Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/halloumi-burger/ Aftensmad Burger, Forår, Grill, Mad på budget, Nem Hverdagsmad, Sommer, Vegetar

Halloumi burger

Grillet halloumi ligger højt på min favoritliste over tilbehør i sommermånederne til grillaftener og den salte grillost smager virkelig godt i en smovset burger som denne.

Jeg laver en omgang søde rødløg, som får den dejligste smag ved at simre ved svag varme og blive smagt til med lidt timian og friskkværnet peber. Den søde aromatiske løg er så lækkert til den salte halloumi.

Nem og lækker aftensmad, for løgene kan stå og passe sig selv, mens resten af tilbehøret til burgeren forberedes.

Prøv også: Min opskrift på brioche burgerboller >>

Halloumi burger
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT30MPT30M4
Ingredienser
  • Søde rødløg
  • 2 rødløg, i tynde ringe
  • 1 tsk tørret timian
  • 1 spsk olivenolie
  • 10 g smør
  • salt
  • sort peber
  • Dressing
  • 2 spsk mayonnaise
  • 1 tsk sriracha chilisauce
  • salt
  • sort peber
  • Til servering
  • 200 g halloumi
  • 4 burgerboller
  • 125 g blandet salat
  • 0,25 agurk, i skiver
  • 1 avocado, i skiver
  • 1 håndfuld frisk basilikum
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Søde rødløg
Varm olie op i en gryde ved middelvarme. Kom smør i og lad det bruse af. Skru lidt ned for varmen og kom løg i gryden. Sauter under omrøring i et par minutter. Læg derefter låg på og lad løgene stå ved lav varme i 10-15 minutter og simre svagt mens det blvier søde og lettere karamelliserede. De skal ikke blive brune. Smag til med timian, salt og peber.

Chilimayo Dressing
Rør mayonnaise, sriracha sammen og smag til med salt og peber.

Burgerne
Lun burgerbollerne i ovnen eller på grillen.

Skær halloumi i skiver og steg dem på en pande med olie til de har en smuk gylden stegeskorpe.

Smør hver burgerbolle med chilimayo og saml burgerne med avocado i skiver, salat, basilikum, rødløgskompot, agurk og halloumi.