Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/tzatziki/ Buffet Dip, Pesto, Dressing og lign., Græsk, Sommer, Tapas, Tilbehør Aftensmad

Tzatziki

Hjemmelavet tzatziki er så lækkert og super nemt at lave.

Vi spiser gerne tzatziki som tilbehør hele sommeren til grill, salater osv. og den holder sig glimrende til dagen efter også. Jeg kan også godt lide at bruge den lækre dip i sandwich, burgere og som dip til brød og grøntsager.

Om sommeren, når jeg har masser krydderurter i haven, så rører jeg gerne en god håndfuld finthakket grønt i også. Det smager dejligt og mange urter er ret geniale med hver deres smag i dippen. Under opskriften deler jeg lidt tips til både smagen af hvidløg og til at dræne yoghurt selv.

Prøv også: Min bedste opskrift på guacamole >>

Tzatziki
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT20MPT10M4
Ingredienser
  • 5 dl græsk yoghurt 10 %
  • 2 agurk
  • 3 fed hvidløg
  • 2 spsk olivenolie
  • flagesalt
  • sort peber, frikskværnet
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Halver agurkerne på langs, og skrab kernerne ud med en ske.

Riv agurkerne groft, vend dem med salt og lad dem trække i 5-10 minutter, hvorefter de dryppes af gennem en sigte, og al væde trykkes og vrides godt fra.

Rør agurken ud i yoghurt og smag til med hvidløg, salt, peber og olivenolie.