Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/brioche-burgerboller/ Afternoon tea Boller, Brød og Boller, Burger, Efterår, Familiefavoritter, Forår, Fødselsdag, Madbrød, Sommer, Vinter

Brioche burgerboller

Bløde saftige og lækre brioche burgerboller, som er så skønne til en lækker hjemmelavet burger.

Brioche boller kan også bages uden sesamfrø og bruges til kagebordet, som søde smørboller, der er lækre og luftige. Jeg bager gerne en dobbeltportion og fryser dem ned, mens de stadig er en anelse lune, så er de som nybagt når de tages op af fryseren, tøes op, forstøves med lidt vand og lunes i ovnen inden de bruges til burgere.

Prøv også: klassisk opskrift på burgerboller >>

PT4HPT30M10

Brioche burger boller

Tid i alt4 timer
Arbejdstid30 min.
Holdbarhed2 dage
Kan frysesJa
Antal10 stk.
Ingredienser
  • 3 dl mælk
  • 25 g gær
  • 2 æg
  • 125 g smør, skåret i tern, stuetempereret
  • 2 spsk sukker
  • 1,50 tsk salt
  • 1 knivspids stødt kardemomme
  • 550 g hvedemel
  • Derudover
  • 1 æg, til at pensle med
  • 1 drys sesamfrø
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Lun mælken til ca. 30 grader, kom den i en skål og rør gæren ud deri.

Tilsæt æg, smør, sukker, salt, kardemomme og halvdelen af melet. Rør det godt sammen – gerne på røremaskine – til dejen er glat og har en ensartet konsistens. Rør resten af melet i lidt efter lidt, til dejen er blød og smidig.

Kom dejen i en ren skål, dæk den til med et klæde og lad den hæve på køkkenbor- det i 2 timer.

Form 10 runde boller og sæt dem til efterhævning på en bageplade med bagepapir i 1 time. Pensl bollerne med æg og drys med sesamfrø.

Bag bol-lerne i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 16-18 minutter. Lad dem køle af på en rist inden servering.