Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/graesk-farsbroed/

Græsk farsbrød

Græsk farsbrød er så lækkert og smager både dejligt af sol, sommer og Grækenland, iblandet efterårsherlig comfortfood.

Her kommer kartoflerne til at smage ekstra godt ved at blive tilberedt sammen med det krydrede kød, og jeg lover, at dette er en ret fyldt med saft, kraft og velsmag.

Server den helt enkelt som den er, eller med græsk salat, tzaziki og godt brød til.

Prøv også: min skønne opskrift på græsk salat >>

PT60M

Græsk farsbrød

Tid i alt60 min.
Arbejdstid15 min.
Kan frysesJa
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 500 g hakket lammekød
  • 2 løg, finthakket
  • 2 fed hvidløg, finthakket
  • 1 dl mælk
  • 0,50 dl piskefløde
  • 2 æg
  • 1 dl havregryn, finvalset
  • 2 spsk frisk timian, finthakket
  • 1 spsk frisk rosmarin, finthakket
  • 3 spsk soltørrede tomater, finthakket
  • 10 sorte oliven uden sten, halverede
  • 75 g feta
  • 800 g babykartofler, skrællede og skåret i kvarte
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 spsk smør, til fadet
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • 1 håndfuld frisk timian, til at drysse over
Udskriv 
Fremgangsmåde

Kom alle ingredienserne til farsen – med undtagelse af oliven og feta – i en stor skål og pisk det sammen med en håndmikser i 1-2 minutter. Vend til sidst smuldret feta og de halve oliven i.

Smør et ovnfast fad med smør. Form farsen til et aflangt farsbrød og læg det midt på fadet. Vend kartoflerne med olie og salt og fordel dem i hver side. Brug gerne kartoflerne til at holde lidt sammen på farsbrødet.

Bag farsbrødet i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft i cirka 45 minutter. Vend eventuelt kartoflerne et par gange undervejs.