Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/forloren-hare/

Forloren hare

Forloren hare er virkelig vaskeægte mormormad – en klassisk dansk ret, som man bestemt ikke skal kimse af og som smager fantastisk, når den fyldes med velsmag, gode råvarer og smag.

Jeg elsker at give de klassiske retter, som fx boller i karry, skipperlabskovs  og forloren hare et twist, så de bliver serveret på en lidt ny måde – som passer til vores måde at lave mad og spise på.

I denne opskrift har jeg blandt tilføjet lidt flere krydderier og ekstra godt af det hele, mere end der nok normalt bruges i forloren hare, samt tilberedt retten med rodfrugter og bagte kartofler, som tager fantastisk god smag fra væden fra farsbrødet. Vi springer til gengæld over den klassiske sauce og kogte kartofler, men spiser i stedet en sprød grøn salat med denne søde/syrlige mormordressing til.

PT60Mter

Forloren hare

6 pers.    60 minutter
6 pers.
Ingredienser
Udskriv opskrift
60 minutter
Fremgangsmåde

Kom alle ingredienserne til farsen i en stor skål og pisk det sammen med en håndmikser i 3 minutter.

Form farsen til et farsbrød i et fad, der er stort nok til at der både er plads til den forlorne hare, samt til rodfrugterne i tern.

Drys den formede fars med rasp og læg et fint lag bacon hele vejen henover farsbrødet.
Kom rodfrugter og finthakket timian langs begge sider af fadet.

Sæt i ovnen og bag i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft i omkring 35-40 minutter (afhængig af ovnen, stegetemperatur ca. 75 grader)