Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/tzatziki/

Tzatziki

Hjemmelavet tzatziki er så lækkert og super nemt at lave.

Vi spiser gerne tzatziki som tilbehør hele sommeren til grill, salater osv. og den holder sig glimrende til dagen efter også. Jeg kan også godt lide at bruge den lækre dip i sandwich, burgere og som dip til brød og grøntsager.

Opskriften her er helt klassisk og enkel – om sommeren, når jeg har masser krydderurter i haven, så rører jeg gerne en god håndfuld finthakket grønt i også. Det smager dejligt og mange urter er ret geniale med hver deres smag i dippen. Under opskriften deler jeg lidt tips til både smagen af hvidløg og til at dræne yoghurt selv.

Prøv også: Min bedste opskrift på guacamole

PT10-15M

Tzatziki

4-6 pers.    10-15 min.
4-6 pers.
Ingredienser
  • 5 dl drænet yoghurt eller græsk yoghurt 10%
  • 2 agurker
  • 2-3 fed hvidløg
  • 2 spsk. olivenolie
  • Flagesalt
  • Friskkværnet sort peber
Udskriv opskrift
10-15 min.
Fremgangsmåde

Halver agurkerne på langs, og skrab kernerne ud med en ske. Riv agurkerne groft, vend dem emd salt og lad dem trække i 5-10 minutter, hvorefter de drypper af gennem en sigte, og al væde trykkes og vrides godt fra.

Rør agurken ud i yoghurt og smag til med hvidløg, salt, peber og olivenolie.

Se yderligere note til hvidløgssmagen under opskriften her