Tzatziki


Hjemmelavet tzatziki er så lækkert og super nemt at lave.
Vi spiser gerne tzatziki som tilbehør hele sommeren til grill, salater osv. og den holder sig glimrende til dagen efter også. Jeg kan også godt lide at bruge den lækre dip i sandwich, burgere og som dip til brød og grøntsager.
Om sommeren, når jeg har masser krydderurter i haven, så rører jeg gerne en god håndfuld finthakket grønt i også. Det smager dejligt og mange urter er ret geniale med hver deres smag i dippen. Under opskriften deler jeg lidt tips til både smagen af hvidløg og til at dræne yoghurt selv.
Prøv også: Min bedste opskrift på guacamole >>
Tzatziki
- 5 dl græsk yoghurt 10 %
- 2 agurk
- 3 fed hvidløg
- 2 spsk olivenolie
- flagesalt
- sort peber, frikskværnet
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Halver agurkerne på langs, og skrab kernerne ud med en ske.
Riv agurkerne groft, vend dem med salt og lad dem trække i 5-10 minutter, hvorefter de dryppes af gennem en sigte, og al væde trykkes og vrides godt fra.
Rør agurken ud i yoghurt og smag til med hvidløg, salt, peber og olivenolie.
Næringsindhold

Pr. pers.
(xxx kcal)
Total
(xxx kcal)
Hej Ann-Christine?
Hvad er det olien gør “for” tzatzikien ?
Den gør den lige det ekstra lækker :)
Hvad med holdbarhed i køleskabet.? Og kan den tåle at kommer i frysen.?
Holdbarhed i køleskab kan du se i opskriften – sammen med mængde, tid osv. :)
Jeg forestiller mig ikke at det vil være godt at fryse coleslaw, men har ikke testet det
Kh Ann-Christine
Jeg har prøvet at fryse tzatziki ved en fejl da mit køleskab var utæt. Jeg kan sige det absolut ikke bliver godt. Det meget væske der stadig er fryser og så bliver det noget skildt snask
Dejligt indlæg og nyttig viden on hvidløg. Vi lever halvdelen af året i Spanien og spiser seriøst meget hvidløg, som i dagligt, og tzatziki’en er et godt ekstra tip til os, som har en tendens til at lave alioli hele tiden:-)
Hvidløg er også bare virkelig, virkelig dejligt – et af mine yndlingskrydderi i mad :)
Åh, man får jo helt sommerfornemmelser, og drømmer sig ud på terrassen til skønne grillaftner ☀️☀️
Jeg sad også lige og tænkte på i dag, at når det bliver sommer vil jeg virkelig stornyde det ♡♡♡
Lækker klassisk tzatziki.
Jeg har forsøgt mig frem med revet citronskal, saft fra 1/2 citron og så for lige at give den det ekstra så tilføjede jeg en jalapeno.
Dette kan klart anbefales hvis man ønsker et yderligere ”kick” ;-)
Uhm, det må prøves :)
Tak for tippet og inspirationen den anden vej også
Kh AC
Prøv at bytte agurkerne ud med et helt fint snittet spidskål.
Hvor meget salt skal der bruges?
Jeg bruger ca en spsk
Hvor længe holder den i køleskabet??
3-4 dage kan den fint holde sig :)
Tak for at dele;-)
Jeg skal bruge den i weekenden og er i tvivl, om den er bedst lavet på samme dag eller dagen før?
Gode hilsner
Susanne
Begge dele – jeg synes den fungere lige fint samme dag som dagen efter :)
Kh AC
skøn tzakiti en rest jeg havde lavede jeg om til kartoffelsalat med diverse grøntsager i og tvist af karry og dild smagte utoligt godt fik laks til
Det lyder også virkelig lækkert ♡ Tak for din søde hilsen
Er lige i færd m at lave tzatziki til grillet lammekølle og læste i den forbindelse din opskrift.
Jeg har lige en tilføjelse:
Når jeg selv afdrypper yougurt og evt andre rester i et kaffefilter, bliver massen dejlig fast i konsistensen, hvis man lader det stå nogle timer. Den afdryppede væde er formidabel at bruge, når man bager brød.
Sikke et fint tip, det må jeg prøve!
Tak for at dele – og hvor lyder det altså lækkert med lammekølle og tzatziki her i sommertiden
Skøn sommer til dig
Kh AC
Fantastisk lækker tzatziki!
Og så bruger jeg stort set kun Opskrifter fra Valdemarsro! De er så lækre og nemme ❤️?
Sikke en skøn hilsen! Tusind tak ♡
Kh AC
Kære Ann-Christine!
Et tip:
I LiDL kan man købe 2 nylonposer for blot 5,- kr. til opbevaring af frugt og grønt.
Derudover er de glimrende til at fjerne væde fra revne agurker, kartofler, dampet spinat mm.
Kan også bruges til slyngning af salat – hvilket dog bør udføres i det fri ;-).
Kan vaskes og tørrer lynhurtigt.
Venlig hilsen fra Marianne Nyrop
læg din hvidløg i citronsaft tager den hårde smag
Hvis jeg følger opskriften med 10% græsk yoghurt, skal jeg så ikke lade væggen dryppe af? Jeg plejer at lade dem dryppe af natten over i køleskabet.
Men giver jeres opskrift en mere cremet tzatziki??
Jeg gider ikke en tzatziki der ‘løber’ alt for meget.
Tak for gode opskrifter!!!
Hej Heidi
mange tak for din søde hilsen, det er dejligt du har glæde af mine opskrifter.
jeg plejer ikke at dræne den græske 10%, men hælder blot væde fra hvis der har samlet sig lidt i toppen af bægeret. Hvis du dræner agurkerne godt, så bliver den dejligt cremet med 10 % yoghurt.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Væden fra agurkerne, kan med fordel gives til potteplanter og krydderurter som gødning, så jo mere tzatziki, jo bedre planter!
Win, win!
Skøn ide! Tak for tippet
Kh Ann-Christine
I Grækenland vil de typisk også hakke lidt dild og komme det i deres tzatziki :-)