Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/graeske-groentsagsdeller-med-tzaziki/ Aftensmad Efterår, Græsk, Nem Hverdagsmad, Opskrifter til børn - Hverdagsfavoritter børn, Sommer, Vegetar

Græske grøntsagsdeller med tzaziki

En lækker ret med græske grøntsagsdeller serveret med tzatziki og krydrede kartofler. De græske grøntsagsdeller er fyldt med halloumi, soltørrede tomater og krydderier – inspireret af det græske køkken.

En sommerlækker tallerken fyldt med smag og konsistens.

De lækre kåldeller smager skønt og mætter længe. De er også gode til madpakkerne eller til en græsk burger.

Prøv også: opskrift på græsk pastasalat >>

Græske grøntsagsdeller med tzaziki
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT40MPT40M4
Ingredienser
  • Tzatziki
  • 5 dl græsk yoghurt 10 %
  • 2 agurk, groftrevet
  • 3 fed hvidløg, presset
  • 2 spsk olivenolie
  • flagesalt
  • sort peber, friskkværnet
  • Græske kartofler
  • 1 kg babykartofler
  • 2 spsk olivenolie
  • flagesalt
  • 1 tsk tørret rosmarin
  • 1 spsk tørret timian
  • Græske grøntsagsdeller
  • 3 æg, sammenpisket
  • 50 g hvedemel
  • 150 g spidskål, fintsnittet
  • 2 tsk tørret timian
  • 20 g soltørrede tomater i olie, finthakkede
  • 2 fed hvidløg, pressede
  • 1 dåse kikærter, drænet og skyllet
  • 125 g halloumi
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • 4 spsk olivenolie
  • Halloumisalat
  • 200 g cherrytomater, i halve
  • 80 g rucola
  • 125 g halloumi
  • 1 tsk olivenolie
  • 1 tsk tørret timian
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Tzatziki
Halver agurkerne på langs, og skrab kernerne ud med en ske.

Riv agurkerne groft, vend dem med salt og lad dem trække i 5-10 minutter. Lad vandet dryppe af gennem en sigte, og tryk al væde godt fra. Rør agurken ud i yoghurt og smag til med hvidløg, salt, peber og olivenolie.

Græske Kartofler
Halver kartoflerne og vend dem i halvdelen af olien og en smule salt. Kom dem på en bradepande med bagepapir og bag i en forvarmet ovn ved 175 grader i cirka 10 minutter. Tag dem ud og vend dem i resten af olien, lidt ekstra salt, timian og rosmarin. Sæt tilbage i ovnen og bag i yderligere 15 minutter eller til de er møre og gyldne.

Græske grøntsagsdeller
Kom æg, hvedemel, spidskål i en skål og rør det godt sammen med timian, soltørrede tomater og hvidløg. Lad det hvile i skålen i 15 minutter og rør det derefter godt sammen igen.

Kom kikærter i en foodprocessor eller minihakker og hak det groft. Rør de grofthakkede kikærter i farsen sammen med fintsmuldret halloumi, krydr med lidt salt og peber.

Kom spiseskefulde fars på en bradepande med bagepapir. Kom lidt olie på hænderne og form dellerne runde. Bag i en forvarmet ovn sammen med kartoflerne ved 175 grader varmluft i cirka 15 minutter i alt, vend dem efter cirka 10 minutter.

Halloumi salat
Skær halloumi i skiver og grill dem i olie på en pande eller pensl dem med olie og kom dem på grillen. Grill til de er gyldne med sprød overfalde. Bræk halloumi i grove stykker og vend med tomaterne og rucola. Krydr med friskkværnet peber og timian.

Servering
Server på tallerkener med tzatziki toppet med grøntsagsdeller og med tomatsalat og kartofler som tilbehør.