Græsk farsbrød


Græsk farsbrød er på en og samme tid den herlige smag af sol, sommer og Grækenland – blandet med efterårsherlig comfort.
Der er altså noget særligt nemt og hyggeligt ved retter hvor det hele bare tilberedes i et og samme fad (eller gryde) og det gør jeg netop med græsk farsbrø.d. Kartoflerne kommer nemlig til at smage helt eminent ved at blive tilberedt sammen med det krydrede kød og jeg lover jer at dette er en ret fyldt med saft, kraft og velsmag.
Serveres gerne med en græsk tomatsalat med feta, oliven og rødløg.
Prøv i øvrigt også gerne min opskrift på forloren hare – som også er en skøn spise og som er perfekt til efterårets gode rodfrugter også.
Græsk farsbrød
- 500 g hakket lammekød
- 2 løg, helt finthakket
- 2 fed hvidløg, finthakket
- 1,50 dl mælk
- 0,50 dl piskefløde
- 2 æg
- 30 g havregryn, finvalset
- 2 spsk frisk timian, finthakket
- 1 spsk frisk rosmarin, finthakket
- 3 spsk soltørrede tomater, finthakket
- 2 tsk salt
- sort peber, friskkværnet
- 10 sorte oliven uden sten, halverede
- 75 g feta
- Derudover
- 1 spsk smør, til at smøre det ovnfaste fad
- 800 g kartoffel, skrællede
- 1 håndfuld frisk timian, til at drysse over
Kom alle ingredienserne til farsen – med undtagelse af oliven og feta – i en stor skål og pisk det sammen med en håndmikser i 1-2 minutter.
Rør til sidst smuldret feta og de halverede oliven i.
Smør et ovnfast fad med smør og form farsen til et aflangt farsbrød på midten og fordel kartoflerne i hver side. Brug gerne kartoflerne til at holde lidt sammen på farsbrødet
Bages i en forvarmet ovn ved 180 grader i omkring 45 minutter
Serveres med fx græsk tomatsalat
Super lækkert!
Og hvor er dit nye design blevet flot! Opskrifterne er meget mere tilgængelige nu, det er super fint :-)
Tusind tak, det er jeg glad for at høre :)
Ser mega-godt ud. Tror den skal bruges til gæstemad i morgen, hvor jeg faktisk ikke har tid til at have gæster – og da slet ikke til at lave mad. Har du idé til noget lækkert overskuds-agtigt tilbehør, der ligner en million :-)
God efterårsferie til jer.
Hej Rikke,
Perfekt jo :)
Jeg vil forslå denne skøn tzatziki og så simpelthen bare en god græsk tomatsalat med tomater, rødløg, agurk og masser gode oliven og feta. Måske lidt ekstra oliven i skåle også.
Tomaterne er stadig super gode og smager forrygende lige nu – tror vi skal have høstet de sidste her i weekenden :)
Rigtig god fornøjelse og dejlig weekend (og efterårsferie?) til dig også
Kh AC
Det er simpelthen så sindssygt flot den måde du har designet opskriften på :)
Og græsk farsbrød ER bare lækkert ;)
Du er sød! Tusind tak, det er jeg bare så glad for at du synes ♡
Kh AC
Det er bare en lækker aftensmad! Jeg laver ofte farsbrødet som små kødboller i stedet for, så er det nemt til madpakken næste dag. Og tillykke med det nye design på bloggen – det er super flot, og dejligt med noget lidt andet, end hvad man ser mange andre steder.
Også super lækkert med små kødboller :)
Og tak for de søde ord om min ‘nye’ blog. Det føles jo virkelig som at have fået omdekoreret hele sit hjem her ;)
Kh AC
Kan man bruge andet en lammekød?
Ja, du kan sagtens bruge svinekød, eller halvt svinekød/halvt kalv. Tror også den vil være lækkert med hakket kylling eller kalkunkød.
