Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/groen-kartoffelsalat/

Grøn kartoffelsalat

Grøn kartoffelsalat med god smag af sommerens lækre urter og søde majs

Kartoffelsalat hører sommeren til og jeg veksler i øjeblikket mellem denne klassiske kartoffelsalat og så den grønne version her. Jeg bruger med løs hånd hvad vi lige har af krydderurter i haven eller finder hos købmanden ved sommerhuset, og så blender jeg urterne til en pesto med power og rigtig meget smag. Så nemt og giver et lækkert, nemt og enkelt sommermåltid.

Grøn kartoffelsalat er så lækkert til sommerens grillretter – også bare til et par gode grillpølser, sådan helt enkelt.

Prøv også: opskrift på krydrede kyllingelår >>

PT30M

Grøn kartoffelsalat

Tid i alt30 min.
Arbejdstid15 min.
Holdbarhed2 dage
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 1 kg kartofler, nye
  • 2 majskolbe
  • 1 dl friske ærter, bælgede
  • 1 håndfuld frisk dild
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • Urtepesto
  • 10 mandler
  • 1 håndfuld persille
  • 1 håndfuld frisk dild
  • 1 håndfuld frisk oregano
  • 1 fed hvidløg
  • 50 g parmesan
  • 0,50 dl olivenolie
  • flagesalt
  • sort peber, friskkværnet
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Kog kartofler og majskolber, så der stadig er en smule bid i begge. Skær kernerne fra majskolberne og lad kartoflerne køle af i en skål i køleskabet.

Vend pestoen sammen med de afkølede kartofler, majs og ærter og smag til med lidt salt og peber og drys med dild inden servering.

Urtepesto
Kom alle råvarerne til pesto i en foodprocessor og kør, til pestoen er finthakket.