Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/aussie-burger/

Aussie burger

Aussie burger er en lidt anderledes burger, som udover at bestå af brød og bøf, så har den spejlæg, rødbede, grillet ananas som grundsten. Det er seriøst en burger der vil noget, det her!

Det kan måske lyde skørt – men nøj, det er virkelig lækkert! Så prøv opskriften, og lad mig høre om du ikke er enig.

Aussie Burger smovs, så det batter.

PT45M

Aussie Burger

Tid i alt45 min.
Arbejdstid45 min.
Antal4 pers.
Ingredienser
  • Bøffer
  • 400 g hakket oksekød
  • 2 fed hvidløg, finthakket
  • 1 spsk abrikosmarmelade
  • 2 spsk worcestershire sauce
  • 1 tsk røget paprika
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • Fyld
  • 4 skiver ananas, skåret fri for skal og stok
  • 4 æg
  • 4 skiver bacon
  • 2 håndfulde rucola
  • 8 skiver rødbede, skåret i tynde skiver
  • 4 skiver cheddar ost
  • 4 spsk mayonnaise
  • 1 løg, skåret i tynde ringe
  • 1 tsk smør
  • Derudover
  • 4 burgerboller
Udskriv 
Fremgangsmåde

Bøfferne
Kom det hakkede oksekød i en skål sammen med hvidløg, worcestershiresauce, røget paprika, salt og peber. Rør det godt sammen og form fire bøffer.

Steg dem på en varm grill eller på en grillpande.

Steg bøfferne i 4-5 minutter på hver side. Når den ene side er stegt, vendes bøfferne. Kom en skive cheddarost på og lad den smelte, mens bøffen steger færdig på den anden side.

Fyld
Grill ananasskiverne sammen med bøfferne, til de er møre og varme.

Steg bacon sprødt på en pande, sæt det til side på køkkenrulle og sauter løgene i fedtet fra bacon samt lidt smør, til de er klare. Steg til sidst spejlæggene på den rygende varme pande.

Saml aussie-burgeren
Smør burgerbollerne med mayonnaise og saml burgeren med rødbedeskiver, rucola, bøf med ost, bacon, ananas, bløde løg og spejlæg.