Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/forloren-hare/

Forloren hare

Forloren hare er en vaskeægte mormorret.

En dejlig klassisk dansk ret, som smager fantastisk, når den forlorne hare fyldes med velsmag, gode råvarer og smag.

Jeg elsker at give de klassiske retter et twist, så de bliver serveret på en lidt ny måde, som passer til vores måde at lave mad og spise på. I denne opskrift har jeg tilføjet flere krydderier og gode sager, samt tilberedt retten med rødbeder og kartofler, som tager smag fra farsbrødet. Vi springer over den klassiske sauce og kogte kartofler, men der er tips under opskriften hvis du gerne vil have sauce til.

Prøv også: min bedste opskrift på boller i karry >>

PT60M

Forloren hare

Tid i alt60 min.
Arbejdstid25 min.
Holdbarhed2 dage
Kan frysesJa
Antal6 pers.
Ingredienser
  • Fars
  • 800 g hakket svinekød
  • 3 skiver bacon, ristet sprødt og skåret i små tern
  • 2 løg, finthakket
  • 2 fed hvidløg, finthakket
  • 2 dl mælk
  • 0,50 dl piskefløde
  • 2 æg
  • 20 g havregryn, finvalset
  • 2 spsk frisk timian, finthakket
  • 1 tsk frisk rosmarin, finthakket
  • 2 tsk salt
  • sort peber, friskkværnet
  • Desuden
  • 4 spsk rasp
  • 15 skiver bacon
  • 250 g rødbede, i grove tern
  • 250 g gulerod, i tern
  • 400 g kartoffel, i grove tern
  • 3 spsk frisk timian, finthakket
  • frisk timian, til pynt
Udskriv 
Fremgangsmåde

Kom alle ingredienserne til farsen i en stor skål og pisk det sammen med en håndmikser i 3 minutter.

Form farsen til et farsbrød i et fad, der er stort nok til at der både er plads til den forlorne hare, samt til rodfrugterne i tern.

Drys den formede fars med rasp og læg et fint lag bacon hele vejen henover farsbrødet.
Kom rodfrugter og finthakket timian langs begge sider af fadet.

Sæt i ovnen og bag i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft i omkring 35-40 minutter (afhængig af ovnen, stegetemperatur ca. 75 grader)

Vend kartoflerne og rodfrugterne et par gange undervejs. Drys med lidt frisk timian inden servering.