Aussie burger
Aussie burger er en lidt anderledes burger, som udover at bestå af brød og bøf, så har den spejlæg, rødbede, grillet ananas som grundsten. Det er seriøst en burger der vil noget, det her!
Det kan måske lyde skørt – men nøj, det er virkelig lækkert! Så prøv opskriften, og lad mig høre om du ikke er enig.
Aussie Burger smovs, så det batter.
Arbejdstid 45 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Aussie Burger
- Bøffer
- 400 g hakket oksekød
- 2 fed hvidløg, finthakket
- 1 spsk abrikosmarmelade
- 2 spsk worcestershire sauce
- 1 tsk røget paprika
- salt
- sort peber, friskkværnet
- Fyld
- 4 skiver ananas, skåret fri for skal og stok
- 4 æg
- 4 skiver bacon
- 2 håndfulde rucola
- 8 skiver rødbede
- 4 skiver cheddar ost
- 4 spsk mayonnaise
- 1 løg, skåret i tynde ringe
- 1 tsk smør
- Derudover
- 4 burgerboller
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Bøfferne
Kom det hakkede oksekød i en skål sammen med hvidløg, worcestershiresauce, abrikosmarmelade, røget paprika, salt og peber. Rør det godt sammen og form fire bøffer.
Steg dem på en varm grill eller på en grillpande.
Steg bøfferne i 4-5 minutter på hver side. Når den ene side er stegt, vendes bøfferne. Kom en skive cheddarost på og lad den smelte, mens bøffen steger færdig på den anden side.
Fyld
Grill ananasskiverne sammen med bøfferne, til de er møre og varme.
Steg bacon sprødt på en pande, sæt det til side på køkkenrulle og sauter løgene i fedtet fra bacon samt lidt smør, til de er bløde. Steg til sidst spejlæggene på den rygende varme pande.
Saml aussie-burgeren
Smør burgerbollerne med mayonnaise og saml burgeren med rødbedeskiver, rucola, bøf med ost, bacon, ananas, bløde løg og spejlæg.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Jeg er i tvivl?
Er det en rå rødbede du skærer i tynde skiver og putter i? :)
Ja, det er helt korrekt :)
Fedt! Tusind tak for svar :D
Hold nu op, den smager godt! Jeg var betænkelig ved flere af elementerne og sammensætningen, men alle dine andre opskrifter har smagt fantastisk, så jeg tog chancen, og denne var ingen undtagelse. Mums!
Hvor godt du gjorde forsøget med den og synes godt om det, ikke mindst :)
Mange tak for din søde hilsen
Kh AC
Denne opskrift kan helt klart anbefales – smager lige så godt som det ser ud på dine flotte billeder. Vi lavede disse til en hyggelig venneaften og det var super lækkert.
Tak for et fantastisk site som jeg er storforbruger af. Dine opskrifter fungerer altid godt, og der er masser af inspiration at hente i dine flotte billeder.
Hvor er det dejligt at høre! Tusind tak for din søde hilsen og pæne ord om mine opskrifter og blog ♡
Kh AC