Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/brioche-burgerboller/

Brioche burgerboller

Bløde saftige og lækre brioche burgerboller, som er så skønne til en lækker hjemmelavet burger.

Brioche boller kan også bages uden sesamfrø og bruges til kagebordet, som søde smørboller, der er lækre og luftige. Jeg bager gerne en dobbeltportion og fryser dem ned, mens de stadig er en anelse lune, så er de som nybagt når de tages op af fryseren, tøes op, forstøves med lidt vand og lunes i ovnen inden de bruges til burgere.

Prøv også: klassisk opskrift på burgerboller >>

PT4H

Brioche burger boller

10 stk.    4 timer
10 stk.
Ingredienser
Udskriv opskrift
4 timer
Fremgangsmåde

Lun mælken op til ca. 35 grader, kom mælken i en skål og rør gæren ud i mælken.

Tilsæt honning, salt, æg, kardemomme, smør og halvdelen af melet. Rør det godt sammen – evt. på røremaskine – til det er helt ensartet og en flydende blød glat dej.

Derefter røres resten af melet i lidt efter lidt og æltes til sidst til en blød og smidig dej.

Lad dejen hæve på køkkenbordet i en ren skål, dækket med et klæde i 2 timer.

Form 10 runde boller (eller 20, hvis det er til miniburgere) som stilles til hævning på bageplade med bagepapir. Lad bollerne hæve i en time mere.

Herefter pensles de med et sammenpisket æg, drysses med sesamfrø og bages i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 12-14 minutter (længere tid, hvis man laver brioche bollerne større)

Lad dem køle af på en rist, inden de skæres op og bruges til burgere.

Tip: brioche boller kan fint fryses ned. De tøes derefter op, stænkes med vand og lunes i ovnen ved 175 grader i 5-7 minutter.