Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/noeddepostej/

Nøddepostej

Den lækre nøddepostej med svampe og jordskokker er virkelig skøn og velsmagende.

Prøv den til en grøn aftensmad i december eller som supplement til julefrokostbordet – hvis man er vegetar, så er den oplagt at servere som alternativ til and eller flæskesteg, for den vil ganske sikkert smage skønt med alt det klassiske juletilbehør til.

Den lækre nøddepostej smager virkelig dejligt, både kold og varm, og jeg deler lidt flere tips til den under til opskriften.

Prøv også: alle mine skønne opskrifter til julemiddagen >>

PT60M

Nøddepostej

Tid i alt60 min.
Arbejdstid20 min.
Holdbarhed3 dage
Kan frysesJa
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 100 g hasselnødder
  • 1 dl basmati ris, brune ris eller quinoa
  • 350 g champignon, eller en blanding af svampe
  • 1 løg, finthakket
  • 2 fed hvidløg, finthakket
  • 50 g valnødder
  • 1 æble, groftrevet
  • 200 g jordskokker, finthakket eller skåret i meget tynde skiver
  • 2 æg
  • 1 dl piskefløde
  • 1 spsk tahin
  • 1 tsk timian, tørret
  • 1 spsk smør, + lidt til formen
  • 1 spsk soja, eller tamari
  • sort peber, friskkværnet
  • salt, hvis nødvendigt
Udskriv 
Fremgangsmåde

Rist hasselnøddekernerne på en tør varm pande under omrøring, til hinden sprækker og løsner sig. Tag af varmen og gnid de tørre hinder af hasselnødderne i et rent klæde.

Kog risene i en gryde med letsaltet vand efter anvisning på emballagen. Kogetiden afhænger af hvilken ris eller quinoa, der bruges.

Kom hasselnødder og valnødder i en minihakker og kør til de er finthakket. Sæt dem til side og kom derefter svampene i minihakkeren og kør til de også er finthakkede eller grofthakkede alt efter smag og behag. Sæt dem til side i en skål for sig.

Varm en pande op med smør og olie og rist svampene ved høj varme  under omrøring i nogle minutter. Skrue ned for varmen og tilsæt derefter løg, hvidløg, hasselnødder og valnødder, sauter et par minutter under omrøring. til løgene er blevet bløde.

Kom svampe, nødder og løg fra panden i en stor skål, og tilsæt kogte ris, jordskokker, æg, piskefløde, groftrevet æble, tahin, timian, soja, samt evt salt og friskrevet peber. Rør det godt sammen og kom det i et smurt ovnfast fad.

Sæt nøddepostej i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft og bag den i 30-40 min.