Kh AC
Hej Ann-Christine
Blev inspireret af din skønne opskrift og har lavet græsk farsbrød til aften; dog med hakket kalv/svin og uden fløde….men lækkert var det (og lige nok til en sulten mand i 2 dage, haha)
Hej Jimmy,
Godt at høre :)
Kh AC
Uhhh, hvor mundvandet løb da jeg læste denne opskrift og lørdag lavede jeg den. Nammam´nam hvor er den god, og det bedste er at der er til i aften også :) Tak for god opskrift.
Ihh, hvor dejligt!
Det er så skønt at lave sådanne skønne mundvandsfremkaldende opskrifter :)
Tak for din søde hilsen
Kh AC
Sådan set det bedste græske farsbrød, jeg nogensinde har smagt. Det skal snart på menuen igen. Tusind tak for opskriften ?
Jubii, det er da bare så dejligt at høre!
Tusind tak for din hilsen
Kh AC
Så står fadet med det græske farsbrød i ovnen ? glæder mig til det er færdigt.
Hvor lækkert! Håber det smagte skønt :)
Kh AC
Det var et kæmpe hit, så den kommer på den gode liste over vellykkede middage ?
SÅ dejligt! Det er jeg glad for at høre :)
Skal helt sikkert prøve denne lækre opskrift af på onsdag, hvor vi får gæster til ‘hverdagsmad’.
Kan det passe at kartoflerne ikke skal have salt, eller vendes i olie? De skal blot, som du skriver, ligge i fadet ved siden af farsbrødet?
Mvh Line :)
Hej Line,
Hvor dejligt! Lyder som en hyggelig middag.
Kartoflerne kan fint vendes i olie og en smule salt – jeg gør lidt begge dele, det variere lidt. Begge dele bliver godt, synes jeg :)
Rigtig god fornøjelse
Kh AC
Mmm.. Lyder så lækkert! Er straks røget på madplanen. Men kan ikke tåle laktose, og feta har jeg desværre ikke fundet uden. Kan det erstattes med mozarella, cheddar eller andet som kan fås laktosefrit? Mange tak! Dbh, Helene
Velvidende det er længe siden kommentarer er skrevet, så kan man få en lækker laktosefri feta i Irma?
Tak :) det et skønt som der kommer flere og flere muligheder!
Ja, de er kærkomne. Kan også anbefales at handle stort ind, hvis du kommer til Sverige, de har det vildeste udvalg og produkterne holder sig jo lang tid efter den angivne holdbarhedsdato. (Sikkert fordi mælkesukkeret mangler)
Det kan du sagtens. Mozzarella vil også være lækkert! Alternativt kan du også undlade fetaen, det bliver også super lækkert uden.
God fornøjelse
Kh AC
Okay. Troede jeg havde set de fleste opskrifter med farsbrød, men denne her er faktisk genial. Jeg har aldrig selv tænkt på at pakke ovnfadet med “alt det andet”, kartofler osv., men det vil jeg helt sikkert prøve næste gang.
Tak for inspiration :-)
Du må endelig prøve den – den er så god
Dejlig dag til dig og tak for den søde hilsen
Kh AC
Det er en skøn opskrift og smagte dejligt, men hvordan undgår man at kartofler, grøntsager bliver tørre, staniol over hjalp ikke. Skal de dryppes/dmøres med smør?
Jeg oplever ikke det sker, men du kan evt blot vende dem et par gange undervejs i fadet.
Så bliver væden fra det græske farsbrød vendt rundt, hvilket forhindre at de bliver tørre
Kh AC
Virkelig lækkert farsbrød – tak! Til gengæld var både kartofler og gulerødder helt hårde efter 45 minutter i ovnen. Mystisk.. Skærer du dem egentlig ud? Jeg tænkte det måske var derfor, selvom kartoflerne dog var små. Ellers en super lækker ret.
Vh Julie
Kartoflerne var hårde også efter 50 min, også halveret. Jeg vil foreslå at man koger dem lidt først.
