Græskarsalat med grønkål og feta


Velsmagende og smuk græskarsalat med grønkål, sprøde ristede græskarkerner, som er fyldt med smag – og som fint også kan bruges som snack. En herlig anretning og en dejligt mættende salat, som jeg fint kan spise til frokost som den er eller servere til aftensmaden sammen med fx kylling, grøntsagsdeller, en gryderet eller andet efterårsskønt.
Her vil jeg dele min græskarsalat med grønkål, for de to herligheder er et virkelig fint match. Kan I ikke få fat på grønkål, eller har lyst til en mere let salat, så brug blot en anden grøn salat i stedet.
Prøv også: min opskrift på den lækre græskarsuppe >>
Arbejdstid 15 min.
Antal 4 pers.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Græskarsalat med grønkål og feta
- Bagt hokkaidotern
- 1 hokkaido græskar, skåret i tern
- 1 øko citron, fintrevet skal (saften bruges til vinaigrette)
- 1 spsk frisk timian
- 3 spsk olivenolie
- salt
- sort peber, friskkværnet
- Ristede Græskarkerner
- 1 dl græskarkerner
- 1 tsk chiliflager
- salt
- 1 spsk olivenolie
- Vinaigrette dressing
- 1 spsk olivenolie
- 1 tsk honning
- 1 øko citron, saft
- 1 spsk ingefær, friskrevet
- 1 tsk dijon sennep
- salt
- sort peber, friskkværnet
- Derudover
- 125 g grønkål
- 2 håndfulde frisk mynte, finthakket
- 100 g feta, smul1dret
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Bagt hokkaidotern
Vend græskartern med olivenolie, citronskal (gem en smule til græskarkernerne), timian, salt og peber. Bag dem i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i ca. 25 minutter.
Ristede græskarkerner
Kom græskarkerner på en tør pande og rist dem under omrøring, til de er sprøde. Skru derefter helt ned for varmen og vend kernerne med salt, olivenolie og chiliflager samt en smule citronskal.
Vinaigrettedressing
Vend alle ingredienserne til dressingen sammen og smag godt til.
Anret salaten
Vend den fintsnittede grønkål med dressing og anret på et fad med græskar, ristede græskarkerner, smuldret fetaost og frisk mynte, kværn lidt peber over og drys med en smule salt.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Vi er ikke vilde med mynte, hvad kan jeg erstatte det med ?
Hej Linda
Du kan bruge fx frisk timian i stedet :)
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej. Vi bliver 14 til en lun ret/ aftensmad. Hvor stor græskar har du brugt til salaten, som ser lækker ud? Forslag til kød? Jeg tænkte på kylling, men hvilken tilberedning og hvilken dressing/ sovs? Vh. Annette .
Hej Annette,
Det er hokkaido græskar. Du kan se alle mine opskrifter med kylling her – der er masser af inspiration og gode retter der vil passe godt til salaten. Fx denne opskrift på kylling med honning og sennep
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Kan jeg bage græskaret dagen før og blande salaten på dagen
Ja, det kan du fint gøre
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine