Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/graesk-inspireret-risret/ Aftensmad Græsk, Vegetar

Græsk inspireret risret

Denne græsk inspireret risret er fyldt med grøntsager og dejlige smagsnoter fra Grækenlands dejlige køkken. Med feta, solmodne tomater, oliven, oregano og andre dejlige krydderurter.

Jeg har lavet de græske grøntsagsdeller med spidskål og kikærter, fyldt med smag fra soltørrede tomater, timian og hvidløg. De smager super lækkert og kan bruges til alt fra fyld i pitabrød, til salater, ovnbagte kartofler – eller som her som fyld i en lækker græsk inspireret risret.

Prøv også: græske grøntsagsdeller med tzatziki >>

Græsk inspireret risret
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT45MPT45M4
Ingredienser
  • Græske grøntsagsdeller
  • 3 æg, sammenpiskede
  • 50 g hvedemel
  • 150 g spidskål, fintsnittet
  • 2 tsk timian, tørret
  • 20 g soltørrede tomater i olie, finthakkede
  • 2 fed hvidløg, pressede
  • 1 dåse kikærter
  • 100 g halloumi
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • 4 spsk olivenolie, til stegning
  • Derudover
  • 1 løg, finthakkede
  • 3 fed hvidløg, pressede
  • 50 g soltørrede tomater i olie, finthakkede
  • 1 squash, groftrevet
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 3 dl grøntsagsbouillon
  • 1 spsk timian, tørret
  • 1 tsk rosmarin, tørret
  • 3 dl basmati ris
  • 150 g spinat
  • 100 g feta
  • 80 g oliven
  • 1 håndfuld frisk oregano
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • 1 spsk olivenolie
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Græske grøntsagsdeller
Kom æg, hvedemel, spidskål i en skål og rør det godt sammen med timian, soltørrede tomater og hvidløg. Lad det hvile i skålen i 15 minutter og rør det derefter godt sammen igen.

Kom kikærter i en foodprocessor eller minihakker og hak det groft. Rør de grofthakkede kikærter i farsen sammen med fintsmuldret halloumi.

Form små runde grøntsagsdeller på størrelse med en golfbold. Kom lidt olie på hænderne, når du former dem, så er de nemme at få pæne runde.

Kom grøntsagsdellerne på en bradepande med bagepapir og bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 15-18 minutter. Vend dem et par gange undervejs.

One pot
Kom olie i en sauterpanden og sauter løg, hvidløg og soltørrede tomater i nogle minutter ved middelvarme til de er bløde.

Tilsæt squash, hakkede tomater, grøntsagsboullion, timian, rosmarin og ris og rør det godt igennem. Læg låg på og lad det simre ved lav varme til risen er perfekt mør.

Rør spinat i, anret de græske grønsagsdeller på panden og smuldr feta og fordel oliven over, sammen med et drys frisk oregano.