Kyllingelår med marinade
De lækre kyllingelår med marinade er skønne både til aftensmad og i madpakken dagen efter.
Når vi får dem til aftensmad så laver jeg gerne ekstra, så der er til madpakkerne næste dag. De er også skønne til børnefødselsdage og så nemme at lave, for marinaden kan fint laves dagen før, og kyllingelårene bliver kun ekstra lækre af at marinere fra dagen i forvejen – og så er det blot at lægge dem på bagepladen og i ovnen en halvtimes tid inden servering.
Mine børn er vilde med de saftige kyllingelår med den søde og krydrede barbequemarinade.
Prøv også: flere opskrifter på nem aftensmad >>
Arbejdstid 10 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Marinerede kyllingelår
- 4 kyllingelår
- Marinade
- 0,50 dl olivenolie
- 1 spsk koncentreret tomatpuré
- 1 spsk brun farin
- 1 spsk honning
- 2 spsk soja
- 0,50 citron, saft herfra
- 1 fed hvidløg, presset
- 0,50 tsk røget paprika
- 0,50 tsk sød paprika
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Rør marinaden godt sammen og pensl den gavmildt over kyllingelårene.
Lad det gerne trække i minimum nogle timer og gerne op til 24 timer i køleskabet.
Læg de marinerede kyllingelår på en bradepande med bagepapir og bag dem i en forvarmet ovn 175 grader varmluft i 30-35 minutter, til de er gennemstegte.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Jeg er i tvivl om hvorvidt marinaden skal tørres af lårene inden de kommer i ovnen (og hvor grundigt), da dit billede viser nogle ret “blonde” lår – ikke mindst hvis man gerne vil have sprødt skind?
Hej Nick
Det er helt sikkert en smagssag.
Jeg tørrer ikke selv marinaden af når jeg laver dem og skindet bliver fint sprødt, men dog ikke knasende sprødt.
Du kan evt gøre det at du vælger blot at marinere dem med halvdelen af marinaden og gemmer den anden halvdel til efter kyllingelårerne er stegt, for så at pensle dem med den resterende marinade. På den måde vil skindet kunne blive sprødere og du får stadig den lækre smag fra al marinaden.
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Først en stor TAK! For alt din inspiration til den store madkunst.
Jeg er nu i gang med et lidt større madprojekt – for at tabe mig nogle kilo, derfor skal jeg have nogle færre kalorier ind bors. Og er bl.a. begyndt på at spise kylling helt uden den ellers dejlige sprøde skind på, og så har jeg set på nogle af dine skønne marinader til kylling. Mit spørgsmål går derfor også på, hvor længe, eller hvor mange døgn kan den tåle at stå i et køleskab på kun 1 grad? Min mening er, at jeg gerne vil kunne bruge den samme marinade flere gange, af økonomiske grunde.
På forhånd TUSIND! Tak.
Hej Jim
Mange tak for din søde hilsen, det er dejligt at høre du har glæde af mine opskrifter.
Selve marianden her, kan holde sig (uden kylling) i en beholder på køl i minimum 2 uger, og måske længere – blot brug en helt ren og skoldet ske hver gang du tager fra den og opbevar dem i et helt rent og skoldet glas, så går det glimrende.
Hvis den ser fin ud og dufter friskt, så kan den måske fint holde sig længere end de 2 uger også.
Kh Ann-Christine
Hej. Mega lækker marinade, tak for den. Jeg bruger oftest kyllinge fileter, som jeg lægger i ovnen ved 100/120 grader og giver dem 1 times tid, til de lige netop er gennemstegte. Grundet din marinade bliver det de mest lækre, saftige og smagfulde kyllinge fileter.
hvor er det skønt at høre :)
Tak for din søde hilsen og fine tilbagemelding på opskriften
Kh AC