Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/aussie-burger/

Aussie burger

Aussie burger er en lidt anderledes burger, som udover at bestå af brød og bøf, så har den spejlæg, rødbede, grillet ananas som grundsten. Det er seriøst en burger der vil noget, det her!

Det kan måske lyde skørt – men nøj, det er virkelig lækkert! Så prøv opskriften, og lad mig høre om du ikke er enig.

Aussie Burger smovs, så det batter.

PT45Mter

Aussie Burger

4 pers.    45 minutter
4 pers.
Ingredienser
  • Bøffer
  • 400 g hakket oksekød
  • 2 fed hvidløg, finthakket
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • 1 spsk abrikosmarmelade, eller hybenmarmelade (kan undlades)
  • 2 spsk worcestershire sauce
  • 1 tsk røget paprika
  • Derudover
  • 4 burgerboller, gerne hjemmebagte
  • 4 æg, stegt til spejlæg
  • 4 skiver bacon, sprødstegt
  • 4 skiver ananas
  • 2 håndfulde rucola
  • 1 rødbede, skåret i tynde skiver
  • 4 skiver cheddar ost
  • 4 spsk mayonnaise
  • 1 løg, skåret i tynde ringe
  • 1 tsk smør
Udskriv opskrift
45 minutter
Fremgangsmåde

Få min opskrift på burgerboller her>>

Bøfferne
Rør det hakkede kød med hvidløg, salt, peber, Worcestershire sauce, røget paprika og en smule abrikos eller hybenmarmelade – det brugte vi fordi vi lige havde det og det smager altså eminent i sådan et par bøffer her!

Bøfferne grilles, enten udendørs eller på en grillpande. Kom cheddarosten på når bøffen vendes, så den når at smelte.

Fyld
– Bacon steges sprødt på panden

– Løgene steges bløde på panden i lidt smør og fedtet fra bacon

– Ananas grilles sammen med bøfferne

– Æggene spejles på panden

Saml Aussie burgeren 
Smør burgerbollerne med mayonaise.

På burgerbollebunden lægges rødbedeskiver, rucola, bøf med ost, bacon, ananas, bløde løg, spejlæg og tilsidst burgeroverbollen.