Hvis ikke man har friske krydderurter, er det så samme mængde i tørrede?
Vh. Gitte
dejligt at høre at farsbrødet blev lækkert.
Ja, det lyder mærkeligt med kartofler og gulerødder … De plejer herhjemme at blive lækkert møre og de øverste lidt sprøde i overfladen.
Jeg tilbereder dem som du ser på billederne. I grove stykker, der er nogenlunde lige store, så nogle kartofler er halveret og de små er hele.
Kh AC
Kjære du, kunne man bruke oksekjøtt istedenfor? Ha en fantastisk mandag :-)
Ja, det kan du sagtens :)
Hej Ann-Christine
Det var en stor succes hos både børn og voksne!
Tak for det :-)
Bedste hilsner
Sarah
Det er dejligt at høre! Tusind tak for din søde hilsen ♡
Kh AC
Hej Ann-Christine.
Tak for din hyggelige blog. Jeg bruger den jævnligt for inspiration og man kommer helt automatisk i godt humør.
Det jeg vil spørge om, drejer sig slet ikke om mad, men den stribede bluse du har på ved dit profilbillede, hvor har du købt den ? – er på udkig efter noget tilsvarende, men har dårligt mulighed for at gå meget i butikker. (Kommer sent hjem:-)) Hilsen og tak, Dorte
Hej Dorte
Mange tak for din søde hilsen, hvor er det dejligt at høre :)
Jeg mener kjolen er fra Ganni.
Dejlig aften til dig
Kh Ann-Christine
Mmmm lavede denne i går – så lækker :-)
Hvor er det dejligt at høre! Tak for din fine tilbagemelding :)
Kh AC
Ægte famile farvoritmad testet på 4 & 2årig som grov spiste retten , vi kunne desværre ikke fange lam i dag passer også fint med økogris
Skønt at høre! Mange tak for din fine tilbagemelding på opskriften :)
God sommer til jer
Kh AC
Virkelig lækker ret hvor jeg lige tilføjede revet citronskræl på toppen til hele holdet af børn,børnebørn og min Ibber. Børnebørnene
0-5 år spiste med sjælden go appetit
Hvor er det dejligt at høre! Mange tak for din fine tilbagemelding på opskriften
Kh AC
Tak. Jeg har lavet en del af dine ting de siste månder og som ene mor til en dreng på 4 år er det dejliget at kunne lave noget der er nemt og sund på samme tid.
Jeg er orblind og har derfor ikke lavet så meget mad efter madopskrifter da de tit ikke er til at læse elle at forstå, men det kan jeg med dine da de står i den regtig regeføle efte hvad der skal bruges ?. Så tak??
Hvor er det dog en virkelig dejlig hilsen og tilbagemelding på mine opskrifter at få!
Tusind, tusind tak, det er jeg virkelig glad for at høre ♡
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Jeg er meget glad for dine opskrifter; TAK! I denne har jeg udeladt de tørrede tomater og tilfæjet lidt mandler og lagt baconskiver oven på farsrullen; Mums! Gode hilsner fra Tine☀️
Uhm, det lyder også lækkert.
Tusind tak for din søde hilsen, det er jeg glad for at høre ♡
Kh AC
Hej Ann-Christine. Jeg skal prøve dit græske farsbrød idag da vi har så mange agurker fra udestuen, og de er blevet for store. Så nogle af dem bliver til tazsiki og resten til agurkesalat. Vi får tit koldskål og lige pludselig kan vi ikke lide købe kammerjunker så jeg laver dine kammerjunker, dem med speltmel.
Mange hilsner Karina
Hej Karina
Mange tak for din søde hilsen, hvor lyder det som en virkelig lækker sommermenu – og sikke en luksus med mange hjemmedyrkede agurker :)
Skøn sommer til dig
Kh Ann-Christine
Græsk farsbrød …
Det smager virkelig godt!
Hej Thomas
Mange tak for din hilsen, det er dejligt at høre.
Kh AC