, som man kan skaffe. Jeg servere gerne en lækker hjemmelavet coleslaw til, råstegte kartofler (evt skåret til fritter) og lader desuden et par af kyllingevingerne være uden barbecue, da Julie pt bedst kan lide selv at styre mængden og blot komme en smule på tallerkenen til at dyppe i.

PT30M

Hotwings

4-6 pers.     30 min.
4-6 pers.
Ingredienser
  • Vinger
  • 16-20 kyllingevinger
  • 2 1/2 dl hvedemel
  • 2 tsk. sød paprika
  • 1 tsk. røget paprika (kan undlades)
  • 1 knivspids cayennepeber
  • 2 tsk. løgpulver
  • 2 tsk. flagesalt salt
  • + derudover 3 spsk. olivenolie
  • BBQ sauce
  • 1 fintrevet løg
  • 3 fed hvidløg, knust
  • 1 1/2 dl. ketchup
  • ½ dl. vand
  • ½ dl æblecidereddike
  • 1-2 spsk. Worcestershire sauce eller fishsauce
  • 1 dl brun farin
  • 1 tsk. dijon sennep
  • 1 tsk. paprika
  • ½ dl. soja
  • 1 spsk. fintrevet ingefær
  • 1 spsk. maizena
  • Friskkværnet sort peber
Udskriv opskrift
30 min.
Fremgangsmåde

Kyllingevinger
Jeg deler kyllingevingerne ved ledet, og gemmer spidsen i en beholder i fryseren til jeg næste gang jeg koger kyllingefond. Dette step er valgfrit – hele vingen kan også fint bruges, men spidserne bliver lettere lidt kedelige at spise.

I en stor skål blandes mel, paprika, cayennepeber, løgpulver, flagesalt. Dup kyllingevingerne med køkkenrulle og vend dem derefter i krydderimelblandingen, hvor de gerne må stå og trække i et par minutter eller længere.

Vend derefter de krydrede kyllingevinger i lidt olie eller stænk blot lidt olie over dem.

Grill dem på en varm grill eller bag dem på bagepapir i en forvarmet ovn ved 225 grader i 15-20 min, til de er gennemstegte. Hold øje med dem og vend dem gerne et par gange undervejs – særligt hvis de grilles, så skal de vendes flere gange. .

Tip: hvis kyllingevingerne grilles, så kom gerne lidt røgsmuld på grillen – det giver en ekstra lækker røget barbecue smag.

BBQ sauce
Kom alle ingredienserne til barbecuesaucen i en gryde og pisk det godt sammen, mens det langsomt varmes op til kogepunktet. Lad det simre i fem minutter og smag det derefter godt til.

Hotwings
Lad saucen køle lidt af og vend derefter de gennemstegte kyllingevinger i barbecuesaucen, hvorefter de serveres og nydes straks.