Valdemarsro http://www.valdemarsro.dk/roedbedeboeffer-ala-vegetar-pariserboef/

Rødbedebøffer ala vegetar Pariserbøf

En af mine nye store favoritter er rødbedebøffer! Et hit, der dukkede op på magisk vis nogenlunde samtidig med, at jeg blev den lykkelige ejer af en slowjuicer. Til bøfferne bruger jeg nemlig den pulp der er til overs, når jeg presser pink power rødbedejuicer. Heldigvis er retten ikke forbeholdt juice-ejere, for groftrevet rødbede er akkurat lige så dejligt.

Rødbedebøfferne er også perfekte til aftensmad; fx i en vegetarburger eller man kan lave dem mindre og spise dem i pitabrød eller wraps.

PT20M

Rødbedebøffer ala vegetar pariserbøf

4 pers.     20 min.
4 pers.
Ingredienser
  • 3 dl rødbedepulp eller groftrevet rødbede
  • ½ dl havregryn, -måske lidt ekstra
  • ½ fint hakket rødløg
  • 2 æg
  • 2 spsk capers
  • 1 tsk dijonsennep
  • salt og peber
  • 1 spsk olivenolie og 1 tsk smør til stegning
  • Tilbehør
  • spejlæg, friskrevet peberrod, rødløg, kapers, salt, peber og evt ristet rugbrød
Udskriv opskrift
20 min.
Fremgangsmåde

Pres evt overskydende saft fra rødbederne og bland dem med resten af ingredienserne i en skål. Hvis ‘farsen’kan formes til bøffer nu så gør det, hvis den er for våd tilsættes lidt mere havregryn indtil den hænger godt sammen.

Steg bøfferne på panden ved middelhøj varme. Pas på når de vendes, da de nemmere falder fra hinanden end almindelige bøffer.

Her er to af bøfferne serveret ala Pariserbøf, på en skive ristet rugbrød med et spejlæg, capers, friskrevet peberrod, rødløg, salt og peber, samt lidt citron