Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/graesk-farsbroed/

Græsk farsbrød

Græsk farsbrød er på en og samme tid den herlige smag af sol, sommer og Grækenland – blandet med efterårsherlig comfort.

Der er altså noget særligt nemt og hyggeligt ved retter hvor det hele bare tilberedes i et og samme fad (eller gryde) og det gør jeg netop med græsk farsbrø.d. Kartoflerne kommer nemlig til at smage helt eminent ved at blive tilberedt sammen med det krydrede kød og jeg lover jer at dette er en ret fyldt med saft, kraft og velsmag.

Serveres gerne med en græsk tomatsalat med feta, oliven og rødløg.

Prøv i øvrigt også gerne min opskrift på forloren hare – som også er en skøn spise og som er perfekt til efterårets gode rodfrugter også.

PT1H

Græsk farsbrød

4 personer    1 time
4 personer
Ingredienser
  • 500 g hakket lammekød
  • 2 løg, meget finthakket
  • 2 fed hvidløg, finthakket
  • 1 1/2 dl. mælk
  • ½ dl piskefløde
  • 2 æg
  • 1 dl havregryn
  • 2 spsk. finthakket frisk timian
  • 1 spsk. finthakket rosmarin
  • 3 spsk finthakkede soltørrede tomater i olie
  • 2 tsk. salt og lidt frisk kværnet peber
  • 10 sorte oliven uden sten, halveret
  • 75 g feta
  • Derudover
  • Smør til fadet
  • 800 g små kartofler, skrællede
  • Evt lidt rodfrugter i grove stykker hvis der lige er et par rester i kølekabet, så lad dem ryge med ved siden af kartoflerne også
  • Drys af frisk timian eller finthakket rosmarin - kan evt undlades
Udskriv opskrift
1 time
Fremgangsmåde

Kom alle ingredienserne til farsen – med undtagelse af oliven og feta – i en stor skål og  pisk det sammen med en håndmikser i 1-2 minutter. Rør til sidst smuldret feta og de halverede oliven i.

Smør et ovnfast fad med smør og form farsen til et aflangt farsbrød på midten og fordel kartoflerne i hver side. Brug gerne kartoflerne til at holde lidt sammen på farsbrødet

Bages i en forvarmet ovn ved 180 grader i omkring 45 minutter

Serveres med fx græsk tomatsalat