Græskarsalat med grønkål og feta


Velsmagende og smuk græskarsalat med grønkål, sprøde ristede græskarkerner, som er fyldt med smag – og som fint også kan bruges som snack. En herlig anretning og en dejligt mættende salat, som jeg fint kan spise til frokost som den er eller servere til aftensmaden sammen med fx kylling, grøntsagsdeller, en gryderet eller andet efterårsskønt.
Her vil jeg dele min græskarsalat med grønkål, for de to herligheder er et virkelig fint match. Kan I ikke få fat på grønkål, eller har lyst til en mere let salat, så brug blot en anden grøn salat i stedet.
Prøv også: min opskrift på den lækre græskarsuppe >>
Græskarsalat med grønkål og feta
- Bagt hokkaidotern
- 1 hokkaido græskar, skåret i tern
- 3 spsk olivenolie
- 1 øko citron, fintrevet skal (saften bruges til vinaigrette)
- 1 spsk frisk timian
- salt
- sort peber, friskkværnet
- Ristede Græskarkerner
- 1 dl græskarkerner
- 1 tsk chiliflager
- salt
- 1 spsk olivenolie
- Vinaigrette dressing
- 1 spsk olivenolie
- 1 tsk honning
- saften fra 1 citron
- 1 spsk ingefær, friskrevet
- 1 tsk dijon sennep
- salt
- sort peber, friskkværnet
- Derudover
- 125 g grønkål
- 2 håndfulde frisk mynte, finthakket
- 100 g feta, i tern
Bagt hokkaidotern
Skrub græskarret godt, fjern indmaden og stilk og skær det i tern. Skrællen må gerne blive på.
Vend græskartern med olivenolie, citronskal (gem en smule til græskarkernerne), salt, peber og timian. Bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i ca. 25 minutter.
Ristede græskarkerner
Kom græskarkerner på en tør pande og rist dem under omrøring til de er sprøde. Derefter skrues helt ned for varmen og de vendes med salt, olivenolie og chiliflager, samt en smule citronskal.
Vinaigrettedressing
Vend alle ingredienserne til dressingen sammen og smag godt til.
Anret salaten
Vend den fintsnittede grønkål med dressing og anret på et fad med græskar, ristede græskarkerner, smuldret fetaost og frisk mynte, kværn lidt peber over og drys med en smule flagesalt.
Kære Ann-Christine
Kan man bruge erstatte grønkål med en anden salat?
God søndag :-)
Ja, sagtens – jeg synes et miks mellem rucola, feld salat og romaine er skønt. Men endelig bare hvad du foretrækker :)
God søndag til dig
Kh AC
Den her salat er SÅ lækker! Jeg er blevet helt afhængig af den ?
Så dejligt at høre, – det er jeg også ♡
Kh AC
Kære Ann-Christine
Bliver skrællen på græskaret blødt ved bagning?
Mvh Malene – en trofast fan :-)
Hej Malene,
Tak for din søde hilsen
Ja, ved hokkaido kan det det kan sagtens spises og er lækkert efter det er bagt.
Dejlig aften til dig :)
Kh AC
Hejsa
Skal græskarret være varmt når salaten skal spises?
Mvh Jette
Det behøver det ikke, begge dele fungere fint
Kh AC
Har du et forslag til hvad man kan erstatte honningen med i dressingen og stadig opnå den gode smag? (Jeg er allergisk overfor honning). Salaten ser så lækker ud og glæder mig til at servere den for vores venner på fredag?
Hej Maria
Du kan evt erstatte med ahornsirup, en anden sirup eller med sukker. Ift sukker kan du eksperimentere lidt med rørsukker og evt en blanding af rørsukker og ahornsirup, for smagen.
Rigtig god fornøjelse
Kh AC
Herlig opskrift! Jeg supplerede med et drys granatæblekerner som tog sig godt ud på den flotfarvede salat.
Dejligt at høre og det lyder lækkert!
Mange tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften.
Skøn dag til dig
Kh Ann-Christine
Rigtig dejlig ret, men måske er 25 min. For meget i ovnen, græskarret var nærmest mos ?
Hej Anette
Dejligt at høre :)
Bagetid kommer altid an på ovn og så kan det variere lit afhængig af græskaret, så hold endelig øje med det undervejs.
Kh AC
Laget salat med bakte gresskar, fetaost og vinaigrette etter denne oppskrift, og det gjør jeg igjen! Tusen takk for nydelige smaker!